Predčasný dôchodok - už nie som potrebná a mám veľa voľného času
Bola som nútená ísť na prečastný dôchodok, keďže som došla o prácu a už som sa cítila dosť vyhoretá, mala som náročnú prácu. Nejako sa neviem stotožniť, že už nie som potrebná, mám veľa voľného času, a neviem ako dôchodca sa zaradiť. Aj by som chcela nejakú brigádu, aby som bola medzi ľuďmi,. je niekto kto sa s tým vedel vysporiadať a poradiť ako ďalej,..
Nuž, toto je dôvod prečo si dôchodky nízke, lebo príliš veľa ľudí ide priskoro na dôchodok keď ešte ďalších 20 rokov mohli pracovať a ľudia bez práce sú deprimovaní. Nepotrebnosťou. A tým že ich je tak veľa tak štát na nich nemá dostatok peňazí aby si starobu mohli užívať. Dúfam že ja nikdy neprestanem pracovať.
Nuž, toto je dôvod prečo si dôchodky nízke, lebo príliš veľa ľudí ide priskoro na dôchodok keď ešte ďalších 20 rokov mohli pracovať a ľudia bez práce sú deprimovaní. Nepotrebnosťou. A tým že ich je tak veľa tak štát na nich nemá dostatok peňazí aby si starobu mohli užívať. Dúfam že ja nikdy neprestanem pracovať.
@hiro držím palce svet do nekonečna
@anonym_418783 Akého nekonečna? Odvždy ľudia pracovali kým mohli a vládali. Ja tiež budem. Viem že to nie je populárne mať rád svoju prácu ale kým budem mať aspoň jednu ruku a jedno oko pracovať budem. Aj keby som mal robiť zadarmo.
Prečastný ???🙈
@anonym_109e3d A ešte "súčastný" a "pól roka". Trpím
@anonym_109e3d A ešte "súčastný" a "pól roka". Trpím
@anonym_2c34cb vydržať
Však choď pracovať. Aspoň brigadne. Čo ti v tom bráni?
@hiro wau, tak toto napíš politikom, aby predlžili odchod do dôchodku do 80tky 🙈. Lebo ty už dnes vieš, že budeš zdravý a budeš môcť pracovať.
A ja ti poviem, že je to o človeku. Som na dôchodku a predtým som bola celkom dosť dlho nezamestnaná. Nikdy som nemala pocit zbytočnosti. Vždy som si našla naplň. V domácnosti je vždy čo robiť. Keď som chcela,
urobila som si dni pre seba. Možnosti je dosť. Každý čo má rád.
@pomada12345 ak si na predčasnom pozor na výšku mzdy! Aby ti ho nevzali.
riesime prave v rodine.. kruzky, univerzita tretieho veku, praca na dohodu, senior klub.. cokolvek, aby ti nahle nehrablo.. drzim palec 😊🍀
mas deti?? nechces robit adoptivnu babku?? ja nehladam pomoc ani nic take ale ak by si sa chcela zahrat s detmi alebo citat knihy tak by som s tym nemala problem
@pomada12345 hm, teš sa. Ja sa nedožijem dôchodku. Nie každý má to šťastie
@anonym_418783 Akého nekonečna? Odvždy ľudia pracovali kým mohli a vládali. Ja tiež budem. Viem že to nie je populárne mať rád svoju prácu ale kým budem mať aspoň jednu ruku a jedno oko pracovať budem. Aj keby som mal robiť zadarmo.
@hiro toto moze tvrdit len niekto relat.mladý,počkaj si do dôcj.veku a potom " bud hrdina"...ono sa chlapovi dobre pracuje donekonecna,hlavne ked pride z roboty domov a tsm navarene,oprate,uptatane....
Autorka,ja idem do dochodku o 3 mesiace a nemôzem sa dočkat a planov mam tolko,ze sama som zvedava ako budem vsetko stihat, pracovat a ani brigadne uz ozaj neplanujem
@hiro ty si tuším ITčkár, či? V akej sfére pracuješ, ak si zle pamätám?
@pomada12345 max. 200€ mesacme na dohodu.
@hiro aktivne pracovat? Toto je realne pre nie-manualne pracujuceho cloveka+ pri urcitych odvetviach mam svoje odovodnene predsudky a pochybnosti pri takychto dochodcoch a ich odvedenej praci. Ja som skor za vytvorenie prostredia, kde ludia na dochodku "potrebni" v ramci vlastneho casu, kludne aj financne odmeneni, ak na to peniaze budu -cize vzdelavanie, nahradny "dedko-babka" a pod.
@hiro mala som takého prastrýka, ešte v 80 odmietal odísť do dôchodku, vyučoval na VŠ, stále si držal svoju kanceláriu, už bol aj slepý.
Kolko mas rokov? Najdi si brigadu, zarobit mozes do 200€ mesacne. A hlavne sa neopustaj, najdi si konicky a zmier sa sa tym, ze vsetci starneme..mnohi sa nedoziju ani predcasneho dochodku a umru mladi.
@hiro len nie každý vládze a je zdravý. Kto celý život manuálne pracoval, nebude vládať pracovať do 70-80. Moja mama pracovala ešte dlho na dôchodku, ale robila účtovníctvo a posledného klienta pustila, keď mala 80. To sa dá
Adoptuj si psa. Budeš potrebná, milovaná, budeš mať pravidelný pohyb. Nebudeš sa nudiť. Ak máš rada zvieratká samozrejme
Ludia to vazne dochodci mozu zarobit len do 200 mesacne ?? 😳
Autorka, zober nejaku pracu na par dni v tyzdni, alebo polovicny uvazok. Zamestnavaj sa zatial prechadzkami, cvicenim, citanim, rob veci co ta bavili a pri praci si nestihala. Ak mas vztah k niecomu ako piect torty, kolace, skus. Ale asi nie na zivnost, ale len tak po rodine, znamych. Mozno by niekto z okolia potreboval opatrovanie k detom. Je aj univerzita tretieho veku. Stale mozes byt velmi produktivna a potrebna. Urcite sa neopustaj 😉
Autorka, zober nejaku pracu na par dni v tyzdni, alebo polovicny uvazok. Zamestnavaj sa zatial prechadzkami, cvicenim, citanim, rob veci co ta bavili a pri praci si nestihala. Ak mas vztah k niecomu ako piect torty, kolace, skus. Ale asi nie na zivnost, ale len tak po rodine, znamych. Mozno by niekto z okolia potreboval opatrovanie k detom. Je aj univerzita tretieho veku. Stale mozes byt velmi produktivna a potrebna. Urcite sa neopustaj 😉
@liv1 len ti, čo poberajú predčasný.
@hiro ani pri intelektualnej praci ludia od urciteho veku nie vzdy vedia drzat krok. Moja byvala sefka pracovala do 70-tky. Ale poslednych 5 rokov bola uz len na obtiaz, nie uzitok. Nevedala drzat krok s technologiou, nechytala sa novych postupov, akakolvek aktualizacia bola pre nu stres. Pritom bola clovek mentalne aj fyzicky aktivna, ucenie a osvojovanie si novych veci sa stal v urcitom veku problem. Nedokazala drzat krok a co bol dalsi problem nedokazala si to priznat a tym pridavala pracu ostatnym ludom.
Takze je pekne mat urcite predstavy, ako budem pracovat kym budem vladat. A poznam ludi, ktori to dokazu aj v 80-tke a kvalita ich prace je stale vyskoka ale bohuzial to neplati pre vsetkych. Ci sa nam to paci alebo nie s vekom prichadzaju iste obmedzenia a nie vzdy vsetko vychadza tak ako by sme si zelali a planovali.
Moj sused bol rok na predcasnom, najpr dobre, vyspinkany, vsetky resty dobehnute, nejake loznavacky s rodinou a potom zacal depkovat... uz je naspat v pracovnom procese na 1/2.Robotu nehladal, ale ona si nasla jeho. Byvaly veduci ho vyhladal a bola dohoda. 🌸
Kolko mas rokov? Najdi si brigadu, zarobit mozes do 200€ mesacne. A hlavne sa neopustaj, najdi si konicky a zmier sa sa tym, ze vsetci starneme..mnohi sa nedoziju ani predcasneho dochodku a umru mladi.
@anonym_2f5365 len 60 r. a to ako 200 € v cistom ?
@anonym_2f5365 len 60 r. a to ako 200 € v cistom ?
@anonym_418783 v hrubom
@liv1 ano, predcasni dochodcovia mozu robit len na dohodu a do 200€. Isli predsa dobrovolne skor do dochodku, niektori aj o 2 roky cize maju ten benefit ze nemusia robit do 64ky alebo 70ky ako budeme musiet my..
Podľa mna toto je ideálny cas začať podnikať.
Podľa mna toto je ideálny cas začať podnikať.
@kikush182329 za dnesnych konsolidacnych čias urcite,podmienky pre drobnych podnikateĺov sú vďaka vláde ozaj úžasnééé..

Prečastný ???🙈