Zaspávanie 6 mesačného chlapca s obrovským plačom

bubatt
7. aug 2015

Ahojte mam 6 mesacneho chlapceka ktory mi nevie zaspat bez placu. Okupkame sa, ak nam vyjde papat napapame pomojkame ale akonahle chcem od neho spanok ze ho ulozim do postielky alebo si s nim lahnem na manzelalu postel ze ho uspim spusti plac. Resp. Dostane totalny zachvat placu akoby som ho rezala zaziva a nie a nie spat. Vacsinou zaspi od vycerpania. Vzdy potreboval pomoct so zaspavanim ale za posledne 3 tyzdne je to neskutocny boj a k tomu ma totalne nepokojny spanok v noci. V kuse sa mrvy mrnci budi, skoro vobec nespim a len ho tisim aby sa uplne neprebral. Uz som totalne vycerpana a podrazdena. Tak velmi potrebujem spat co sa pri malom vobec neda. Prosim poradte ako to zmenit zlepsit. Uz neviem co skusis. Som zufala ☹

zabina27
7. aug 2015

ak kojis, skus ho uspavat na prsniku, poleziacky vedla seba. a ak nekojis, aj tak si ho mozes skusit prilozit, ja som tak uspavala, aj ked som uz nekojila. mozno nie je taky unaveny, aby uz isiel spat alebo je prave uz moc unaveny a nevie zaspat a sam ma z toho stres, ktovie 😉 davate ho zakazdym v rovnakom case spat? mozu mu ist aj zuby, preto moze mat nepokojne noci. ak by sa ti zdalo, ze su to zuby, ze hryzie, slinta, place od bolesti, skus dat na noc nurofen, mozno sa upokoji...

frozenelza
7. aug 2015

Viem ze je to vycerpavajuce fungovat takmer bez spanku....musis vydrzat, nieje mu teplo? Skus ho teda uspat na rukach a potom ho daj do postielky. Cokolvek treba urobit len aby neplakal. Mozno ho boli brusko, zubky...

bubatt
autor
7. aug 2015

@zabina27
Kojili sme sa iba z polovice a z druhej sme boli na umelom. Teraz sa kojime len raz denne vacsinou rano ale aj tak ho musim dokrmit lebo mam malo mliecka a place od hladu na prsniku. Lekarka mi v utorok vravela ze to na zubky este nevyzera tak neviem. Sice vsetko dava do ust hryzie slinta ale skor si myslim ze to je o tom veku ze chce vsetko preskumat a zatial nie o zuboch aj ja. Mozno sa mylim neviem. Nechavali sme zaspavanie na nom ale to byvalo velmi neskoro. Medzi 21:30 az 23:00 a to tiez s tym revom aj ked bolo vidiet ze chce hajat. Teraz 3-4 dni sa pokusam kvoli tomu placu nadstavit rezim a skusame ho uspavat od osmej ale vobec sa to nezlepsilo. Aj tie jeho denne slofiky sa mu snazim obmazit na 2 riadne spanky denne a nie x 20-30 minutovych aby bol vecer unaveny a lepsie zaspal a spal. Vobec sa mi nedari a ja zacinam zufat viac a viac. Ani cez den nic poriadne neurobim stale si vyzaduje pozornost a nosenie inak place.

bubatt
autor
7. aug 2015

@zabina27 a ten nurofen moze aj ked nema teplotu? Premyslam ze by som ho skusila ci to ozaj nebudu mozno tie zubky.

bubatt
autor
7. aug 2015

@frozenelza skusala som ho aj dnes preventivne rurkovat ( mavali sme totiz silne koliky) ci to nie je o brusku - no nebolo. A dokonca som aj dnes skusila masticku na dasienka ci su predsa neni zubky ale ani to ho neupokojilo.

swimka1
7. aug 2015

My sme mali dnes tento scenar.Zatial len jeden den.Nasmu asi bolo teplo,mala som ho v letnom spacom vaku,ale dala som ho von a je len v tricku a plienke.Dala som mu aj ookusat hryzatko,keby to mali byt zuby.Ešte som ho dala aj na brusko a vyprdkal sa.A co som este skusala?🙂 Nakoniec zaspal poleziacky pri kojeni.Nemal dnes ani vela vnemov,ze by ich pri zaspavani spracovaval.

frozenelza
7. aug 2015

@bubatt a na rukach je kludny? Alebo v kociku? Ja poznam ten pocit ktory prezivas, mala som to pri prvom aj druhom syncekovi....clovek by od vycerpania najradsej z okna vyskocil ked nevie preco ten uzlik place. U nas to trvalo dlho, aj na rukach sme dlho zaspavali....vsetko sa podriadilo preto aby neplakali, bala som sa ze dostanu pruh, ......neboj sa, musis vydrzat, prejde to, VZDY to prejde!!!

bubatt
autor
7. aug 2015

@frozenelza bohuzial nezaberaju ani ruky ani kocik. Place place a place resp. Kricoreve az tak silne to je, kym sa neunavy. Dnes to bolo hodinu a pol. Uz mam strach aby mi nahrablo z toho vycerpania a nebola som aj ja hlavnou temou sprav ☹ . A od kedy som hodila prispevok uz som 2x utisovala ☹ . Pruh? Moze z toho placu dostat pruh?

beatricer
7. aug 2015

a neuvažovala si o šatke alebo nosiči? Keď si vyžaduje stále tvoju pozornosť? Tak by si aspoň niečo porobila. A ďalšia vec, nebuď nervózna, on to cíti a o to viac bude nekľudní. Ten nurofen by som nedávala. Je to predsa len chémia a ty vlastne ani nevieš prečo plače. Skús ho dať na bruško a masírovať chrbátik od hora a z bokov do stredu chrbta a ťahaj až smerov na riťku. Niekedy je lepšie masírovať chrbátik a nie bruško.
Nedávaš náhodou vigantol kvapky? Vraj aj z neho zvyknú mať detičky kŕče
Áno z plaču môže mať aj pruh. Neboj nebude ho mať. Ozaj a čo umelé mliečko. Aké dávaš? Skús vymeniť, možno mu nepasuje. A čo reflux? Skús antirefluxné mliečko. Možno mu to mliečko špliecha hore keď leží a to ho štípe a preto ti môže plakať v ležatej polohe.Skús ho mať v polosede až v sede a uvidíš, či mu nie je tak lepšie. Treba hľadať príčinu plaču. Bez dôvodu to nie je

paris3
7. aug 2015

@bubatt je to hrozne, poznám to. Ani neviem čo ti mám poradiť. Skús hľadať príčinu. Môže byť, že na niečo prídeš.
Baby ti tu radili všeličo. Moze to byť ten reflux. Akonáhle ho dáš do ležiacej polohy, môže mu to byť nepríjemné. Skus ho polohovat tak, že bude mať hlavičku o dosť vyššie.
Prípadne sa dá skúsiť pevne objatie. Osobne som mala z toho zmiesane pocity, ale fungovalo to u nás. Pevne, ale jemne som objala dcéru a ona sa chvíľu bránila, revala... ale po chvíľke sa to ako keby zlomilo a zrazu sa ukludnila a zaspala. Trvalo to len pár minút. Ako keby si potrebovala vybiť emócie.
Nerada to píšem, ale treba sa nejako obrnit a až tak to neprezivat. Je to ťažké, ale treba si šetriť sily. Spi kedykoľvek sa dá.
U nás je to žiaľ tak, že dcéra ma 4 roky a este stale sa nevyspime. Ma nejakú drazdivejsiu nervovú sústavu alebo čo. Už dávno nepatram po príčine. Aj tak som na nic neprišla. Dodnes je to náročné. Okolo polnoci pribehne k nám do postele a celu noc sa mrvi, kope, boxuje. Je to na nevydrzanie.
Drz sa! Snáď to u vas nebude trvať tak dlho 😉

tjaden
7. aug 2015

ahoj niečo také som aj ja zažívala, neviem už presne koľko mala mesiacov ale tuším tiež 6, niekedy stačilo, že sme len vošli do spálne a už začala plakať, nebolo to ani o zuboch ani o bolesti bruška, ona proste nechcela ísť spať a to preto lebo som ju uspávala o ôsmej, čo nemalo význam pretože nezaspala len po desiatej, čiže tie dve hodiny uspávania bolo utrpenie aj pre mňa aj pre ňu, všetci mi hovorili, že to je zlé, že má mať presný režim a chodiť spať o ôsmej ....no sorry môžem ja kašlať na režim keď každý večer reve. Niekedy som sa až bála čo to zase večer bude....tak som sa na to vykašľala naučila som sa chodiť spať neskôr a neuspávala som ju skôr ako o pol desiatej a plač prestal. Postupne spávala cez deň menej a niekedy sa večer zložila už o deviatej bez plaču, dokonca sama ku mne prišla a zložila sa na mňa :D Približne od 9mes začala spávať raz denne od 1 do 3 hodín a večer zaspávala okolo 8-9hod. Teraz má jeden rok o siedmej /pol ôsmej ju okúpem na posteli sa ku mne priplazí a ťahá ma za ruku aby som k nej šla spať ...ani sa mi nechce veriť, že niekedy pred spaním tak brutálne plakala. Inak doktorke by som dva krát neverila, švagrinej povedala, že jej dieťatku ešte zuby nejdú a o tri dni na to mali vyšiel prvý zub...

bubatt
autor
8. aug 2015

@beatricer skusim tu masaz ci to nepomoze. Hej davali sme Vigantol no uz davam Jamieson Baby presne kvoli tomu brusku. Aj reflux sme mali az taky ze nam ani Gastrotus nezaberal ale uz je to lepsie. Viac menej si odgrcne a kym sa nejasi alebo nelezi na brusku pri hrackach nevracia. Mozno si grcne ale oproti tomu co to bolo je to ozaj ovela lepsie. A antirefluxne nam neodporucali kvoli kolikam a kvoli tomu ze by sa nemusel vykakat. Ma totiz trosku problem aj s niektorymi prikrmami. Ma dost citlive to brusko a kym si zvykne na novu potravinu ako napr masko, karfiol ci piskoty asi este trosku potrva. Ach jo uz si pripadam ako detekriv oriesok. A mas pravdu musi to mat pricinu len sa mi ju nedari najst ☹ preto som sem hodila diskusiu aby ste my vy maminky co maju skusenosti poradili a dali typi co skusit. Som vdacna za kazdy nazor za kazdu radu ci podporu.

bubatt
autor
8. aug 2015

@paris3 dakujem ti moc za podporu. Skusim to objatie aj ked neviem ci ma s nim neposle kade lahsie 🙂 no za skusku nic nedam. No nie 🙂 . Mrzi ma ze ty nespis stale a popravde mooooc dufam ze toto nebude nas pripad a ze sa to zmeni. Dnes rano zobral partner maleho von na nakup a uz tam zostali tak som si mohla este trochu lahnut a dospat. Sice mi robota doma stala no pomohlo mi to. Uz to pochopil asi aj on ze to potrebujem. On totiz maleho nepocuje kym ozaj nereve ☹ . Zato ja viem aj cez mantinel kedy dudlik vypluje, tak citlivy spanok mam. A inak som citala o tom ako pises ze existuju drazdive deticky. Tak si drzme palce nech sa to cim skor zlepsi.

bubatt
autor
8. aug 2015

@tjaden ved toto, pokusam sa aj ja nadstavit rezim no zacinam sa bat ze aj my budeme taky pripad ako vy. Ze zaspi len ked on bude chciet a ako bude chciet. My inak zaspavame s placom pravidelne aj ked sa mu chce hajat, ked ma vsetky priznaky unavy a spanku len to nie vzdy je ten huronsky plac. Ten ma hlavne teraz v poslednom obdobi. Uz si niekedy pripadam ako zla matka ze nerozumiem vlastnemu dietatku ☹. Kiez by sme aj my mali take kludne uspavanie a take pekne ako pises o dcerke. Malinka musi byt zlatucka ked tak pride. Musim skusit vsetky triky co mi tu kocky popisali a ak nic naberie asi sa zmierit s osudom ze moj drobec piska a ja tancujem. Uvidime. Drz palce

bubatt
autor
8. aug 2015

@swimka1 bud rada ze to nemate pravidelne ako ja. Mas krasnu vyhodu s tym kojenim. To je super. Viem ze to deticky krasne upokoji aj ked nepapaju ale iba dudluju. Ja som bojovala o kazdu kvapku uz v porodnici. Drzim palce aby ste to nemali, ozaj to nikomu neprajem. Drzte sa 🙂

beatricer
8. aug 2015

ozaj a čo očkovanie, kedy bol očkovaný nezhoršilo sato potom?

bubatt
autor
8. aug 2015

Fuuu teraz si ma zaskocila. Ale ked tak premyslam teoreticky by to mohlo sediet. Zajtra musim pozriet kedy presne to bolo to ockovanie a ci to bude sediet. Som totiz psycho matka a pisem si do zositka aj aky sme mali den, kolko a kedy sme papali ci sme kakali a tak. Som strasna ze 😒 ?

kristinka86
8. aug 2015

Uz si celkom nepamatam ako v tomto obdobi spal syn, no dcerka zacala od polroka trucovat. Zaspavala len na rukach a kolisani. Ak som ju dala do postielky, hned vstala s krikom. Bolo jedno ci som ju hojdala pat minut alebo polhodinu. Po ulozeni vstala. Kedze sa musim venovat aj synovi, povedala som si dost. Ulozila som, dala mliecko, cumel, zapla hudbicku, pohladkala, dala pusu a sla von. Spustil sa krik. Minutu som neriesila a tak sla dat cumel, pohladit a von. Opakovala som to 3x a dcerka zaspala. Trvalo to asi tri dni. Teraz zaspi sama pri hudbicke. Nastavila sa tak. A ja sa tesim, ze sa to podarilo. Drzim Vam palce, aby ste si nasli system co najskor!

katussska24
8. aug 2015

@bubatt ahoj, napisem Ti moju skusenost...mam dcerku 2r a 8m a zachvilku sa jej chystam porodit braceka 😉
moja draha dcera ma naucila jednu vec - spokojny a vyrovnany rodic je vyspaty rodic...avsak..nie vzdy to ide...vysvetlim...
1.mesiac: hroza...ja som bola mimo z porodu, fyzicky velmi zle na tomchcela som len alen spat a ona len s akojit a nosit...
2.-5.mes.: super..zacala spavat na cancoon baby matraci a bola to parada.. 1-2nocne kojenia, spokojne babo a ja ja statsna...
od 6.mec to zacalo...problemy so zaspavanim a nocne budenia...kojenia 4- 6x v noci, popripade 1-2hod nosenia... asi do 8.mes sme si presli najroznejsimi fazami, skusali sme to aj hento..
od 8.mes po cca 1r a 2m najhorsie obdobie... okolie na mna tlacilo, nechat vyrevat, nebrat na ruky, nedavat spat do postele....ja som sa snazila robit vsetko co najlepsie...pytala som sa, citala som si, zistovala...a cele ma to neskutocne vycerpavalo...
Po roku a par som rezignovala...tak ju budeme nosit...nemala som energiu prenasat ju do postielky apo 5s absolvovat cele uspavanie znova....a prave akesi moje vnutorne upokojenie pomohlo....mala zacala rychlejsie zaspavat, v noci spala pokojne....toto sa tahalo skoro k 2r Potom nastupil nocny des a to som riesila a riesila...tiez uplne zbytocne...byt na blizku, onosit, pomojkat, pritulit a hlavne BYT KLUDNA 🙂 ako to len ide....trvalo to asi 3m preslo to, odislo....Dcerka s anaucila spavat pri nas a momentalne je prvy mesiac vo svojej izbe ale spi bud so mnou alebo manzelom, absolvovala asi len 3 noci solo 🙂

Preco cele toto uspavacie story? Skratka....spanok deti je pre mna jedna velka neznama...niektore spia pokojne, ine sa budia, jedno spi dlho, ine kratko...v kazdom pripade....vsetko prejde 🙂 Neznasala som tieto "odpovede" - "trpezlivost, to prejde..." ale je to vazne pravda....za prve 3 roky prekonaju deti obrovske pokroky... 🙂

Takze...klud. Striedaj sa s muzom aby si s avyspala trochu....mysli nato, ze to prejde...a vyluc mozne komplikacie -choroba, bolesti zo zubkov, pruh, travenie... a pod. Bud malemu blizko, bude jeho "bezpecny pristav" ....to zatial staci 🙂

Drz sa! Mna to zachvilu caka zas...pomoc... 😅

midoma
9. aug 2015

@bubatt ahoj...viem presne ako sa cítiš...nedostatok spánku je zabijak...náš malý má od narodenia problémy so zaspávaním, tak isto stále plakal a to sme ho uspávali na rukách a robíme to dodnes...je už síce ťažký, ale čo neurobím preto, aby toľko neplakal? tiež som hľadala príčinu prečo plače, no nanič som neprišla...plakal na rukách, plakal v kočíku, proste plakal pri každom zaspávaní, ako keby sa potreboval vyplakať pre spaním...nám nepomáhali ani kvapky na bruško, ani antirefluxové mlieko, ani podloženie matraca, proste nič...keď mal 3,5 mesiaca začal sa mi v noci budiť každú hodinu a to som už naozaj myslela, že to nezvládnem...cez deň som nemohla nič robiť, pretože potreboval moju pozornosť a keď mám pravdu povedať, po tých prebdených nociach sa mi ani nechcelo...potom sme mali obdobie, že sme sa každú noc 2 hodiny hrali a tak sa to striedalo...keď mal 4,5 mesiaca vyšli mu prvé 2 zúbky a tiež mi doktor niekoľkokrát povedal, že na zúbky to nevyzerá, že si nato budeme musieť ešte počkať...dokonca mi to povedal aj deň predtým ako sa mu prerezali, čo som už bola presvedčená, že nám idú zuby...takže na toto vyjadrenie doktorky by som nedala...no ale máme 8 mesiacov a že by mi v noci dobre spal, tak to nemôžem povedať...sem tam sa stane, že sa mi zobudí len raz v noci...vtedy som neskutočne šťastná...ale potom sa zasa pravidelne budí, asi aby som si neodvykla...neviem ako by som ti poradila, len chcem, aby si vedela, že v tom nie si sama, čo ti aj tak nepomôže...a to aby si bola kľudná, lebo to malý vycíti, ti ani nepíšem, lebo viem, že sa to nedá...ja samá také reči neznášam 🙂 držím silno palčeky, aby si to zvládla a aby sa tvoj drobec upokojil 😉

fopka
9. aug 2015

ahoj,u nas bol plac,ale taky normalny,lebo sme mali skryty reflux, tiez ked lahol,plakal,lebo potreboval grgat,tie stavy mu dvihalo hore a palilo ho a mal pocit naplnenia a potrwbu grgat. Niekedy aj hodinu po napapani som drzala a masirovala...ale chrbatik vzadu nad krizami, ako ti tu pisali, ono to u takych deti uvolnuje zaludok. Niekedy sme potrebovali grgnut aj 11 -krat a potom spinkal pokojne, moj dodnes kef sa nevygrga,a to ma uz dva roky,tak v noci pokojne nespinka

beatricer
9. aug 2015

@bubatt no niekedy to nie je na škodu, hlavne pri takýchto stavoch. Ľahšie prídeš na príčinu a niektoré veci si ľahšie dávaš do súvisu

zabina27
9. aug 2015

@bubatt ahoj, ten nurofen som ja mimo teploty skusila len raz, ked som uz tiez nevedela, preco v noci place, napapany, prebaleny, unaveny, nie a nie spat, taky bolestivy plac, po nurofene pekne zaspinkal, bolo to obdobie, ze isli zuby. vtedy nurofen pomohol a kludne by som v takom case dala zase, ved ho nedavam ako lentilky a ked si uz zufala, tak z jednej davky sa mu nic nestane. len neviem, ci je to vas pripad, ked plakava uz tak dlho, u nasho som vedela, ze mu cosi je, lebo nezvykne plakat v noci. u tvojho by asi bolo treba najst pricinu, spravit vsetko mozne, aby to nemohlo byt brusko, ako uz tu baby pisali.
a inak, pises, ze si bojovala o kazdu kvapku mlieka, ja som tiez kojila chvilu, po roznych problemoch sa uz nedalo viac, ale asi od 7 - 8 tyzdkov maleho som ho zacala napriek tomu, ze uz nebol kojeny, vecer uspavat na prsniku, krasne zaspaval, mozno mu nieco trosinku tieklo, mozno len ta blizkost... oducil sa v podstate sam, takze nie som jeho cumel 😀 ked sa zacal viac hybat, lozit, tak uz prso v posteli nebolo zaujimave, uz lozenie, stavanie sa bolo zabavnejsie pri zaspavani 🙂

stella33
9. aug 2015

Tiez sa priklanam k tomu, aby si to velmi neprezivala. Snaz sa oddychovat, ber to tak ako to ide. Urcite by som ho nedavala spat, ak place. Je to potom zacarovany kruh, a ukladanie sa pre neho automaticky spaja so stresom. Posledne 3 tyzdne je teplo. Urcite moze na to reagovat. Moj maly sa posledne dni po ulozeni zobudi po dvoch hodinach akoze ideme zit 🙂 tak som ho vzala do obyvacky, hrame sa, nieco si spapa, zahra sa.... isli sme spat okolo polnoci cela rodina. V klude. Zasmejeme sa nad tym. Nejde o zivot. Samozrejme na druhy den to dospava. Stalo sa to tak 3-4 krat, a zase spava normalne. Ja este dojcim, takze ziadne nosenie uz par mesiacov. Ukludni sa na prsniku a zaspi. V noci tiez este buntosi. Takze za poslednych 16 mesiacov som este neprespala ani jednu noc v kuse. Ale uz to neriesim. Niekedy sa podari dospat rano, ked supnem maleho pekne muzovi 😉 on je vyspaty, kedze spim s malym sama.

bubatt
autor
9. aug 2015

@beatricer ved ano. Predne kvoli tomu som si to zacala pisat ked mu zacali koliky. No teraz trochu tapem-zatial. Dufam ze na to pridem, lebo inak ma trafi niekde na ulici a bude. Zatial som si aspon podla toho odsledovala ake jedlo mu neskor robilo zle. No nie je to len o tom ☹. Kazdopadne dakujem za podporu 🙂

bubatt
autor
9. aug 2015

@kristinka86 dakujem. Snad sa to podari.

beatricer
9. aug 2015

@bubatt mám kamarátku - jej chlapček 14m od bábätka sa nedal pritúliť, stále plakal, neskôr päsťami udieral do nej, boli z toho už nešťastí, pretože každá matka túži objímať svoje bábätko no on sa nedal. Po 1 roku to prešlo, ale nepostojí ani len na sekundu, keď ho zoberú na ruky hneď sa ťahá dole. Takže každé dieťatko je iné. Skús niekoho poprosiť či ti ho na 1-2hodky nepostráži, aby si i niečo urobila, popr. oddýchla. Už len z toho je človek nervózny keď nedokáže základné veci urobiť. Takže chápem tvoje obavy. Neboj prídeš na to a budete obaja spokojný. Potom daj vedieť ako ste to obaja ustáli. Držím päste aby to dlho netrvalo. Inak môže mu aj to teplo teraz vadiť. Ozaj a ešte ma napadlo - neskúšali ste spať v inej miestnosti, či sú tam neni geopatogénne zóny, alebo vytrieť z očú pocikanou plienkou aj niekoľko dní . Treba vyskúšať všetko možné aj nemožné

bubatt
autor
9. aug 2015

@katussska24 Kati napisala si to krasne. Budem sa snazit. Asi je aj toto problem ze ja uz sa desim zaspavania, hlavne toho vecerneho ze co zasa bude a ako dlho. Byt jeho pristavom 🙂 to sa mi paci. Chudatko moje malinke on ma problem a ja som z toho v strese a je pravda ze taka vystresovana som asi najlepsim pristavom nebola. Je to velmi tazke no skusim sa tym nestresovat tolko. Mozno sa potom vyspime. Inak dnes ho uspavala moja lepsia polovicka a bolo to lepsie. Vobec som pri nich nebola a zvladli to. Len dufam ze nebudeme x- krat za noc hore. Jaj kiez by aspon par hodim spal v kuse a v klude. Tebe drzim palce pri syncekovi aby si taketo nieco nemala a aby ti dobre spinkaval 🙂. Budes potrebovat viac energie uz ked ich budes mat dvoch. A tiez ti dakujem za prispevok. Vediet ze nie som sama a dostat kus podpory od cudzich mamiciek je tiez pre mna nieco ako dobijanie bateriek. Rodina ma tak nechape ☹ co mi je trochu luto ale nic s tym nenarobim.

bubatt
autor
9. aug 2015

@midoma vo vela veciach mi hovoris priamo z duse. Nechcem zniet sebecky a zle no ozaj mi trosku pomohlo vediet ze nie len ten moj drobcek je taky. Ja uz som si naozaj zacinala mysliet ze som neschopna matka ked neviem co mu je a neviem ho poriadne utisit-upokojit. Tiez mame podlozeny matrac a co ja viem co vsetko skusene no niektore typy a rady ma v tej beznadeji nenapadli tak este poskusam a snad nam nieco aspon trosku ulavy. Zuby stale nemame a desim sa toho ked pojdu naozaj. Dakujem ti za podporu 🙂 a drzim silno paste aj ja vam aby vam to preslo a mohli sme si napisat ze konecne zaspavame a spime bez placu a casteho budenia.

bubatt
autor
9. aug 2015

@zabina27 podobne aj u nas. Stavat sa na kolienka a hojdat sa na nich hoc aj s placom a totalnym vysilenim je stale lepsie ako spat. Od kedy sa to naucil len vymysla a to este nevie ani lozit. Potom to bude vacsia sranda. Ach jo.