icon

Zúfalá mama 1,5 ročného ukričaného dieťaťa

27. feb 2022

Ahojte, fakt to už nezvládam.. Moja dcéra 1rok aj 7mesiacov už asi 3 mesiace skoro stále kričí koli všetkému.. Zatial nerozpráva a dakedy sa normálne hráme a z ničoho nič začne mať hrozný krik. Nepomáha vysvetlovanie že nemá kričať ani nič.. Skúšala som ju aj prekričať (nepomohlo), kričala ešte viac.. Jediné čo zaberie aspon na chvíľku je to že sused nad nami dupe (asi mu to uz tiež lezie pekne na nervy) a vtedy jej poviem že aha uz aj ujo sused sa hneva... Chápem asi je to sprosté obdobie vzdoru no ja už z toho chytám depresie, cele dni revem lebo už nevládzem, trápim sa že je to moja chyba vo výchove.. Bojim sa kedy zas spustí ten otrasný krik a mna privedie do totálneho šialenstva. Samozrejme ja potom vybuchcem a ziapem na ňu čo ma veľmi mrzí no ten čo také dieťa doma nemá tak si yo predstaviť fakt nevie...
Čo mám robiť? Prosím poraďte mi..

Strana
z2
autor
28. feb 2022

@monica222 ona ked ma nervy tak sa jej človek ani dotknúť nemôže, vtedy je to ešte horšie.. Ja len dufam že ju to prejde cim skôr, lebo od kedy to tu čítam tak mam obrovský strach ci to nieje ADHD ale zas na druh3j strane radila mi tu polovica maminiek ktore taketo dieta nemaju a nepoznaju to cize hned to pripisuju ADHD.. Som rada že sa tu našlo aj pár takých čo vedia aku situáciu prežívam a vedia aj poradiť, podporiť ❤️❤️❤️

lulinka_003
28. feb 2022

@tehula2016 žiaľ poznáme ale iné starosti, a výzva do života nás ešte len čaká, no už teraz sa snažíme pomôcť ako sa dá (cvičenia, terapie...), aspoň v tom čo môžeme aspoň trošku ovplyvniť 🙂

monica222
28. feb 2022

Ja som robila s detmi ktore mali diagnozy ...a poviem ti ix krat ma napadlo ci to nema aj ta moja ze xi je vobec normalna ci som normalna uz ja...ale potom mi pomohla dojst jedna moja susedka roky rokuce robi s detmi je psycholog tak pekne vysvetlila co sa deje tymto prckom v hlavach...ze ten ich mozog sa vyvija plne vyvinuty je ozaj az v 6 rokoch ...povedala ze staci ze si nieco to dieta zazije...cez den hocico niektore drti nemaju radi vela ludi okolo seba alebo ked maju rusnejsi den...a uz to ide :(ze nevedia spracovat co sa stalo a vlastne takto sa to cele odzrkadli...vreskotom hnevom buchanim...na nasu zabralo objatie ale ked ako pisete to mate ix krat za den no ja vtedy som ju ani nechcela pri sebe take som mala nervy nahukala som a kolko krat aj pleskla po riti a potom vecer revala muzovi na pleci aka som hrozna mater 🙂ale aj my sme len ludia...ja ked vzy vidim u dietata vonku tento zachvat vzdy si len poviem uvidis mamicka prejde to nebude to trvat vecne...ale vzdy mi je tych mam luto lebo asi vsetky si nieco zazijeme a prejdeme a este jedna vec aj nasa tak ziarlila na mna a muza ked sa ma chytil za ruku dovidenia amok jak vysity ale casom to preslo asi po roku:D

tehula2016
28. feb 2022

@zuzahajdulka ja som napr synov vzdor riesila iba s psychologickou osamote,netahala som dieta po vysetreniach..nikdy mi ani nenapadlo,ze by za tym mohla byt diagnoza,bol sikovny,rozumel vsetko,velmi kolektivny..len tie amoky..nerozpraval do 3 rokov..mala som z neho az uzkostne stavy..psychologicka nam dala nejake rady,scasti pomohli..vzdor trval od 2,5-4 rokov..u mladsieho som si uz v 15 mesiacoch vsimla ze nieco nieje ok,a zacal kolobeh vysetreni..keby som toto mala absolvovat aj s mojimi starsimi detmi ktore mali pre mna “len” vzdorovite amoky,tak len po lekaroch chodim..no ale vacsinou na pripadnu diagnozu upozornuju mamicky,ktore taketo nieco nepoznaju (to bolo pre mna tiez sokujuce,lebo som si myslela ze kazda matka si takymto spravanim u dietata prejde)..tak ale patria medzi tie stastnejsie a nezazili napr.prichod dietata do skolky v pyzame,lebo rano hystericky zachvat ze ono sa nechce obliect..ach som rada ze uz to mam za sebou..

andreatytler
1. mar 2022

Fuuha... no to je velmmi vela zmien a vsetky naraz. To sa vobec nedivim ze ma taketo nervy. Aj mna povodne napadla diagnoza a za vysetrenie nic nedas a budes mat istotu. Ale ked si teraz spomenula vsetky tie zmeny a este k tomu ona vie ze pride surodenec, tak su jej rakcie opodstatnene.
Aj to ziarlenie na kazdeho je bezne. Kludne jej povedz ze ty chces a potrebujes ocka na moment objat a ze ona musi pockat. Je dobre ju ucit, ze aj mama ma svoje potreby a treba mamu respektovat, ale zase na druhej strane ty musus respektovat ju. Ked nechce objat pri amoku, nenut ju. Ked sa hneva ze dieta na obrazku ma loptu a ona nie, nenut ju aby s hnevom prestala. Uznaj tej hnev a vyjadri pre nu pochopenie. Opis co preziva a co citi. To jej pomoze sa lepsie zorientovat vo svojich vlastnych citoch. "Tento chlapcek ma cervenu loptu a ty tiez chces cervenu loptu. Ta lopta je velmi pekna, ze? Chapem to. Aj ja by som chcela taku peknu loptu. Tak velmi chces tu cervenu loptu, ale nemozes, lebo ju nemame. Ty chces tuto loptu ze?" A nechaj ju nech ti za kazdou otazkou odpove ze: "Ano" alebo pokyva hlavou alebo len "hmmm". Detom pomah ked mozu vyjadrit suhlas. Pytaj sa jej vela otazok o danej veci na ktore moze odpovedat ze "ano". Tym sa obe naladite na spolocnu vlnu a ona bude mat pocit ze ju chapes a rozumies jej. Vela rodicov si mysli, ze je lepsie o tej lopte nehovorit aby sme nejatrili rany, ale opak je pravdou. Dieta viac ako loptu potrebuje vidiet ze ho niekto chape. Preto ich frustruje ak sa rodic snazi zmenit temu a odputat pozornost na nieco ine. Toto nam pomaha pri kazdej zlej situacii... prerozpravame si ju a vysvetlujem co sa stalo a ako sa syn citil.
Robis dobre ze sa ju snazis pripravit na prichod surodenca.

adiicka
30. jan 2024

Dobry den, prechadzame si prave niecim podobnym.. ako je to u vas teraz ? Zmenilo sa nieco ? Velmi by mi pomohla vasa odpoved som uz dost zufala

Strana
z2