Mám nechať staršie dieťa v škôlke po narodení 2. dieťaťa?

zuziq1
13. apr 2016

Cakame druhe babatko, starsia dcerka bude mat 3 roky, Chodi uz do skolky. Chcem sa opytat po narodeni druheho je lepsie starsie dieta nechat doma, ale dat ho do skolky ? Pohodlnejsie by bolo samozrejme davat ju nadalej. Kvoli chorobam ktore pripadne moze nosit zo skolky, ale aj emocne, co je lepsie pre to starsie dieta...? Dakujem za nazory.

pribinak
13. apr 2016

Ked uz raz chodi do MS, je zvyknutá a nema ziadny problem, ze tam chodi, tsk urcite nechat v ms

anett98
13. apr 2016

Ak už chodí do škôlky a páči sa jej tam, ja by som nechala 😉

cuculiatko88
13. apr 2016

Ja by som starsie dietatko nechala mesiac doma a potom dala naspat do skolky

trdelnik234
13. apr 2016

Ahoj, je lepsie jej nemenit rezim a nadalej ju davat do skolky. Mozete sa vsak dohondut, ze napr; v niektore dni pre nu prides pred obedom a urobite si program popoludni spolu.

monika15
13. apr 2016

mi sme mali teraz druhe a ano starsi je v skolke, vobec by som ho nevybrala, uz ma svoj rezim.
niekedy idem ponho skor raz zacas maju PA day unas tak je doma a plus prazdniny .
ja osobne som za skolku 🙂)

dominika6
13. apr 2016

prečo sa niečo má zmeniť príchodom súrodenca? nechápem..nechaj ju..
skôr asi riešiš ako to zvládneš ty...

saska112
13. apr 2016

nechat v skolke

pitik
13. apr 2016

Ja som musela dceru stiahnut zo skolky, pretoze mi nosila domov choroby a syn vsetko dostal. Pri najmladsom stredny ostal v skolke. Na tvojom mieste by som ju nechala v skolke, ak bude babatko chorlavejsie, tak radsej nejaky cas doma.

whitecat666
13. apr 2016

Ja by som ju nedavala do skolky (pokial to tam mala nejako extra nezboznuje) aby sa nahodou necitila odstrcena. Budes predsa doma, na tvojom mieste by som si uzila obe deticky kym este nemusia chodit do skoly, mozes chodit s oboma na rozne zabavne vylety 🙂 (spolu si to uzijete a nebudes ohranicena casom vyzdvihovania zo skolky). Socializovat sa moze na kruzkoch, kt ju bavia.

lauricka
13. apr 2016

nerieste to s mamickami, poriestite to potom s malou. Nikto nevie ake mate deti, ako budu reagovat...a ako to bude vyhovovat vam. Ani vy teraz nie. Mojich som prihlasila do skolky, potom zas odhlasila, lebo nam Dr. odporucila este rok pockat, potom isli takmer stvorrocni do skolky, medzitym sme mali uz babo. Lenze aj tak mali onedlho dokola sople, kasle, ostali doma radsej, hlavne v zime, aj tak mala najmensia do roka dvoje ATB, co boli chori, no a teraz na jar, ked je uz lepsie aj vonku, aj menej chorych, tak zasa chodia do skolky. A musim povedat, ze doma je to fajn. Starsi surodenci mensie aj zabavia, spolu im je veselsie, najmensia sa od nich vela uci, lepsie jej cas prejde, velmi rada je s nimi, tesi sa, ked pridu domov. Myslela som, ze si konecne uzijem matersku s jednym dietatkom po dvojcatach, ze aku pohodu budem mat a nakoniec som ich mala viac doma, nez v skolke a zistila som, ze ake to je fajn vlastne. Mozno, keby to viem, tak ich dam do skolky este o dalsi rok neskor, to uz by mali takmer pat. Lenze moji su dvojcata, spolu sa zahraju. Myslim, ze samo dieta zasa nie je asi take dobre, ked je len doma. Zavisi aj od dietatka. Mozno postaci, ked bude chodit len doobeda a poobede bude so sestrickou. Aj starsiemu dietatku to vela da, ked pride mladsi, ked sa uci zit so surodencom, brat ohlad, starat sa trosicku, delit sa a tak. Uvidite sama, drzim palce. A nerobte si hlavu z tych neprajnicok, co budu riesit, ze pchate dieta do skolky, ked ste doma a drzite miesto inym detom. Keby sa mal clovek stale riadit podla cudzich, tak sa moze zblaznit. Vy najlepsie budete vediet, co vase deti potrebuju. Ozaj, co sa tyka toho citit sa odstrcena, to sa hovori pri detoch, ktore maju nastupit este len do skolky a nahodou sa im v tom case ma narodit aj surodence. Ze to tak vyjde, ze ho dali prec, ked prislo nove. Lenze vasa uz davno do skolky chodi, tak toto, myslim, odpada.

maminkasisa
13. apr 2016

ak dieta rado chodi do skolky, nebrala by som ho, vidim na mojej, ze cez vikend sa pyta, kedy uz pojde do skolky, ale vsetko uvidite ked sa male narodi, ci bude dobre, alebo nepokojne babatko, ako bude mala reagovat, myslim, si, ze choroby uz moc nebude nosit zo skolky, ide jar, leto.... mozete na kociku ist spolu po nu zo skolky / podla toho ako daleko mate skolku/ a vikendy budete travit spolu, iste sa nebude citit odstrcena... ak pediatricka neodporuci ostat so starsou doma, nechala by som ju v skolke.....

veronicka1901
13. apr 2016

Moja dcérka chodí naďalej do škôlky, ale v zime bola 3 mesiace doma, kvôli tomu, ze nosila choroby a bábätko bolo ešte maličké. Nastasie, aj keď ochorie, vďaka dojčeniu má choroba ľahší priebeh.

sovica
13. apr 2016

Môj syn bol v škôlke rok, keď sa nám narodila dcérka. Vôbec sme neuvažovali nad tým, vziať ho zo škôlky. Mal tam kamarátov, prehral sa určite lepšie, ako keby bol doma (lebo by som na neho nemala toľko času), okrem iného potreboval trénovať nemčinu (žijeme v DE) a boli sme si aj vzácnejší 🙂. Ráno ho zväčša nosil do škôlky ocko a ja som po neho išla po obede s kočíkom. Mala som prechádzku aj ja (vyvetrala sa aj malá) a so synom sme sa zase cestou zo škôlky porozprávali, ako bolo a čo je nové.
Nedávala som ho do škôlky, len ak sme ráno na dverách našli oznam o nejakej infekčnej chorobe (mums, kiahne atď), prípadne sme zo škôlky dostali info mailom. To som ho nechala doma aj týždeň-dva. Proste som neriskovala, že by ochorel a následne infikoval aj také malé mimino.
Treba zvážiť pre a proti. Ale ak je dcérka na škôlku zvyknutá a má tam kamarátky, nechala by som ju tam. Verte, že vám bude tiež lepšie, keď sa časť dňa budete starať len o bábätko. Ak by ste na malú nemali čas a nudila by sa, mali by ste zbytočne výčitky svedomia. Takto keď príde zo škôlky, môže ísť spolu na ihrisko (veď drobec bude v kočíku spať), prípadne sa chvíľku zahráte doma nejakú hru, prečítate rozprávku atď. Hlavne si na ňu nájdite každý deň čas - podotýkam, len na ňu - napr. keď bude drobec spať. Držím palce 🙂

valentinkaa
13. apr 2016
Používateľ valentinkaa je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od valentinkaa.

treba dieta podla mna nechat v skolke ked si uz raz zvykne tak je dobre aby to tak aj zostalo 🙂

lucul
13. apr 2016

ja som malu nechala v skolke ale ona sama sa pytala byt doma s babom, tak aj pre choroby ktore nosila som ju nechala a neskor sa pytala aj sama do skolky. Tak sme to riesili tak, ze chodila do skolky a chodila som na obed po nu a ked chcela spinkat v skolke tak mi to povedala a isla som az poobede

andrejka1974
14. apr 2016

ja by som nechala v skolke

hana_hh
14. apr 2016

Ahoj, ja mám dve deti po sebe (odstup 16 mesiacov), dcérka mala v júli 3 roky, preto nastúpila od septembra do škôlky. Začiatky boli ťažké, ale zvykla si a neľutujem. Bojovala som sama so sebou veľmi, mala som strach, aby sa necítila nechcená, keďže s mladším synom som ešte doma. Riešila som to tak, že som ju na začiatku nechávala aj spávať, aby vedela, že v škôlke sa aj spinká, ale potom som pre ňu chodila (vlastne stále aj chodím) aj na obed. A niekedy, keď vidím, že je veľmi unavená, nechám ju doma a spravíme prázdniny. Ak je doma dlhšie (kvôli chorobe alebo len tak), sama sa pýta do škôlky. Doma jej nikdy nespravím taký program, ako majú tam. Sama uvidíš, ako to bude znášať. Určite bude chcieť niekedy zostať doma, lebo bude chcieť vedieť, čo Ty a bábätko robíte, keď je ona preč 🙂 Tak ju vtedy nechaj. Ale zo škôlky ju nevyberaj, časom by sa veľmi nudila a Ty by si nevedela čo skôr. Ona by chcela pozornosť a kvôli bábätku by to vždy nešlo tak, ako by si ona predstavovala... A keď je už na škôlku zvyknutá, nebude to cítiť, že ju odkladáš, lebo ona tam už chodila, keď súrodenec ešte nebol.

viera
27. apr 2016

Pokial je v skolke zvyknuta, ma tam rovesnikov(kamosov) na kt. sa tesi a nema problem v skolke ani co sa tyka chorob!, urcite ju tam nechaj nadalej…Ale mozno pride otazka…Mami preco ja musim do skolky a ono zostava u nas doma🙂, aj ja chcem byt doma…🙂…My sme to mali podobne, s rozdielom, ze moj syn nenavidel chodit do skolky a robil sceny🙂)) a este mi aj nosil zo skolky kopec chorob, ktory maly chytil od neho…Tak ja som ho vybrala na pol roka a bol doma…Nebavilo ma liecit raz jedneho a raz druheho a dalsie kolo….

kikikat
29. apr 2016

Neviem si predstaviť žeby moje deti boli spolu celý deň ,ved by mi všetky vlasy vypadali,aj teraz sa mlátia a to sú dievčatá 3 a 6 rokov

lili007
2. máj 2016

Aj ja by som nechala dcerku v skolke. Ak budete mat pocit, ze je chybate, pripadne pride obdobie po narodeni surodenca, kedy moze trochu ziarlit, tak ju mozete obcas zobrat zo skolky na obed a podobne. Ako pisala lauricka, sama najlepsie posudite aky bude doma stav.
Choroby ustojite, kojenie vyrazne napomaha imunite a tak je novorodenec v podstate chraneny.