Zaspávanie cez deň

denulienkad
15. feb 2015

Ahojte.Ako ste naucili svoje deti spat cez den v postielke?Nas cez den musi spat v kociary;lebo ked ho dam do postielky a mozem ho aj hladkat aj nevem co a on sa hned postavy a zacne dookola pochodobat.A musi ist do kociara aby spal.Ale v kociary nemize byt,lebo vstava s neho.Musim mat napojenu vysielacku.A v noci vypije flasu krupice a spinka v postielke bez placu.Ja uz neviem co s nim.ma uz 13mesiacov.

evka_evka
15. feb 2015

@denulienkad ahoj moja dcerka ma uz 17 mesiacov a vecer zapsava pekne vedla mna na velkej postelu a potom ju prelozim do malej postielky.cez den mi zaspi len a len na rukach pri pochodovani a hmmmkani 🙂 obcas v kociku alebo autosedacke ked sa niekde zdrzime ale to je potom problem s vyzliekanim

katarina6014
15. feb 2015

ahoj. rada by som ti poradila, ale ja som mala ten isty problem. ja som chodila malu uspavat von v kociku do 2 a pol roka a potom uz nechcela ani v kociku ani v posteli. od minuleho tyzdna uz spava v skolke, tam musi ale doma ked je tak nespi... doteraz sa mi nepodarilo najst ziadnu fintu... aj ked ju hocijako unavime ona doma cez den nezaspi. tak ti drzim palce aby sa vam to nejako podarilo!!!

maciatkolulu
15. feb 2015

Nas maly spi poobede iba v kociku, ale ja to beriem ako plus. Nemusim sa s nim trepat hore do izby a davat cici 😉 a kebyze aj zaspi hore, tak sa zobudza kazdych 20-30min si cicnut a takto ho trosku pokocikujem a spi. A navyse sa blizi jar-leto a ked niekam pojdeme, nebude problem, ze sa vyspi aj vonku v kociku. Takze treba hladat aj pozitiva. 😉 @denulienkad

bubulatko
15. feb 2015

Moja mala ma tiez 17mesiacov a tiez od narodenia az do roka som ju uspavala len na rukach a po roku tiez v kociku lebo sa mi v postielke hned zobudila a vzdy som ju dala do kocika a tam spava a teraz uz asi 5mesiacov som ju naucila davat do nasej postele a ja si lahnem snou a za chvilku spi a teraz ma v detskej svoju postel velku tak tam spi cez obed dam ju lahnut a za 10minut spi od 12h do 14"30h bez problemov takze tak.

evittam
15. feb 2015

Nehnevajte sa,dievcata,a kludne sa na mna vrhnite ako supy😀,ale ako ste si naucili tak mate...Moja mala spava od 3.mesiaca sama v postielke v detskej izbe s bracekom.Do 3.mesiacov spavala s nami. A cca tak iato starsi syn.

alexandra2710
15. feb 2015

no ja mam opacny "problem"...v kociku..maximalne 30minutovy spanok...a niekedy by som fakt rada bola,aby zaspala pri mne v posteli...zial,nestalo sa esste nikdy...je zvyknuta zaspavat sama...ma skoro 16mes.a spinkame este dvakrat denne..v postielke

alexandra1104
15. feb 2015

moja nemala problem spavat cez den sa hrala a azspala ale vecer bol problem...aby azspavala ved toho aby ju natriasala v zavynovacke trvalo to neceli tyzden dala do postielky a cakala nechala vyplakat za kazdym a o chvilku bolo dobre uz spi sama....

alexandra1104
15. feb 2015

Uz viem ze pri druhom treba ucit od malicka uz zjadne natriasanie a kocare a take potom si clovek nevie poradit

lucianakoniku
15. feb 2015

nas maly tiez dlho spaval poobede v kociku, cca do 15 mesiacov ale na postielku sa mi ho podarilo naucit. jednoducho som ho do nej zacala davat a bola pri nom kym nezaspal.

zaciatky boli tazke lebo sa v nej vzdy chcel postavit, to som ho vzdy polozila naspat a povedala mu ze ak sa postavi znova tak odidem. zopar krat som aj odisla, to zacal samozrejme plakat. asi pat krat som ho nechala vyplakat kym nezaspal, to boli najhorsie skusenosti, ale v danom case som si inac nevedela poradit. potom sa stavat prestal, aj mi zacal v postielke zaspavat, ale asi po dvoch mesiacoch sa nam zaspavanie strasne zacalo predlzovat, z povodnych 20-30 minut zaspal najskor po tristvrte hodine, vynimkou nebolo ani hodinove ci 1,5 hodinove uspavanie. vzdy sa v postielke neskutocne dlho mrvil, rozpraval si, obcas sa chcel postavit, no bolo to niekedy o nervy, co vam budem hovorit. pri zaspavani som sa mu pokusala hovorit rozpravky, posepky pocitat do 500, hovorila som mu co vsetko uz spinka ale nejak sa to minalo ucinkom. toto obdobie trvalo dobre tri mesiace, uz som si myslela ze to vzdam a poobedny spanok mu zrusim aj ked tomu som sa zubami nechtami branila lebo ked poobede nespi, byva vecer nervozny a umrncany, proste je vidiet ze ten poobedny spanok este potrebuje.

asi pred mesiacom som nahodou zistila ze sa mu paci ked mu spievam prsi prsi. sam si zacal tu pesnicku pytat a odvtedy sa to u nas otocilo o 180 stupnov. konecne som po pol roku prisla na sposob ako ho uspat do 20 min. bez vrtenia, pokusov vstat v postielke a jeho nekonecneho brblania 🙂 dokonca mi zacal aj sam po obede ked uz je unaveny, hovorit ze "hajkat".

casom ho chcem naucit v postielke zaspavat sameho, kedze cakame druhe babo.

ja viem poradit len trpezlivost, vydrzat a skusat vsetko mozne, raz to urcite vyjde. u nas to trvalo pol roka, drzim palce aby to u vas slo rychlejsie 🙂

lucianakoniku
15. feb 2015

a este jedna rada, ked sa rozhodnes ho nechat spavat v postielke, bud neoblomna a do kocika ho uz spat nedavaj

siska53
15. feb 2015

@denulienkad a nemas tam popruhy? Lebo moja spavala v kociku do 2r.a 8m. Potom tu niekto zacal vrtat akurat v case jej poobedneho spanku a raz sa tak vydesila,ze odvtedy tam nechce spat. A to tam spavala od cca 15m.,ona sa tak rozhodla a bolo to pohodlne. Aj v Inglesine. Aj v tomto otrasnom sportovom su popruhy,takze my sme to mali osetrene.

Lebo odkedy nespi v kociku,tak je to des,tazko sa da uspat a vacsinou uz cez den nezaspi. :((
Jedine musis ho tam trenovat tvoj je este dost maly a dal by sa nahovorit. Nas ked vymyslal,tak som odisla prec a zvacsa zaspinkal,no uz sa aj stalo,ze plakal srdcervuco,tak som ho vzala,no to uz nezaspal. Radsej som ho vybrala lebo raz sa mi tam dovracal. A to som len par minut cakala,ci sa neutisi.takze preto tak.
Aj pri malej skusam ju uspat,ale ak do 40minut nezaspi uz to nema vyznam. Len moja je uz starsia,bude mat 3roky. Horsie je,ze nasledne je prilis akcna,vymyslava a zurivejsia,takze jej to chyba.

sosanna88
15. feb 2015

mala som rovnaky ,,problem,, Moja spala len v kociari cca do 4-5mes., potom zacalo leto a uz jej tam bolo teplo. tak teraz co?v postielke rucala, na postely tiez. tak som uspavala na rukach, lialo zo mna ako z krhly, polozit som ju nemohla, tak som sedela...co uz. hlavne, ze sa decko vyspalo...no ked som uz prestala vladat uspavat ju 4x denne, tak som ju suchla do postielky, nechala revat, chodila cca kazde 3min., pohladkat, ukludnit...a odisla. prvy den revala asi pol hodku, na druhy 10min a na treti zalahla....mozno ,,drasticke,, ale neviem no..ziadne nasledky na nej nevidim 🙂
no stalo sa to, ze odvtedy spi len a len doma. ak aj niekam ideme a je unavena ako fras, nie je schopna zaspat v kociari, tak ruci a ruci a nam tecu nervy....stale sme obmedzovany tym, ze mala od 12-14 proste spi.
ale co uz...beriem to tak, ze som rada, ze este spi.
takze vsetko ma svoje vyhody a nevyhody. nechaj ho spat v kociari ak je problemom len vstavanie-ved kociare maju popruhy ci nie?

denulienkad
autor
15. feb 2015

Hej ma popruhy ale ja mam este hlboky kociar.

siska53
15. feb 2015

@denulienkad ved aj ja som mama hlboky. Lebo sportiak sa spravil tak ze som dala dole vrchny kryt. A dakedy som to robila aj tak ze som vanicku preniesla z predsiene do izby ak som potrebovala v predsieni nieco robit.

silviettaa
15. feb 2015

Ahoj, u nas zaberalo najskor mlieko z flase pri uspavani, neskor som mu do flase davala len cistu vodu...Lezala som pri nom na velkej posteli kym pil, ked dopil lezala som pri nom ticho, nerozpravala som uz...a postupne zaspal...Samozrejme boli aj vynimky, menili sa obdobia, ked to niekedy nefungovalo...potom som mu sepotom spievala pesnicku , spomalovala som tempo, aby ho to uspalo...to velakrat zabralo