Trávenie spoločného času

zuzulienkam
9. máj 2018

Ahojte mamičky, mám 9 mesačného syna, je úžasný...tak ako každé dieťa pre svoju matku. Lubim ho, no náš spoločný čas mi pripadá občas sterotypny ba až nudný..Viem, že pre neho je to objavovanie sveta, ale mne je dlhooooi. Vstavame, spíme, krmime sa, hráme sa...dookola to isté. Som s ním väčšinu času sama, keďže tatino nám pracuje na turnusy. Keď sme všetci spolu je to super ale akonáhle zostaneme sami, čas sa vlečie. Nemám tu žiadnu kamaratku, a terén na prechádzky skôr turistický 😂 takže prosím Vás dajte rady a tipy ako tráviť čas, aby šiel rýchlejšie.

pribinak
9. máj 2018

Preco sa neprihlásis na nejaky baby kruzok? Plávanie, cvičenie. Urcite sa daju najst kruzky za normalne ceny v materských centrach. S 10mes. chlapčekom uz mozes chodit na ihrisko pohojdáva sa na hojdackach.
Ziznamis sa s inými mamičkami a budes mat kamosku a syn parťáka na hranie

janickacrazy
9. máj 2018

@zuzulienkam neviem, či máš možnosť chodiť do materského centra, tam si nájdeš aj kamošky alebo niekam na ihrisko, občas môžeš zájsť aj na kávu len tak sama s drobcom do nejakej kaviarne, kde majú detský kútik, neboj sa, onedlho ti začne chodiť a budeš mať čo robiť celý den a bude s ním aj trošku vačšia zábava

zuzulienkam
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
biba12
9. máj 2018

@zuzulienkam neboj sa skus to. Za to nič nedáš. A určite sa tam s niekým zoznamis.

zuzulienkam
autor
9. máj 2018

On už za pomoci chodí a lozi po celom dome, ako prehrá sa, neplače, rád počúva keď mu hovorim...tu ide skôr o to, že mne to príde nezazivne. Bola som zvyknutá tráviť čas prácou, kde sa stále niečo dialo a každý deň iné a toto mi príde ako každý deň rovnaký...nehovoriac o tom, že tatino nám neskutočne chýba.

zuzulienkam
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzulienkam
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzulienkam
autor
9. máj 2018

@pribinak Ja som dosť introvert, ale krúžok je fajn nápad, mám možnosti kde chodiť, finančné nie som v tomto obmedzovana, len akosi neviem...prislo by mi divne len tak prísť do materského centrá, keď tam nikoho nepoznám. Vôbec neviem ako to tam funguje.

zuzulienkam
autor
9. máj 2018

@janickacrazy On už za pomoci chodí a lozi po celom dome, ako prehrá sa, neplače, rád počúva keď mu hovorim...tu ide skôr o to, že mne to príde nezazivne. Bola som zvyknutá tráviť čas prácou, kde sa stále niečo dialo a každý deň iné a toto mi príde ako každý deň rovnaký...nehovoriac o tom, že tatino nám neskutočne chýba.

janickacrazy
9. máj 2018

@zuzulienkam tak si robte malé výlety, napr. na vláčik, na autobus, odveziete sa niekam do susedného mesta/dediny kúsok, zmeníte ten stereotyp trochu, ak máte niekde príbuzných, tak šup na návštevu, ja to mám tiež ťažšie teraz, lebo som na dedine, kde tiež nikoho nepoznám, na ihrisku tu nie je ani noha, všetci doma zahrabaní, o ničom, v meste je kopa možností, len tiež sa mi nechce stále tam behať, ale aspon občas idem, minimálne raz za týžden pre zmenu

pribinak
9. máj 2018

Skus nejaky kruzok, je fajn aktívne tráviť cas. Je to lepsie ako sedieť doma a nudiť sa
On skor ci neskôr bude vyžadovať spolocnost deti a rovesníkov

patka_673
10. máj 2018

zacni chodit do nejakeho materskeho centra 🙂

evkamotka
11. máj 2018

Ja som zacala chodit s takmer 8m synom na baby plavanie a vela sa mi mamicky prihovaraju. Skupinky su s rovnako starymi detmi takze mame rovnake "problemy", zuby, prikrmy, vyvoj a tak 🙂 aj ja ked sa prihovorim tak si pokecaju. A teda vo vode je to riadna makacka, v ten den nic ine ani neplanujem. Ma dost babo aj ja 🙂

tabakmirka
11. máj 2018

Podľa mňa baby plávanie a celkovo materské centrá by boli pre teba super. Spoznala by si nových ľudí, bolo by ti veselšie. Viem, že niekedy to stojí dosť premáhania, najmä keď si introvert, ale stojí to zato vyjsť zo svojej nazvem to, že komfortnej zóny 🙂

zuzulienkam
autor
11. máj 2018

@tabakmirka Samozrejme to by bolo super, ak by som to zvládla. Ale mne to príde, že v tom centre sa všetci medzi sebou poznaju a že ja prídem ako cudzia zvonka. Ale to je asi len môj predsudok.

zuzulienkam
autor
11. máj 2018

@evkamotka Plávať chcem aj ja začať chodiť, a malý ma rad vodu takže snáď sa mu bude páčiť pohyb prospeje jemu i mne. Takže ďakujem za inšpiráciu.