icon

Aké alternatívy mlieka použiť namiesto Nutrilonu?

ava987
12. jan 2025

Ahojte, dcérka 18mes. má atop. ekzém - už vieme že jednou z potravín ktoré jej ho spôsobujú je kravské mlieko. V podstate ho mala asi iba 2x. Problém je ten, že v noci sa zvykne 1x zobudiť a je zvyknutá na Nutrilon, vypije 120ml a spí ďalej (ten tolerovala lepšie ale už máme od dr inštrukcie eliminovať aj to), mlieko Neocate čo sme mali na predpis nechcela vôbec. Otázka: čo jej dať? Sójové? Ovsené používam na varenie ale vypiť by som ho nevedela ani ja... alebo ochutené? Prosím o radu mamičky ktoré máte skúsenosť. Ďakujem pekne.

pribinak
12. jan 2025

Kozie? Sójovým výrobkom by som sa vo vašom prípade snažila vyhnúť. Sója je tiež alergén

luciferka93
13. jan 2025

@ava987 môj syn má ABKM, chutil mu neocate, zo začiatku nám ukázali dávať doňho glukozu tuším aby bolo sladsie a každým dňom uberať, do týždňa ho pil bez glukózy a ma e roky a kedy ho dávajú aj po 3 rokoch na predpís asi by ho pil ďalej 😃 co sa týka iného tak kozie nie, obsahuje tiež bielkovinu, sója je alergény ale keď tak vyskúšať... Môj zozaciatku pil mandľové teraz len ovsené, skúšali sme co mu zachuti... Ja by som to ovsené nevyila tiež no jemu chuti

blaazi
13. jan 2025

@ava987 u nas bol podobny problem, pouzivali sme ryzove a postupne znizovali davky, aby ho nepotrebovala vobec, prestala v 15m pit mliecko v noci a nakoniec do 17m aj vecer pred spanim. Nahradili sme to vydatnou vecerou/jedlom cez den.

stefka33
13. jan 2025

@ava987 Hlasujem za kozie mlieko. Máme ich vyskúšané tak poradím značku Holle kozie 2 alebo kozí Kendamil 2. Neodporúčam kvôli divnej konzistencii skúšať kozí Kendamil 3. Rovnako neodporúčam Naše mlieko od značky Goldim. Ešte ak potrebuješ lacnejšiu alternatívu tak by stálo za vyskúšanie A2 mlieko od Holle - je síce kravské ale obsahuje rovnaký typ proteínu ako kozie mlieko.

ava987
autor
14. jan 2025

Ďakujem za komenty. Ja by som bola najradšej keby už to mlieko nepotrebovala ani v noci.. skúsime asi to kozie... teraz zas asi niečo zjedla lebo ekzém sa jej zase zhoršil, pritom už má tak obmedzenú stravu že neviem čo ešte ubrať....

luciferka93
14. jan 2025

@ava987 pri ABKM by som dala pozor aj na kozie, nás ani to netoletoval nakoľko aj kozie obsahuje bielkovinu. Verím že je to ťažké nás tiež nič nemôže a to ma ešte aj k tomu vajce 🤦🏼‍♀️ je to masaker... A napríklad niekde nie je písané v zložení mlieko ale je tam srvátka a ta robí napríklad problémy... A to ma malý už 3 roky a stále s tým bojujeme dúfam ze to prejde nám i vám 😊