icon

Láska starých rodičov. Koľko detí to zažije?

27. sep 2025

Dnes pri prechádzke mi vyčarilo úsmev a zahrialo pri srdci vidieť to čo sa už nevidí každý deň.
S takou láskou sa venoval deduško (predpokladám pravnúčikovi ) aká sa vidí možno zriedka.
Chlapček mohol mať 2-3 roky a tak zanietene zametal listty malou metličkou.
Každú jednu špinku,listok,kamiebok...deduško mu trpezlivo vysvetľoval ako to má nametať na mini lopatku,držal mu ju a on tak to mini metličkou nametal.
Dedko mu všeličo vysvetľoval a chlapček si nechal poradiť.
Nie nevrešťal (akoby mnohé iné deti v jeho veku).
Potom podal mini detskú metličku starkému a hovorí nech on zametie čo on nevedel.
Starký povedal, netreba po Tebe zamiesť ty sám si urobil všetko.
A dodal "vidíš synak" si ešte malý a dokážeš urobiť prácu dospelého.
Chlapec sa usmial,objal starké ho a zameral ďalej ❤❤❤
Natíska sa mi otázka...koľko deti to zažije...??
Koľko detí má možnosť, aby sa im venovali starý, alebo prastarý rodičia...venovali im svoj čas, učili ich,načúvali im a s láskou im odovzdávali posolstvo .
Koľko z nás malo,ak nemalo tú možnosť.
Niektorí nemali pretože im odišli príliš skoro a poniektorí aj majú, ale tie vzťahy sú nefunkčné-mŕtve.
Ja som dedkov nezažila ani jedného odišli príliš mladý...
Ale moje deti jedného áno 🙏💓 a ten čas čo strávili s ním pri takýchto "bežných "činnostiach im dalo veľa.
Vždy s láskou na neho spomínajú 💫🕊
Pretože tak ako starká nie je mama ,ani starý otec nie je otec.
A sme zato vďačný 🙏💝

Strana
z2
evansova
28. sep 2025

Zažila som len starých rodičov z matkinej strany. Otcova matka zomrela keď som mala tri roky, jeho otec žil síce až do mojej sestnasky, ale nikdy som ho nevidela, lebo žil v bývalej Juhosláviou odkiaľ môj otec pochádzal. Cestovať tam sa vtedy prakticky nedalo.
Zato matkiny rodičia mi dali lasku aj za tých druhých. U nich bol pre mňa raj na zemi, doteraz sa k ich domu občas vratim, aj keď sa už dávno pominuli. Aj v tom raji som samozrejme bola zapájania do všetkých prác, ktoré som vzhľadom k veku zvladala, ale spravila som ochotne všetko,bved sme boli spolu.
Keď som sa ja stala starkou, vracala a vraciam to našim vnúčatám. Prázdniny, dovolenky, aj zahraničné, bývanie u nás počas štúdia v našom meste...Dnes sú všetci dospelí, už máme pravnucata, žiaľ, chýbajú nám sily. Už ich len na chvíľu pritulim a teším sa pohľadu na ne....

anonym_c646f0
28. sep 2025

@anonym_autor moje dieťa má mužovych rodičov .a mužovu prastarku.
Z mojej strany pozná iba prastarku a prastarkeho ( ja si neželám aby bola v kontakte z mojimi rodičmi )ale má úžasných pra starkých ktorý ju miluje.( Ale v podstate aj mojich starých rodičov vnímam že sú mi rodičia a občas poviem starkej aj mama keďže sa v podstate omna starala viac ako moji vlastný rodičia

princezna_bosorka
29. sep 2025

@anonym_autor sentimentalne kecy. moje deti zauivaju starych rodicov (a som prekvapena, ze aj mojich - vztahy su mizerne a voli sa schopni za blbost urazit na pol roka, cize starsieho syna po prvy krat videli ako 6 mesacneho). A ak by starych rodicov nemali, o nic zasadne by neprisli, mali by niekoho ineho.

viera012345
5. okt 2025

@anonym_autor V období, keď sa narodil môj syn, moji rodičia už dávno neboli medzi nami, ale som rada,ze môj syn mal babku a dedka zo strany manžela.Starky už nie je medzi nami, ale vďaka nim má moj dospelý syn pekné spomienky.Vdaka za nich...

Strana
z2