15 dňové bábätko po papaní plače a je nepokojné

pepiss
2. nov 2014

Mamicky poradte mi co mame robit s nasim 15dnovym syncekom, davame mu bebu ha.1 pretoze nemam mlieko a prvy tyzden bol v pohode a teraz mi po kazdom papani zacne plackat a je nepokojny, ma caste zapachajuce vetriky a kaka len raz za dva tri dni tak neviem ci zle reaguje na to mliecko alebo je to bezne? Nafuknute brusko nema. Podla doporucenia by sme mu mali davat az 120ml davame 90ml a niekedy to vypije vsetko inokedy 20 necha. Dakujem

loknicka
2. nov 2014

My sme mali tiez bebu HA do roka. Treba skusit pomasirovat brusko dobry je gel pupik. Nam doktor odporucal aj probiotika.

zuznaa
2. nov 2014

Pravidelne krmit, kazde 3 hodky. Ak je hladny tak mozno pol hodku skor. Myslim tym, ze nie mu vzdy dat flasku ked zaplace, ze co ak je hladny. Nech ma cas mliecko stravit, skor ako sa znova napije.
A grgat, grgat a grgat!!! Ak prdka, tak ho treba skusit lepsie odgrgnut. Aj po kazdych 20ml a potom pokracovat. Ak sa napije vzduchu, potom mlieka a zase vzduchu a mlieka, tak ma v brusku kalamitu. Treba te vzduch dostat von. Viem, ze je to otrava, ale lepsie ako nepokojne babo.
Je tiez dobre ked troska mliecka necha, lebo vies ze je napapany do syta a vydrzi do dalsieho jedenia. Kolko vypije ta nemusi trapit ak dobre pribera. To ze kaka raz za dva tri dni je normal a kaka bude po Bebe mozno aj zelena, co je tiez OK (je to aj napisane na plechovke od mlieka).
Vela stastia.

trgypadl
2. nov 2014

@pepiss niektore deticky zle reaguju na bebu a maju zapchu

pepiss
autor
2. nov 2014

Mamicky dakujem, to s tym odgrgnutim je problem lebo nie vzdy sa mu to podari tak budem skusat aj pocas papania nie iba po. Vyskusam co zaberie ale ozaj sa mi zda ze vela prdka.

oladuna
2. nov 2014

@pepiss my sme mali to iste s dvojickami.mama potom vymyslela ze navarit slabucicky feniklovy caj a to zmiesat s vodou a potom urobit z toho mliecko.to preto tak kaka lebo to je umele mlieko.a este by som povedala, ze ma koliku.skusila si davat tu emulziu pred papanim proti kolike? Jeho boli brusko a preto po jedle place.

oladuna
2. nov 2014

@pepiss s tym odgrgnutim...ak das tu emulziu tak si potom pekne odgrgne. My sme boli na tej emulzii aj 5-6 tyzdnov a potom sa to stratilo.uz vedeli sami grgat.a treba babatko aj dlhsie drzat vzpriamene a trochu naklonene dopredu a druhou rukou jemne kruzivymi pohybmi masirovat chrbatik kym si odgrgne.my sme niekedy cakali aj 10 minut na jedno odgrgnutie.zo zaciatku je to tazka robota ale ono sa to upravi. Nase baby sa narodili predcasne v 36 tyzdni ale bez problemov tak za 2 dni sme boli z nemocnice doma a keby si vedeli same grgnut a prdkat tak by neboli ziadne problemy.treba trpezlivost.to mliecko co pouzivas je OK.po umelim mliecku moja nekakala kazdy den.iba kazdy druhy alebo niekedy az treti den.ta druha kakala kazdy den.kazde babatko je ine.ale podla mba mliecko menit memusis.iba v lekarni sa poradit o tej emulzii. Tu v Britanii sme pouzivali INFACOL. Moze sa to na Slovensku volat podobne.

sonulik1983
2. nov 2014

Môže to byť aj detská kolika. Tiež naša malá bola od narodenia po krmení nepokojná, nikdy nevedela zaspať. pomáhalo jedine nosenie na rukách ale dolu hlavou, vtedy sa ako tak upokojila. Používali sme aj sab simplex na vetry aj rektálnu rúrku až 3 a pol mesiaca a prestalo to samé. Ale poradila by som sa s pediatričkou, hlavne ohľadom probiotík. Mne ich moc neodporúčala, len v nutnom prípade, lebo je to vraj návykové a môže sa stať že telo dieťaťa si tak zvykne, že nebude vedieť tráviť bez ich.

zuznaa
3. nov 2014

Ano to grganie nejde vzdy lahko. Ja som tiez casto cakala aj 10-15 min. Pri dvojickach hadam aj hodiny stravene tlapkanim po chrbatiku a cakanim na ten grg, ked jedine co som si zelala, bola postel a spanok. Stale lepsie ako kolika. Este som zabudla, ze ak grganie pomoze, tak zacni predlzovat interval medzi grganiami, pomallicky...

pepiss
autor
5. nov 2014

O tej emulzii som nepocula ale urcite vyskusam ak sa to da u nas kupit...dakujem za pomoc Oladuna, stale sa trapime najma vecer plackame vidim ze by maly aj spinkal ale nemoze ked ho brusko tlaci, pockame na poradnu a spytam sa doktorky na tie probiotika alebo skusime espumisan. sonulik zuznaa dakujem

xaja84
30. dec 2014

@pepiss skuste zmenit mliecko. My sme tiez davali BEBU HA a nasa mala bola velmi nepokojna, nekakala aj 3 dni. Teraz mame mliecko BABYLOVE z DM a pocas dna davame do kazdeho papania kvapky Espumisan Comfort a malá je odvtedy ovela kludnejsia, kaka kazdy den peknu zltu kaku 🙂