Monitor dychu pípa po 10 sekundách

nikolago
29. dec 2018

Ahojte, chcem sa spytat, ci je normalne ze monitor dychu pipa po 10 sekundach alebo je to moc skoro? Dakujem za vsetky reakcie.

lindusss2016
29. dec 2018

@nikolago po 10 sekundach od coho? Ako nenasnima dych? Ak ano, tak je to asi skoro. Teda aspon moj najskor nezaznamenal dychanie, potom na par sekund zacal len blikat a mierne pipat a az potom spustil poplach

aadenka
29. dec 2018

@nikolago najlepsi “monitor dychu” je matkin instinkt 😉

nikolago
autor
30. dec 2018

@lindusss2016 skusala som pustit monitor bez dietata v postielke ako je odporucane v navode a ten zacal pipat uz po 10 sekundach od zapnutia. V navode je tiez napisane ze monitor ma zacat pipat DO 20 sekund tak neviem ci je to normalne alebo ho treba neako nastavit. Mame babysense 5.

nikolago
autor
30. dec 2018

@aadenka spoliehat sa len na moj instinkt ked sa jedna o zivot babatka je podla mna dost velky hazard

whatever1
30. dec 2018

@nikolago ja mam nanny, po 10tich sekundách zacne nahlas pipat a na to sa spustí alarm. Myslim ze je to tak akurat. Keby bolo skor tak by boli falosne poplachy a ak neskor tak by mohlo byt zase neskoro na zachranu

aadenka
30. dec 2018

@nikolago ma dieta nejake speci zdravotne problemy?

felycity
30. dec 2018

@aadenka dieta nemusi mat zdravotne problemy a aj napriek tomu moze zaspirovat alebo dojst k SIDS. Ak technika dovoli a je tu moznost predist tomu, nevidim nic zle na monitoru dychu.

aadenka
30. dec 2018

@felycity moj spal na bruchu, obcas s nosom zaborenym do matraca... a uz ma 6 rokov, prezil to bez modernych vymozenosti uplne v pohode... 😉
Tiez som z porodnice dosla domov s tym, ze kupujeme monitor dychu, syn sa narodil v 36tt, 9 dni v inkubatore... ale kedze bol plne dojceny, tak som si povedala, ze aj to zvladneme “po starom” 😉

felycity
30. dec 2018

@aadenka to nie je argument, niekedy staci okamih a tragedia je na svete ten kto nezazije nepochopi. Ani mna by vo sne nenapadlo, ze budem 1 zo 45000 mamiciek, co sa jej narodi troska ine dieta. Je to samozrejme kazdeho osobna vec, jeden chce a druhy nechce. Ak je moznost predchadzat nestastiu preco nie.

river_song
30. dec 2018

@aadenka prepac, ale autorka diskusie o voze, ty o koze.. je super ze vy ste sa zaobišli bez monitoru, gratulujem.. ona sa ale na to nepýtala.. trošku som nepochopila prečo máš potrebu tu od toho niekoho "odrádzať", ved ked ho ma, asi ho používať chce a hotovo.. ale k veci
@nikolago záleží aký máš monitor dychu a čo píšu v navode, tam by to malo byy aj presne napisane, ze kedy a ako zacne hlásiť, niektoré možno hlasia po 10 sekundách, možno sa to da nastaviť, neviem.. v návode píšu čo?

evkao
30. dec 2018

@aadenka ved to je super, bud rada 🙂 my sme monitor dychu mali, tiez nam bol odporucany, kedze maly sa narodil priduseny, tiez by prezil aj bez neho, ale ked existuje taka "vymozenost", preco to nevyuzit?
samozrejme, ze SIDS sa vyskytuje len zriedkavo, ale ak by to bolo prave moje dieta, ktore by takymto sposobom umrelo, darmo by som si potom trieskala hlavu o mur, ze som tomu mohla zabranit, ked som mala sancu :(
ja na prevencii nevidim nic zle

nikolago
autor
30. dec 2018

@aadenka mala ma trochu sopliky a v noci nam monitor pipal uz 2.x tak neviem ci to bol len plany poplach alebo mala prestala dychat. Ja som si to nestihla vsimnut lebo som bola cela vystrasena a hned som ju brala na ruky a tam mi dychala. Ale monitor pisti dost nahlas a mala vobec na ten hluk nereagovala.

lilka5566
30. dec 2018

@aadenka ale zato ze tvojmu dieťaťu sa nič nestalo neznamena že sa nestane ani iným. Ja som zažila aspiraciu u mojej dcéry, aj moja známa u svojho syna. Nič príjemné, používala som zo strachu monitor skoro do 14 mesiacov 🙁

aadenka
30. dec 2018

Neidem nikoho poucat, pisem o svojej skusenosti...viem, ze kazda matka chce pre svoje dieta to najlepsie... Ale takisto verim svojim instinktom, na ktore sa ziaden umely monitor nechyta... 😉

nikolago
autor
30. dec 2018

@river_song v navode nieje napisany presny cas ale len, ze monitor zacne pipat do 20 sekund. Preto zistujem ci nieje 10 dost skoro. Pocula som, ze male babatka si robia niekedy v nadychnuti pauzu aj 10 sekund.

aadenka
30. dec 2018

...a aby sme sa nespoliehali na techniku, ktora nefunguje vzdy na 100%, ked my matky sme vybavene tymi najlepsimi “technologiam” 😉

iwesska
30. dec 2018

Ma sa zapnut do 20 sekund. = 0sek-20sek. Tvoj sa zapol za 10 sek = je v tolerancii. Nic neries. Nikdy som nemerala cas po vybrati dietata za ktory zacal pipat. V nemocnici hukali okamzite po vybrati. Mali sme Baby Sense 2.

brezza
30. dec 2018

@aadenka nechapem o akych instinktoch to hovoríš. Ked ti dieta prestane v noci dychat, tak by ma fakt zaujimalo ako sa na to zobudis. Znamej zomrel na SIDS zdravy polrocny chlapcek, vtedy by monitor dychu ocenila, ale uz to nezmeni.

aadenka
30. dec 2018

@brezza ak nechapes, o akych instinktoch to hovorim, tak potom nic 🤷‍♀️

st44
30. dec 2018

Aj ja mam baby sence 2. Nedam na to dopustit, mozem v klude tvrdo spat. Keby som to nemala asi by som ju chodila kontrolovat kazdych 10 minut. Mala mi mala reflux. To ze piska do 10 sek. je podlamna ok.

whatever1
30. dec 2018

@nikolago Treba patrat po pricine preco sa uz 2krat spustil. Mas ho dobre umiestneny pod matracom? A nebalis do hrubej zavinovacky? Ja som raz malu dala do postielky v takej hrubej paperovej zavinovacke a vtedy sa mi spustil tiez. Monitor je presne nadstaveny podla noriem aby posudil kedy je babo v nebezpeci. Po 10 sekundach zacne pipat a po chvili sa spusti aj alarm. Tak to ma byt . Je to do 20 sekund ako pisu. Ak by zacal až po 20 sekundach vtedy by bol monitor chybny.

ajka0207
30. dec 2018

@aadenka inštinkt je ozaj super vec, ale napriklad mna nezobudilo ani to ze muz dceru odniesol. Neviem si predstaviť ze by ma zobudilo za prestala dychat.

nikolago
autor
30. dec 2018

@whatever1 Nas ten monitor zacne upozornovat tukanim po 6 sekundach a po 10 uz pisti na celu izbu. Mame ho ulozeny 2 mesiace stale rovnako a doteraz nepistal. Boli sme s dcerou aj v nemocnici na pozorovani a nic jej nezistili. Pre istotu sme presli na antirefluxove mlieko tak uvidime ci to pomoze.

malinajahoda
30. dec 2018

@nikolago mne monitor dychu takisto zaznamenal zástavu dychu u dcérky a vtedy jej aj zistili reflux.