Sandálky pre trojročného chlapca - plná špička verzus bez

zuzankavav
21. máj 2017

Zdravim mamicky.. Mam malinky problem s ktorym si neviem rady..Mam 3 r syna a netusim ake sandale mu kupit.. ci s plnou spickou alebo bez spicky.. Kazdy mi hovori inak a som uz z toho zufala.. Vraj plna spicka je istejsia lebo vraj byva caste, ze si dieta pri zakopnuti zlomi prsty pri bezspickovych sandaloch a zas ked je plna spicka tak ho to bude tlacit a viac sa bude potit. Uz teraz sa mu straaaasne potia nohy a preto chcem aby mu co najviac dychali.. on mi neznesie obuv na boso preto chudato vsade ma ponozky... a na malickoch zvykne mat rychlo odtlak.. no bojim sa zlomeniny pstov:( Aku mate skusenost vy? Co bude lepsie?? Dakujem za kazdu radu.... 😔

jatulka
22. máj 2017

Ja mam tiez takeho experta ☺ Sandalky len s plnou spicou, lebo stale zakopaval a potom plakal, styl cesky turista, cize ponozky musia byt v sandaloch... Mali sme rozne, poodierali ho aj cez ponozky jedny, ale najlepsie sa nam osvedcili Nike Sunray, tie su super a da si ich aj naboso. Uz tretie leto ich kupujeme. Len su na uzsiu nozku.

snehuuulienka
22. máj 2017

@zuzankavav určite Ti radím sandalky s plnou špičkou,môj syn už má síce 7 r....ale otvorené sandály doteraz tuším ešte ani nemal,ja som stále dbala na dobrú obuv a u takého malého dieťaťa je ešte potrebné nôžku fixovať.Potom sa deti podkinajú,stúpajú si na prsty,zakopavaju atď.
My sme mu na minulé leto kúpili sandalky LOOP v Sportisimo,sú vzdušné,ľahké,syn ich veľmi rad nosi,a momentálne ich ma ako prezuvky.☺....no a hádaj aké sme mu kúpili na toto leto??😉tie isté,len o číslo väčšie,stali tuším 17,- eur
A samozrejme má stále ponožky,ale v lete nosí len tie členkové krátke😉

yanni
22. máj 2017

@zuzankavav Nas treti mal RAZ bez spicky. Haha, hned na druhy den narazeny palec. takze nic, uz kupujem len so spickou. a aj pre dceru. Ta ma sice len 22 mesiacov ale budem "plne" kupovat dovtedy, pokym sa budu pre nu dat zohnat. Väcsie cisla su sice problem pre dievca ale na ihrisko atd dostat trekove popr. dostane chlapcenske a basta. Pre chlapcov nie je problem.
Nasa ma teraz taketo. Su to akoze chlapcenske, ine nemali v jej cisle. Ale teraz som videla aj cervene a biele, tak pojdem kupit. A vsetci vravia "jeeeej akoze chlapcenske, ved to unisex"😉
Co sa potenia nohy tyka, to je omyl. Ked sa noha poti, tak sa poti vsade. Ci ma topanka o jednu dierku viac alebo menej.

Kup mu radsej so spickou. To je este maly chlapec, nasi chalani by mali asi stale nieco s prstami, lebo stale niekde lozia, stveraju sa a mala sa opici po nich. A este, do takychto sa tazsie dostavaju skaly a "smeti".

tiumen
22. máj 2017

Tiež mám experta a už tretie leto po sebe idem zase do Adidasových sandál ( model akwah) sú lahučké a žiadne otlaky z nich nemá 😉 a min. rok mal aj Fila "plážové" čo majú plnú špičku a sú super ohybné 🙂 malý v nich behal jak besný a rýchlo sa očistia aj uschnú..

petruldo
22. máj 2017

Obe moje deti nosia sandálky s otvorenou špičkou a prsty majú obaja v poriadku aj napriek tomu že mladšia zvykla zakopávať a padať, nikdy nemala nakopnuté prsty.

mila23
22. máj 2017

Moj syn ma 5 rokov a stale mu kupujem s plnou spickou. Je to dost problem s vyberom,lebo vacsina ma otvorene spicky - hlavne pre vacsia deti,ale vzdy sa da najst. Ja mam tiez problem,ze vacsina tych prekrytych ma malo vetrania - su skoro plne topanocky a len sem-tam otvor. takze ja vzdy hladam,aby bola spicka prekryta,ale dost vetrane sandalky.

lilu7
22. máj 2017

@tiumen tieto su super, kde sa daju kupit? videla som od fily nieco podobne a rozmyslam nad nimi, s otvorenou spickou nemam dobre skusenosti, zakopnutia, bolave palce..au

adeli79
22. máj 2017

aj my jednoznacne plna spicka.

tiumen
22. máj 2017

@lilu7 ja som ich kúpila v Deichmanne 😉 a aj Nike má vzhľadovo skoro rovnaké sandále 🙂

lilu7
22. máj 2017

@tiumen ja som nejake v deichmane pozerala mozno to budu tieto iste lebo sa mi velmi pacili😂😉diky

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzankavav
autor
22. máj 2017

@zltyslonik ... idem po poriadku odpovedat🙂 v obuvi si nechat poradit?? Nikdy viac... Zvacsa tam najdes predavacky - ak vobec to nejsu brigadnicky, ktore nemaju ani paru o sortimente, ktory ponukaju.. tot realita u nas... Ortoped... - sme objednany v septembri ku Kusinovi - specialista koli podozreniu na ploche nohy... Rdasej to teraz zachytit ako neskor plakat... Clanky??? Nasla som... a je ich vela... no tu je jednoduchsie si dat otazku a mamicky, ktore su normalne tak radi poradia alebo povedia svoje skusenosti...o tom toto forum je🙂)) dakujem 🙂

petah82
22. máj 2017

@zuzankavav najlepsie sandale pre malych nezbednikov. su siroke aj pri prstoch, ziadne otlaky nehrozia. velky naraznik prezije aj brzdenie na odrazadle, kopanie do kamenov, vydrzia rok, kym noha rychlejsie nerastie... lahucke. v pracke pratelne. su drahsie, ale urcite ich aj predas dalej, nikdy sa nepokazili, len uz vyzerali riadne pouzito, lebo ich syn nosil aj tristvrte roka v kuse.... https://keen.heureka.sk/detska-obuv/

yanni
23. máj 2017

@petah82 len taky dotaz @zuzankavav pozor!!!! Keen su siroke. Veeeeelmi siroke. Dobre na siroke nohy a vysoky nart. Treba vykusat. Noha nema v topanke "lietat". Darmo bude mat super spicku, budu robustne, ked jednoducho nebudu "sediet".
Keen su jedny z najsirsich topanok pre deti.

Novu znacku nikdy nekupovat na "blind". A ak ano, tak len, ak sa daju topanky bez problemov vratit/vymenit ak nevyhovuju.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
solinkarka
23. máj 2017

Treti rok kupujem tieto a max spokojnost...

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tiumen
23. máj 2017

@zuzankavav pozerám že máš januárovku 2014, môj je dembrovka 2013 takže sú skoro rovnako starý.. môjmu doktorka povedala na trojročnej že "má trochu ploché nohy" a kopu ďalších blbostí, dala mi výmenný lístok k ortopédovi- na konci mesiaca som bola malému po kartu a nikdy viac takúto kravu !!! Klenba nohy sa vyvija do nejakých 6rokov.. a keď mu dá ortopéd niečo kde bude tvarovaná stielka tak tá noha bude ako vo forme, ten sval potrebuje voľnosť aby sa namáhala a tvarovala.. pridaj sa do skupinany bosé nožky - je tam x prípadov maminiek ktoré si mysleli ako dobre robia svojim deťom - od mala mali deti len ortopedickú obuv a aj tak majú ploché nohy (???!)

salome51
23. máj 2017

@zuzankavav za mňa určite uzavretá špička. Náš Alexej by mal večne prsty dochrámané. Športové sandále kupujem Loap a potom ešte buď značka RAK alebo Pablosky. Už tu je aj foto.

zltyslonik
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
solinkarka
23. máj 2017

@zltyslonik ja som pisala zakladatelke temy s akými sme spokojny,,,nepytala som sa na tvoj nazor ci su vhodne alebo nie.

ivanka1987
23. máj 2017

Kupila som tieto,dufam ze som vybrala dobre

marcelatt
23. máj 2017

@ivanka1987 nedate mi prosim na tieto sandalky link? dakujem

yanni
23. máj 2017

@zltyslonik Vies co, nam sa barefoot alebo near barefoot velmi osvedcili. Nikdy sme nemali pre deti topanky s tvarovanou stielkou. Vzdy len rovne a v DE, kde zijeme na toto velmi upozornuju ci uz detski lekari alebp ortopedi. Najviac maju deti behat bose striedat povrchy. Z nasich 4 deti (11,9,7 rokov a 22 mesiacov) nema ani jedno dieta ploche nohy a ani ine problemy.
tiez odporucam co najmäksiu, ohybnu flexibilny podrazku najlepsie g gumy (kaucuk).
My sme vyskusali mnozstvo znaciek, kedze kazde dieta ma inu nohu. jeden siroku, dalsi uzku, dalsi siroku a vysoky nart, mala zatial malicku a uzucku, co tiez predstavuje velky problem, kupit jej hlavne nie velmi siroke sandalky.

yanni
23. máj 2017

@solinkarka poradim, tieto vyhod. Zle, velmi zle, cisty plast, nie na behanie po vonku, ihrislu atd. Jedine tak na plavaren aby sa nesmykol ci do mora. Ale na na lietanie, nahananie sa.

yanni
23. máj 2017

@salome51 mozem sa opytat, kde kupujes Pablosky. Ja mam casto nervy, tieto topanky sa velmi tazko zhanaju. A ti somari z ich vlastneho online shopu neposlu do zahranicia.

solinkarka
23. máj 2017

@yanni my sme spokojny

yanni
23. máj 2017

@solinkarka aj my. Ale ja sa pytam, kde ich kupujes. Ci mozes poradit. Lebo online cez ich shop posielaju len v ramci Spanielska, daju sa zohnat cez amazon ale niekedy pytaju nehoraznu sumu za postovne a v Nemecku napriklad nemaju vlastny Store a ani v nijakom obchode ich nemaju. Jednoducho ich do DE nedovazaju. My momentalne zijeme v Saudskej Arabii tak kupujem v okolitych krajinach-Bahrain, Dubai, naposledy v Abu Dhabi a buduci tyzden letime zase na predlzeny vikend do Dubaja, tak musism malej kupit nove sandalky a aj tenisky, kedze su jej uz len tak tak.
Tiez mame susedov Spanielov a v zime mi doniesla priamo zo Spanielska.
Len neviem kde ich budem zhanat, ked sa zase vratime natrvalo do Nemecka.

solinkarka
23. máj 2017

@yanni ???

salome51
23. máj 2017

@yanni http://www.littlefoot.sk/index.php?vyrobce=PABL...

Aj cez Heureka.sk keď si dáš do vyhľadávača tak ti nájde predajne 😉