Zbýšená teplota a červené očko u 5 týždňové hobábätka

deniska2222
6. jan 2019

Ahoj mám 5 týždňové babetko trosku má červene ocko teplotu má 37,4 čo sa môže dávať takým malým babetkam proti horucke

bobana297
6. jan 2019

@deniska2222 to este nie je horucka. Nedavat nic. Radsej menej teraz obliect nech sa neprehreje. Ale nedavat nic. Horucka sa povazuje od 38,5. Az potom podat cipok

gabulienka623
6. jan 2019

@deniska2222 lieky pri teplote, resp.horucke sa podavaju až od 38,5. U bábätka meraná v konečníku 39st.

lindusss2016
6. jan 2019

@deniska2222 a kde si namerala tych 37,4? Ak v ritke, tak si odcitala 0,5? Lebo to by bola normalna teplota babatka, ak by malo 36,9. A ako ti pisali vyssie, nedavaj noc pri takej teplotke, to naozaj nie je horucka...

stratenanajdena
6. jan 2019

@deniska2222 Ahoj, antipyretiká sa podávajú až od teploty 38,0° nameranej pod pazuškou a až od 38,5° nameranej v konečníku. Do 38° telo bojuje samé. Mne už dieťatko malo aj 37,9° a zliezla mu teplota dolu. Dovtedy len podávaj častejšie tekutiny (dojčenie je postačujúce, pokiaľ máš mlieko). Meraj teplotu častejšie. Pri teplote 38,0° a vyššej podaj liek podľa príbalového letáku, skôr panadol čípky (pozor, malinkému bábätku stačí ani nie 100mg, takže kúsok čípku zo širšej strany odrež) , nurofen je ibalginové liečivo. Vždy dbaj nato, aby malo dieťatko pri teplote nohy a ruky v teple.

Píšeš, že má červené očko. Vyteká mu z neho aj hnis alebo výtok, alebo má soplíky? V každom prípade, ak sa Ti niečo nezdá, najlepšie je zavolať vašej pediatričke a spýtať sa jej po telefóne, alebo sa s ňou dohodnúť na návšteve.

deniska2222
autor
6. jan 2019

Ja viem že nemám jej dávať nič ja len pre istotu ak by cez noc bola tá teplota vyššia v konečníku som namerala 37,4 mala je nespokojná stále vyplavuje jazýček nechce spinkať aj keď uspieť tak sa mi budí

veronikaszabova
6. jan 2019

@deniska2222 to nie je ziadna teplota 36,9

deniska2222
autor
6. jan 2019

Ale neviem čo jej je nespokojná je stále sa budí vyplazuje jazýček nemôže ju bolieť hrdielko alebo ja už som v strese 😞😞😞

veronikaszabova
6. jan 2019

@deniska2222 dieta citi, ze matka stresuje. Staci sa ukludnit, privinut si babetko a vsetko bude OK. Takych dni a noci bude este vela.
Len netreba stresovat a moc si vsetko pripustat. Bude dobre ;)

veronikaszabova
6. jan 2019

@deniska2222 a male deti nonstop vyplazuju jazyk ;)

nikpa
7. jan 2019

@deniska2222 ak sa ti niečo nezdá, porad sa s lekárkou, skus aspoň telefonicky. Ako tu píšu baby, teplota je len trochu zvýšená, netreba robiť paniku ale predsa je to veľmi malé babo.

lindusss2016
7. jan 2019

@deniska2222 nestresuj, takze mala nema ani len zvysenu teplotu. Teplota sa pocas dna meni, rano mozes namerat len 36,5 po odcitani a vecer 36,9 po odcitani, co si aj namerala. Je to uplne v pohode. Navyse u tak malych deti je bezne aj 37,2 -37,3 to sa absolutne neriesi a nepovazuje sa to za teplotu.
@stratenanajdena do buducna, cipky sa nerezu zo sirsej strany, ale pozdlzne. Dieta nema mat nohy a ruky v teple pri teplote vzdy. Kym teplota stupa, koncatiny su studene, vtedy jw dobre zohriat. Ale ked teplota dosiahne vrchol, aj koncstiny su horuce a vtedy ich rozhoene netreba davat do tepla. Pri horucke 39 je dieta cele naozaj horuce, urcite ho netreba babusit, naopak len lahko obliect.

stratenanajdena
7. jan 2019

@lindusss2016 Ahoj, neviem, prečo máš pocit, že sa so mnou môžeš baviť štýlom "dobudúcna". Ďalšou vecou je, že namiesto toho, aby si napísala aspoň jednu peknú vec, pochválila, videla niečo dobré, len útočíš. Takým štýlom, akým si Tvoje "rady" podala, si ani jednu nedokážem pripustiť bližšie ako tak, že si si iba chcela vybiť zlosť a povýšiť sa. Rady mám všetky od doktorov, máme sedem detí a skúseností za vrece. To, čo som napísala, je správne. Prajem Ti pekný deň.

lindusss2016
7. jan 2019

@stratenanajdena jezkovi oci tak ja len cumim... do buducna som myslela to, ze kedze teraz jej babo nema horucku, tak to je nateraz irelevantne, ale ak by do buducna ona alebo ty potrebovala polku cipku, reze sa pozdlzne a nie priecne. Cize do buducna nie je ziaden styl, ale znamena to, ze teraz to chvalaboju ani jedna z vas nepotrebuje, takze preto.
Napisala som jen pozitivum, se mala nema teplotu tak snad autorka pochopila moj koment lepsie ako ty. Lebo viem, ake to bolo pre mna pri prvej teplote 37,2 som uz stresovala. Takze som ju chcela ukludnit, ze moze byt v pohode.
To, ze som tebe strucne a jasne napisala rady bez omacky, neznamena, ze utocim. Napisala si jej, ze ma VZDY dbat na to, aby malo dieta koncstine pri teplote v teple, to vsak pravda nie je. Netvrdim, ze ti to nepovedal lekar, mozno ti to podal zle alebo ty si to zle pochopila, ale ked horucka dosiahne vrchol a koncstiny su horuce, treba ich prave odokryt, aby teplo mohlo unikat. Neviem, co z mojho komentaru si vzala ako utok, ale nenapisala som tam nic zle, ani jednu ustipacnu poznamku, vysmech, ironiu, nic take, tak sa, prosim ta, neoduvaj pre nic.

stratenanajdena
7. jan 2019

@lindusss2016 čo sa týka odpovede pre mňa, začala si, "dobudúcna, čípky sa nerežú tak ale onak..." A potom že "dieťa nemá mať to alebo ono". Takže ten kontext nevyznel tak, ako si ho podala na druhýkrát. Ale v poriadku, je to Tvoj štýl vyjadrovania.
Čo sa týka čípku, tak práve preto, aby čípok nemal žiadnu ostrú hranu tam, kde sa zavádza, sa odreže len konček zozadu, aby sme dieťatko pri zavádzaní neporanili. Ja osobne by som mala obavy, či sa nevytvoril pri rezaní pozdĺžne ostrý hrot pri začiatku. Predsalen, ten čípok nie je najmenší. Ale je to vec názoru. Každý robí najlepšie, ako vie.

Samozrejme, že ak má bábätko vysoké horúčky, tak ho netreba prehrievať. Ale napr. na horúčky výborne zaberá aj zábal (máme aj my odskúšané a fakt funguje) - dieťatko vyzlečieme iba do plienky, necháme mu na nožičkách ponožky a na rukách rukavičky - tie sa ešte bábätkám dobre nedokrvujú, nič viac, a dáme mu okolo hrudníka bavlnenú plienku namočenú do vlažnej (nie studenej!) vody a okolo nej suchú bavlnenú plienku. Po chvíli obklad opäť vymeníme. A vtedy treba, aby malo bábätko práve tie ponožky aj rukavičky. Nie, keď má napr 39 horúčky a panadol už v sebe.

lindusss2016
7. jan 2019

@stratenanajdena mozno to tak vyznelo, snazila som sa v krstkom case napisat podstatne, to do buducna bolo skor pre autorku a teba som oznacila, aby si to videla tiez. Cipok ma vraj v tom hrote viac ucinnej latky, takze aby to bolo rovnomerne rozdelene, lreto pozdlzne. Ostra hrana na cipku nvm, ci sa moze vytvorit, ale ak ano, v rukach to ucitis a roztopis, ked chvilku podrzis, toho by som sa nebala.