Dcérka vôbec nechce byť pri babke

julia1993
7. dec 2017

Ahojte baby. Chcem sa opytat ci mate niektora rovnaku alebo podobnu skusenost. Mam trojmesacnu dcerku a uplne odmieta moju maminu. Ked ju chyti na ruky zacne velmi plakat. Nemoze sa jej ani prihovorit, pohladkat ju, pozriet sa na nu lebo hned zacne plakat. Nebolo to tak vzdy. Zacalo sa to cca mesiac dozadu a vobec tomu nerozumiem. Je mi to velmi luto ze si nemoze vlastnu vnucku ani chytit na ruky alebo bozkat. Samozrejme ze aj ju to trapi. Place aj pri ocinovi no nie tak ako pri mame. Zeby jej nieco spravili a ona si to zapamatala uplne vylucujem to urcite nie. Je s nou casto, pozna ju. Da sa s tym nieco robit alebo len cakat kym sa to urovna samo?

pribinak
7. dec 2017

Počkať. Je normalne, ze take male babo si pýta mamu. Babka si este vnučku užije

janinah
7. dec 2017

nech si skúsi obliecť tvoje nevypraté tričko,aby cítila mamkinu vôňu

gopika
7. dec 2017

Moja mama maleho tiez strasne lubi, chcela by to prejavovat, no vadi mu to, otravuje ho to, vresti, ak mu chce co i len popravit ponozku. To smie iba mama a obcas aj tato. Podla mna normalne. Niektore deti su tAke, treba to respektovat a netlacit na pilu. Byt tam, ale nevnucovat sa. Tiez som bola podobne dieta a dodnes si urcujem, kto ku mne smie a kto nie. 🙂

ema234
8. dec 2017

@julia1993 bóže trojmesacnu dcerku a co cakas, ja ze napises 3 a viac rocnu. 🙂 ved to je malinke babenko, ktore chce len maminku a toho koho poriadne pozna, baby vy uz vazne neviete asi o com diskutovat 🙂

ema234
8. dec 2017

@gopika ale ona sa pozastavuje nad trojmesacnym dietatom, trosku chore, ved to nema ani logiku co tu to ziena pise.

ajko
8. dec 2017

@julia1993 My sme mali s malou to isté. Ani babky, ani dedkovia, ujovia, tety... nikto. Ktokoľvek na ňu čo len pozrel spustila ukrutný rev. Ako však rástla, bolo to stále lepšie a lepšie. Teraz má dva rôčky a je úplne smelá aj k cudzím ľuďom. Neboj nič, zmení sa to 🙂

julia1993
autor
8. dec 2017

@ema234 ja zas nechapem take, ktore musia vzdy pridat takyto komentar a do niekoho rypat. Nechapem co je chore a nedava logigu na tom ze ma trapi ako moje dieta reaguje na moju mamu. Ocividne ma voci nej nejaky blog alebo co. Na nikoho ineho tak hrozne nereaguje. Moja sestra,manzel, teta, kamosky ju chytia na ruky a v pohode akonahle sa na nu len poizrie mama zacne hrozne plakat. Nepride mi to normalne tak sa pytam ak sa ti nepaci, preroluj a necitaj

moonlight1210
8. dec 2017

@julia1993 jeden znamy ma problem, ze male deti maju z neho strach. Neviem preco. Vyzera normalne, chova sa normalne, ma vlastne deti. Tie strach nemali. Ale ine maju. Po case, ked si zvyknu, uz nemaju ani oni. Cim to ale je, na to sme neprisli.

althejka
8. dec 2017

to sa nejako vola, tusim separacna kriza, u nas to iste, babka v depresii, ze decko ju nechce a pritom to bolo len obdobie,ked si konecne vie povedat ze mamu a basta. prejde to same, velmi dolezite je ukludnit situaciu a vyckat. a nesilit .

stefi_k
8. dec 2017

Mne toto robila dcéra u bratranca. Trvalo to dlho kým si naňho zvykla ale kamoši nebudú nikdy. Tak jak píšeš iba ho videla a spustila rev jak keby neviem čo a pritom jej nič neurobil. Sranda bola, že pritom sa ľudí nebála a koľko krát aj pre ňu nový ľudia ju mohli zobrať na ruky a bola vysmiata jak pagáč. Ako viem si predstaviť že ti to je ľúto.

ema234
8. dec 2017

@julia1993 pre mna je to uplan blbost a banalita

beate1
8. dec 2017

Je normálne, že male deti revú...nerobte z toho vedu..pri niekom viac,pri inom menej..chce to trosku casu..ked trošku podrastie,babka ju bude zabávať s hračkami a už to bude dieťa vnímať a bude to iné..;)...

fokuska
8. dec 2017

@ema234 Tu ale hovori autorka o tom, ze s inymi ludmi aj viac cudzimi, s ktorymi nie je tak casto dcera problem nema. Iba pri jej mamke tak velmi place.
Keby to robila pri kazdom, tak ok 3 mesacne babo chce len mamku, lenze nie je to tak.

Skus si to precitat este raz asi, lebo z tvojho prispevku je jasne, ze si nepochopila o co ide.

mamaaaaaaaaaaa
8. dec 2017

@julia1993 je este malicka aby si to uvedomovala.. mama je proste mama nacto nezabudni. Tvoja vôňa jej dodáva pocit lásky bezpečia a istoty.

A druhou možnosťou je ze mozno vyciti nieco zle neviem to presne vysvetlit.

Ale urpednostnujem prvu mozmost. Ved 9 mesiacov pocula tvoj hlas, citila tvoj tlkot srdiecka pocuvala to ako sa k nej milo prihovaras citila tvoju lasku. Si jej matka citi tvoju vôňu na ktoru je zvyknuta.

Neboj všetko sa casom zmení uvidiš. 😉

jana_eyre
8. dec 2017

@ema234 ked je to pre teba blbost, tak to neries..
@julia1993 podla mna je to normalne pri babatku, niekedy tak reaguju.. Babka nech si to tak neberie k srdcu, to je len obdobie, zase to prejde, vysvetli jej ze nech chvilku pocka.. Chapem ze ju to trapi, ale urcite to prejde 🙂 a inak ked som videla tvoj nick som sa zlakla ze moja neter nam nepovedala ze ma babo 😃 aj ona je julia a narodila sa v 93..

julia1993
autor
8. dec 2017

Ďakujem vám. Verím že to prejde čo najskôr 😊
@jana_eyre haha zeby take rodinne tajomstvo? 😁

jahodka11
8. dec 2017

Ved ma 3 mesiace??? U koho by mala byt....ved predsa u teba a s tebou...babku si este užije....vsetko ma svoj cas....🙂

mamutka
8. dec 2017

@julia1993 možno sa malej nepáčia jej okuliare, vlasy, zuby, dych,.... Nedá sa vedieť. Ale aj tak malé babenko si môže prejaviť názor, resp.pocit a inak ako plačom to nevie. To sa upraví, nesmú to babky tak prežívať. Ja som bola na malého stále sama, nemali sme taký problém, keďže ho nebral do rúk kde kto zo širokého okolia, ale keď došla svokra s jej rečami a natriasanim, hneď išiel do plaču. Veď sa aj chovala divne. U vlastnej mamky by ma to trápilo, keďže ona k nemu pristupovala s rešpektom, žiadne vyhukovanie a natriasacky.

bambinka123
8. dec 2017

Ano, obe moje deti plakali do roka, ked sme prisli k manzelovej mamine, potom sa to ustalilo. A dcerka je dokonca natolko mamkina, ze ona v podstate do cca 16mesiacov odmietala akukolvek zenu, ani jedna babka, ani krstna,tety, ziadna. Akonahle si ju chceli pritulit, pohrat sa vreskot, plac a hned ku mne. My sme to zistili uz asi v 3.mesiacoch, ze nechce byt velmi u nikoho, ani tatina, ale muzske pokolenie trosku vydrzala. Akoby sa bala,ze jej niektora nahradi mamu, alebo ako to vysvetlit, pretoze drobatko pozna vas tep, vonu.
Ale mam v okoli deticky,ktore od narodenia vysmiate u kazdeho v naruci. Takze Vas chapem,ako sa citite, a viem,ze je to narocne.
Casom sa to ustali.
Drzim prsty🌷

lucinocka
8. dec 2017

@julia1993 moja nechcela byt do roka s nikym :D nechali sme ju babkam, ked zaspala :D a ked sa zobudila , museli sme prist domov, lebo ju nikto nevedel ukludnit 🙂

lubmar
8. dec 2017

Nevsimaj si komenty prispevkov, kde to baby zlahcuju, kto to nezazil, nepochopi. To nie je obycajna separacna uzkost, alebo plac odlucenia od mamy.
Mne to robila mala u svokry, neskutocny rev, ale ozaj hystericky, sialeny, asi od tych 3-4 mesiacov to zacalo, predtym uplne v pohode, nikdy jej neublizila, nic zle nespravila, svokra ju milovala nadovsetko, bolo to 1. vnuca v rodine, prislo to z nicoho nic, zo dna na den, bolo to hrozne psycho, nemohla na nu ani pozriet, ani v kociku ju vozit, mala do hysaku, uplne sialenstvo ..svokra sa hrozne trapila, plakala koli tomu casto....doteraz na to svokra spomina, ked uz je dcera velka. Teraz su suprove kamosky, ale vtedy to bolo hrozne. Trochu pomohlo, ked si ju nevsimala, robila si svoje..ale nemohla na nu ani prehovorit, ani sa pozriet....mala okamzite do sialeneho revu......trvalo to asi tak do 1,5 roka.... ziadna rodinna oslava sa nezaobisla bez revu, a cim viac sa svokra snazila, tym to bolo horsie....
ja si myslim, ze to bolo koli jej hlasu, ona ma taky prenikavy hlas, ale neviem to doteraz naisto....U druhej dcery sme to nezazili... Kamaratka mala chlapca, ten strasne plakal pri ludoch, co mali okuliare...ale tiez ozaj hrozne...
Ale my sme toto mali len u svokry....

julia1993
autor
8. dec 2017

@lubmar dakujem ti. Presne o tomto rozpravam. Pri nikom to nerobi a mamina sa na nu len pozrie a hotova hysteria... 1,5 roka fuu to je dost dlho. Hadam.to u nas prekoname rychlejsie. Neviem si predstavit ze by sa moja mama nemilohla tak dlho s nou pobrat alebo ju co i len pohladkat, pobozkat..