Domáca majonéza v tehotenstve

9. nov 2024

Som prvorodička a všade čítam len čo sa môže a nemôže tak som z toho asi už dementna preto ma neukamenujte už dopredu
Mala som chuť na cestovinový šalát do ktorého mala ísť aj majoneza ktorú som doma nemala tak som si spravila domácu samozrejme surové vajce a olej a vôbec mi nedošlo že surové vajce nesmiem vraj je to nebezpečne
Urobila som toho plny kastrol a aj som to jedla
Myslite že to môže bábätku ublížiť? Som 8 mesiaci

dskjhfdlkdjhl
9. nov 2024

A co myslis, ze preco by sa majoneza nemala jest? Schvalne, premyslaj😉

zalka
9. nov 2024

Škoda, ze ta nenapadlo z vareného vajíčka spraviť majonézu. https://varecha.pravda.sk/recepty/majoneza-z-va...

deti95060810
9. nov 2024

nič sa ti nestane...bežne som jedávala a ani som o tom nevedela že to nesmiem resp. nemám

thirstymonk
9. nov 2024

Nejde o surové vajce, ale o to, že môže obsahovať salmonelu. A to môže byť nebezpečné...

thirstymonk
9. nov 2024

Inač ešte, čo som sa ja dočítal - ani oregano by si nemala (pamajoran), lebo znižuje prietok krvi do placenty. stredoveké pro-choice ženy ho vraj používali vo veľkom.

autor
9. nov 2024

@thirstymonk vďaka baby, tak ono nik nieje neomylní samozrejme si dám pozor a ďalej to jesť nebudem ..

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
thirstymonk
9. nov 2024

@kittykat22 No ja som presne v tomto čase dostal z vajka salmonelu. A to som ich ani nejedol surove, len som ich odložil do chladničky z obchodu a neumyl som si ruky. Mal som 14 rokov vtedy.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mimuska328
9. nov 2024

@kittykat22 my sme na konci novembra dostali salmonelu presne zo surových vajec 😂 ja od vtedy surové vajce do úst nedám už nikdy. Majonézu bud kúpenú alebo domácu z vareného vajca len

mimuska328
9. nov 2024

@kittykat22 ano ze treba umývať lebo vraj salmonela není priamo vo vajci ale na skrupine

terezkaarthuramax
10. nov 2024

@mimuska328 aj domáce vajíčka? A aj tie môžu obsahovať salmonelu?

mimuska328
10. nov 2024

@terezkaarthuramax kazde vajicko moze mať. Preto sa odporúča keď sa robi majonéza, tatarak a podobne jedla dat čerstvé domáce vajce ale fakt ze čerstvé aby sa predišlo salmonele

pralinka86
10. nov 2024

Surove vajce by som nejedla nikdy. Nie ze kvoli tomu, ze som tehotna. Salmonelu neuvidis len tak volnym okom. Tehotne inak mozu podla mna vsetko bezne.. to co je rizikove bezne, v tehotenstve si na to akurat este viac davas pozor, respektive nedas si to