Zlá nálada po zobudení

potvorka77
11. dec 2014

Ahojte mamicky, poznate to, dietatko sa zobudi po dennom spanku a je uplne namrzene,nevie co chce a vsetko je zle.nasleduje rev 30min a podobne kym sa ako tak nezobudi celkovo. Mam dcerku ma 2r a 2mes a po spanku poobede sa takto zobudi.neviem co s nou,zobudi sa tak aj keby spala 1h,2h aj 3h. Cize neni to o tom,ze by chcela este spat.tak uz som zufala,lebo kazdy den stracat hodinu uspavanim,hodinu zobudzanim...to je taka strasna strata casu.keby som aspon vedela,preco je taka nestastna. Rano ked vstane tak sa po mne chvilu vala a potom vystartuje a je normalne vesela. Poznate to?poraďte ako ste to vy rieslili.

kaja73
11. dec 2014

@potvorka77 toto iste sme mali aj my..skoncilo to az zrusenim denneho spanku..on vzdy reval po tom poslednom dennom spanku ..ked spal 4 krat za den tak reval po tom 4 spanku,ked spal 3 krat tak po tom 3,ked 2 krat tak reval po druhom.
Som si myslela, ze ked prejdeme na jeden za den, ze to prestane a houby.....zakazdym bol nervozy,urevany,nemohli sme ani z izby ist von minimalne 30 minut po jeho zobudeni,ale casto aj hodinu bol taky..uplne na nervy.
Denny spanok som mu zrusila ked mal 3r a 2m..uz sa to ozaj nedalo vydrzat. On , kym spal cez den , nespaval ani v noci-od cca 1h do 3-4h bol kazdu noc hore ☹ ..... takze moc neporadim....u nas nezabralo vobec nic..len prestat spavat cez den. 😖

0silvia0
11. dec 2014

@potvorka77 ahoj, my sme mali to isté u syna. Po poobednom spánku plač, hnev, nedal sa ničím utíšiť. Jediné, čo nám v tom čase zabralo bolo, posadiť ho pred tv. Mala som nahraté (vtedy na videoprehrávači) jeho obľúbené detské pesničky, pri tom reve sa započúval a o chvíľočku sa ukľudnil a mohol fungovať ďalej. Viem, že to nie je asi pedagogické, ale tí, čo zažívajú každodenné polhodinové plače po zobudení ocenia aj takéto riešenie. Mimochodim, pred tou telkou som s ním sedela aj ja a komunikovala o deťoch, ktoré spievajú atď., takže to neprebiehalo že šup pred telku a dovi dopo. A potom sme samozrejme časom ten denný spánok zrušili, po zrušení poobedného spánku sa všetko vyriešilo samo.

potvorka77
autor
11. dec 2014

@kaja73 dakujem tiež ma to napadlo zrušiť spanok ale este mi pride mala a ja tiez mam svoj program ked spi.je pravda ze v poslednej dobe slecna zaspi az vecer o 10-10:30 co nam nici vecery totalne. No uvidim kolko vydrzim a ked uz bude toho dost asi aj my zrusime.ale este si pamatam ze v skolke som musela spavat poobede az do 5r tak nechapem🙂))

lucysl
11. dec 2014

tak náš syn má 2 roky a 3 mesiace a čo si pamätám, tak asi 2x sa zobudil zlatý, vyspinkaný, veselý, inak sa zásadne budí s krikom a nervozitou a netuším čo s tým, u nás tiež platí rozprávka, potom sa ukľudní a už je dobre

potvorka77
autor
11. dec 2014

@0silvia0 dakujem aj ja jej občas pustim takto ked uz som zufala ale tiez ma nepusti sa vzdialit od nej inak zase ruci.je to zaujimave zaujimalo by ma ze preco takto hysacia. V noci mi spi dobre (dufam ze som to teraz nezakrikla 🙂)

kaja73
11. dec 2014

@potvorka77 moj je v skolke len na doobedie..takze spat nemusi..a som tomu ozaj rada..navrat do tych casov revu a nocneho nespania ma desi.

nervacik83
11. dec 2014

@potvorka77 tak to by zaujímalo aj mňa, prečo takéto cirkusy ☹ máme to isté s 20 mesačnou dcérou... s tým rozdielom, že ani v noci nespí vkuse, v lepšom prípade vykrikuje zo sna, v tom horšom preplače aj pol hodinu kým sa nám ju podarí znova uspať... bez nejakej zjavnej príčiny... u nás po tomto popoludňajšom prebudení zaberá "pomojkať"... ale tiež jej trvá aspoň pol hodinu kým sa ukludní...

0silvia0
11. dec 2014

@potvorka77 niekde som čítala, že malé deti nemajú jasno medzi realitou a podvedomím. Ťažšie sa im prechádza z fázy počas spánku do reality, jednoducho s tým majú problém. Inak to vnímajú ako my, dospeláci, my sa do tej reality vrháme ľahšie a keď otvoríme oči, vieme, kde sme, čo máme robiť atď. Oni asi nevedia, či sú v stave spania, bdenia, reality, všetko sa im mieša a nevedia tak rýchlo naskočiť do reality ako dospelí. Detský mozog vyhodnocuje vnemy inak ako dospelý mozog. Neboj, po zrušení poobedného spánku toto už nebudeš musieť riešiť.

katka1981
11. dec 2014

My sme mali to iste a nie len po dennom spanku ale aj nocnom. Ale asi od 3-4 rokov ked sa rano zobudila uz to bolo fajn, ale uz cez den nespala.

greeny
11. dec 2014

aj my to mame ale nie vzdy, mala ma 3roky 3mesiace, citala som ze sa to stava ked su deti dezorientovane, vraj treba len vydrzat ale uplne Ta chapem, je to na prasky