Koľko aktuálne stojí pobyt v domove dôchodcov pre samostatného klienta?
Prosím, tak zo skúseností, viem že je to všade rozdielne -chodiaci, sebestačný klient, max. dvaja na izbe, možnosť prípravy aj vlastného jednoduchého jedla, inak žiadne užívanie liekov, žiadna nadštandardná starostlivosť, otec nad tým uvažuje, ale predstavuje si ceny asi dosť naivne a ja nemám ani predstavu. Dôchodok nemá nejako vysoký a my si nemôžeme dovoliť doplácanie.
@anonym_autor veď nemusí ísť hneď do domova dôchodcov, ak je sebestačný. Stačí mu zatiaľ chodiť do denného stacionára, čiže o stravu má postarane. Poznala som pána, ktorý viedol denný stacionár, jedlo doplacala charita zo zahraničia a klienti platili len 0,80 € na deň. Tam ma desiatu, obed aj olovrant. Čas travia rôznymi aktivitami, pletu košíky, robia vianočné ozdoby, pečú koláče, vyrábajú búdky pre vtáčiky, krmidielká. Cez deň bude v spoločnosti a na noc pôjde domov sa vyspať.

Ak mu jeho dochodok nepostacuje, bezne stary clovek predava svoju nehnutelnost/majetok a z toho financuje svoj pobyt v domove dochodcov ak mu teda deti nie su schopne/ochotne prispiet.
Skus napisat aspon mesto odkial je. Tieto seniorske zaruadenia su rozne, moze dostat aj prispevok od samospravy v domove miesta jeho trvaleho bydliska.