Zvuky ako jeleň v ruji a časté budenie u 2 týždňového bábätka

malfea
22. jún 2019

Ahojte, syn asi po 2 týždňoch začal, najmä v noci, ručať zo spánku ako malý jeleň. Normále si spí a zrazu sa začne akoby naťahovať či pučiť a vydáva hlasný zvuk. Väčšinou stačí, keď ho pohladkalám po hlave a on sa zas utíši, ale toto robí celú noc asi každú pol hodinu.

Keď ho uložíme na noc o cca 8mej večer, do 11tej spí ako zarezaný a potom sa budí každú trištvrte hodinu a ukľudní sa iba na prse. Pomedzi to má túto ,,ruju" a ručí dokonca občas aj počas kojenia.

Stretli ste sa s niečím takým? Myslím tie hlasné zvuky bez príčiny (alebo majú?) a časté budenie po dobrom spánku? Rozmýšľam, že počas tých krátkych spánkových etáp si len trochu cucne a hneď zaspí, či nie je proste hladný, ale čo ho budiť, že ešte nespi kamoš, ešte papaj? 🙂

vivien16
22. jún 2019

@malfea môj to robil tiež 😂 asi po mesiaci prestal.

malfea
autor
22. jún 2019

@vivien16 to ručanie aj ten zlý spánok?

vivien16
22. jún 2019

@malfea ručenie hej, ale spánok mal dobrý...

sunshine007
22. jún 2019

@malfea moja dcéra toto robila pri dojčení, az bola bordová, tak sa pucila a rucala pri tom. Bud to bolo z refluxu, alebo nejakých pohybov čriev, neviem. Mala veľké tráviace ťažkosti.

jaja23
22. jún 2019

@malfea môj to robil tiež, až sme sa smiali tomu. Ale zvykol sa budiť o štvrtej ráno a rucal, chrcal, krochkal... Nepomohlo nič, len keď som ho mala na rukách a nosila, alebo som ho mala opreteho o seba a sedela som s nim na posteli. Neviem kedy ho to prešlo, možno do nejakého tretieho mesiaca. On sa vtedy vôbec nevyspal, keď som ho držala, zázrakom prestal a buval ďalej.

naty1511
22. jún 2019

@malfea Stačilo mi prečítať si názov diskusie a hneď som sa strašne smiala lebo som presne vedela o čom budete písať. Náš to z ničoho nič tiež začal robiť asi po dvoch týždňoch čo sme prišli z pôrodnice a prestal s tym asii po mesiaci a pol. Spánok mal narozdiel od nas kvalitný kedže on sa na to nenudil, zato mi stále 😄🙄

arcticcode
22. jún 2019

Aj sa puci hejze? Traviacej sustave dlho trva kym sa zabehne, ako motoru, ked kupis nove auto 😀 eapumisan viackrat denne a dobre bude 😉

romiada
22. jún 2019

@malfea my sme mali to iste so synom ked bol male babo. A strasne sa smejem, lebo som sa zlakla ze niekto okopiroval moj vyraz "jeleň v ruji". Akoby si mi do hlavy videla 🤣 my sme to volali s mužom tak isto. Aj sme si to niekde nahrali. A Dr.povedala ze ak prospieva a papa dobre, nemame to riešiť. Že asi si krochka od spojojnosti🤣 ono to po par tyzdnoch prešlo. Ale ten pocit že tak male babo toto dokaze "zahrať" ....to je sila však? 😉

malfea
autor
23. jún 2019

@sunshine007 on to práveže nerobí pri dojčení, ale ked spí

malfea
autor
23. jún 2019

@jaja23 mne sa zdá, že jemu to ani tak nevadí, sám sa aj skludni, keď ho hneď nejdeme ,,pacifikovať", ale znie to dosť podobne s tým, čím ste si prešli. Dúfam, že čoskoro to teda prejde.

malfea
autor
23. jún 2019

@romiada tiež sme si to už nahrali. Presne ako píšeš, jeden by nepovedal, že také malé telíčko dokáže vylúdiť také zvuky. Ale teda krochkaním od spokojnosti by som to určite nenazvala :D my sme sa najskôr zľakli, že mu niečo je. Ale nevyzerá, že by ho to alebo niečo trápilo. Tak dúfam, že aj u nás to bude len pár týždňová záležitosť a naše noci budú o kus pokojnejšie. Ďakujem za príspevok!

malfea
autor
1. aug 2019

@arcticcode ahoj, s odstupom času musím povedať, že pomohol naozaj až Espumisan. Odporučila naj ho aj doktorka, ktorá poklepávaním bruška zistila, že je zaplynený. Poprdkaval pritom stále a my sme si mysleli, ze je to tak dobre. Odkedy sadne Espumisan skoro neprdka (hoci v plienke má vždy naprdnuté) a spí kľudnejšie. Pomohlo tiež zafixovanie rúk pri spánku v Ulitke.

majulino
11. júl 2021