icon

Zvládate 3 detičky?

matta1
2. máj 2012

ako zvladate 3 deticky na dnesnu dobu? ja cakam tretie a bojim sa ako to dopadne poradte dakujem

michalag
5. aug 2012

@3mariana to sa vam ake podarilo alebo ake mate autosedacky??? Kludne mozes aj do IP.

3mariana
5. aug 2012

jedna je do 18kg, jeden podsedak a jedna sedačka od 9-36kg z ktorej sa dá spraviť podsedak.

nana80
5. aug 2012

@matta1 my máme 3 trošku väčšie a nedávno nám pribudli dvojičky ktore maju už 4 mesiace 🙂 dá sa to zvládať 😀 😀

michalag
5. aug 2012

@3mariana jasne, no prave tym podsedakom sa vyhybam, skoda ☹

3mariana
6. aug 2012

ja tiež ale osem ročné deti ti už v autosedačke nevisedia chcú byť už ako dospeláci 🙂 🙂

dana_l
6. aug 2012

@zuzanamv @michalag k tej tretej sedacke na zadnom vozidle
5. Môže sedieť dieťa v normálnej autosedačke (nie protismernej) na sedadle spolujazdca?

§ 7 ods. 2 hovorí, že vo vozidlách kategórie M1 a N1, v ktorých sú umiestnené dve detské autosedačky a v ktorých nedostatok priestoru bráni umiestneniu tretej sedačky, môže byť dieťa vo veku tri a viac rokov a s telesnou výškou menšou ako 150 cm pripútané na zadnom sedadle bezpečnostným pásom. Následne § 7 ods. 4 hovorí, že takéto dieťa nemožno usadiť na prednom sedadle a pripútať len bezpečnostným pásom.

Podmienky prepravy osôb na predných sedadlách primárne upravuje zákon NR SR č. 315/1996 Z. z. o premávke na pozemných komunikáciách v znení neskorších predpisov (§ 43 ods. 2).

stvura
Odpoveď bola odstránená
3mariana
6. aug 2012

aj ja som mala malého do polroka vpredu v protismere a potom šiel do zadu.A čo sa pri nehode stalo mám na mysli s podsedákmi.

trnka77
6. aug 2012

@michalag
@3mariana no veď práve,preto chceme kúpiť väčšie auto(nechcem podsedák),ale tá cena... ☹ ☹ ☹
mm stále len o tom forde s-max a iné možnosti ako keby ani neboli 😀 😀

3mariana
6. aug 2012

nerozmišľali ste o sedem miestnom tam by si sa nemusela bať o veľkosť autosedačky alebo nedostatku miesta. 😒 😒

zuzanamv
6. aug 2012

@dana_l
Ano, ved sa tam pise, ze sa nesmie dieta vpredu priputat "LEN" bezpecnostnym pasom, to je jasne.
Ale v tom citate, co som dala ja sa pise, ze sa moze vpredu, ak sa pouziva schvaleny bezpecnostny system...

michalag
6. aug 2012

u nas je financny limit ktory viac nepusti ☹. Mne sa paci Renault scenic, alebo s tych vacsich Opel Zafira

dana_l
6. aug 2012

@zuzanamv mne islo o tu zadnu sedacku - ze tam moze byt dieta i bez "sedacky - podsedaku" a priputane len tym bezpecnostnym pasom a zaroven ze nemoze byt vpredu a mat len pas.
to ze vpredu musi mat sedacku, ak nie je ina moznost pouzitia sedaciek vzadu - to je mi uplne normalne.

zuzanamv
6. aug 2012

@dana_l
No, dnes sme si toto vyskusali, ale s 3 vacsimi detmi, viezli sme kamaratku, medzi dve romerky sme priputali normalne 3bodovym pasom 6 rocne dieta, a pas sme prevliekli cez to oko na vedlajsej sedacke, aby nesiel cez krk ale normalne. Myslim, ze to bolo dost bezpecne.

sisa2010
28. dec 2012

ahojte, ja mam tiež 3 detičky,chalani dvojičky maju 4 a dcerka ma 3roky.da sa povedat ze do cca 2,5roka boli v pohode,ani som nevedela ze ich mam,no len co nastupili do skolky doma mame hotove peklo,hadky,spory,su na dennom poriadku,doma mame taky mensi blazinec.uz sme na ne skusali vsetko mozne,casto mam pocit ze ako matka vo vychove zlyhavam .Som na nich skoro vzdy sama manzel pracuje od skoreho rana do neskoreho vecera.ked su v skolke tak je fajn inac je to o drzku,doslova. volny cas mam ked zaspia na hodinu a pol na obed a vecer okolo 21hod. a to laham do postele polomrtva. myslim si ze je to tazsie vzhladom na to ze su skoro rovnako stari a potrebuju sa vyblaznit ako deti, kedze v skolke im to nedovolia,no napriek vsetkemu som rada ze ich mam, su chvile ked sa pritulia a obklopia vas nehou a do uška pošepkaju ako vas lubia, ta vsetka obeta stoji za to. 🙂 🙂 🙂

csicsike
29. dec 2012

Ahojte,aj mi máme 5 detí a všetko zvládame.Nikto mi nepomáha okrem manžela,takže všetko sa dá len treba chcieť. 😉 🙂

kamajka
1. jan 2013

@matta1 ahoj,ja mam tri, a sme sami, dakedy je to o drzku ale da sa. hlavne ze sa mame radi, 🙂 🙂 🙂

kamajka
1. jan 2013

@csicsike no mas moj obdiv zena dobra🙂

bozulka
1. jan 2013

@matta1 Trošku ste mi pripomenuli moju situáciu z pred viac ako roka. Aj ja som zistila, že som tehotná a veru aj my sme si dávali pozor 🙂. Bála som sa hlavne z toho hľadiska, že náš vtedy 13 mesačný synček začal byť poriadny beťár. O potrate som neuvažovala. Teraz má maličký 7 mesiacov, nehovorím, že je to ľahké, často sme so silami na pokraji, ale tie krásne chvíle keˇˇd sa na seba usmievajú, sú na nezaplatenie. A vtedy mám pocit, že traja sú oveľa lepšia partia akoby mali byť len dvaja. A aj ten malý vekový rozdiel sa mi celkom páči.

bozulka
1. jan 2013

@matta1 Tak teraz som si pozrela váš fotoblog a vidím, že chlapina je už na svete. Srdečne gratulujem a prajem veľa síl a veľa krásnych chvíľ s detičkami.

matta1
autor
2. jan 2013

ano dakujem :D

csicsike
3. jan 2013

@kamajka Dakujem pekne moja,ale aj s 3 je práca,takže aj ty máš moj obdiv 😉

suzanb
4. jan 2013

Ahojte aj my sme viacdetná rodinka,my už máme aj dospelé deti aj malé 2 ročné.Sme na to samy s manželom a dá sa to ale musia byť na to dvaja.Keď pomôže aj manžel dá sa zvládnuť aj viac detí.

slobodovci
29. jan 2013

@matta1 aj ja mam taky teraz taky problem, zistila som ze som treti krat tehotna a nemam podporu u manzela, boji sa ze to financne nezvladneme :(

betina1984
29. jan 2013

@slobodovci zvladnete, my tiez nemame penazi nazvys, ale da sa. Teraz sme museli kupot Opel Zafiru 7-miestnu, aby sme vobec mohli niekam cestovat spolu... Na knizke mame 25 Eur...

slobodovci
29. jan 2013

@matta1 gratulujem, ze si sa nevzdala a mate chlapceka 🙂 drzte sa

slobodovci
29. jan 2013

@betina1984 s autom chvalabuhu nemame problem, lebo ked sme pred tromi rokmi kupovali, tak moja podmienka bola, aby noli tri samostatne sedacky vzadu, takze nakoniec mame 7- miestny peugeot 5008... Ako keby som mala tusaka ;) len horsie je to, ze sme prerabali dom a zrusili sme izbu, ktora by sa nam teraz hodila :( snad sa aj to casom vyriesi a vsetko zvladneme a mojho manzela z toho neporazi 🙂

mokinka
31. jan 2013

Ahoj, v prvom rade ti gratulujem, je to krasne byt tehotnou...i ked aj ja som mala zmiesane pocity, ked som si nasla po tretikrat dve ciarky na tehotenskom teste.. veru nevedela som, ci sa mam tesit, ci si zacat hlavu o stenu trieskat.. no a jasne nastal problem ako to povedat....hlavne manzelovi.. tak som to nejako predychala a manzel ma uplne zarazil reakciou.. co stresujes, treba sa tesit, zvladneme to. a dufam, ze to bude konecne uz chlapec, lebo uz ste v znacnej prevahe (mame dve dcerky). takze drzim palceky a ako povedal moj manzel, treba sa tesit a urcite to zvladnes/te najlepsie ako budete vediet. nie je to lahke mat tri deti, hlavne s takym malym vekovym rozdielom ako mam ja (po 2,5roku kazde), ale som na ne sama, kedze nasho tatinka mame neustale v praci, ale koniec koncov, mozem povedat, ze sa to naozaj da, a treba asi mysliet pozitivne, aby sa clovek z toho nezblaznil 😀 😀

mamicka30
2. feb 2013

ahoj, ja mam 3 deticky....10 a 8 rocnych synov a 1,5 rocnu dceru....nemozem povedat, ze je to med lizat, niekedy naozaj ocami posuvam rucicky na hodinach,nech je uz 20,00 hod., ale aspon je u nas veselo....najdolezitejsie asi je, nejako si zatriedit den, ale mne sa niekedy nepodari vsetko zmenezovat tak, ako by som chcela.....manzel pracuje v zahranici, tak som na vsetko sama....ze nepozehlene pradlo, dennodenne neumyta dlazka, spinavy riad v drese, atd....to je u nas asi standardne....ale hlavne, ze sme stastni a zdravi....drzim ti palce, aby si to vsetko zvladla na jednotku a aby si bola stastna mama...ja som stastna, aj ked som niekedy na pokraji vsetkych sil....

sammy
12. feb 2013

My mame teraz "cerstve" tretie dieta a teda nie je to sranda, ale i tak mam pocit ze to teraz nejak vsetko lepsie zvladam a stiham ako ked som mala len jedno 😀
A ked sedime vsetci pokope v obyvacke, az teraz mam pocit ze sme vsetci komplet - taka vacsia rodina 🙂