icon

Ako často sterilizovať dojčenské fľaše?

veronika2025
12. júl 2025

Ahojte, chcem sa spýtať mamičiek ktoré od narodenia bábätka kŕmia umelým mliekom, že ako často sterilizujete fľaše? Vážne po každom použití? Pýtam sa hlavne kvôli tomu,že ako to budem robiť v noci...Kupovali ste si teda vopred viac rovnakých fliaš? Ja mám viac druhov fliaš a teda neviem ktorá bude vyhovovať, môžu bábätku vyhovovať aj dve rôzne, teda dva rôzne cumlíky? Vopred ďakujem za odpoveď

anonym_75a45a
12. júl 2025

Sterilizovala som, keď som si spomenula, tak 1-2x do týzdňa
Mala som rovnaké 2 fľaše, vyhovovali, iné som neskúšala a ešte fľašu na vodu a čaj

kwakina
12. júl 2025

@veronika2025 ja som kojila, ale sem tam son dala moje mlieko z flasky, tak som vybrala flase co najviac pripominaju kojenie, vraj. Mam ich 6 kusov, teraz uz pije UM z nich a flasky sa maju sterilizovat po kazdom pouziti po celu dobu co ich babatko pouziva. Je to koli tomu aby sa nemnozili nebezpecne bakterie z drobnych zvyskov mlieka.

oblecenie99
12. júl 2025

Mám 4 kusy, zakúpila som si tu štartovaciu sadu Philips Avent, keď bola v zľave v Alze. Tri mesiace sa mi podarilo jak tak kojiť, s dokrmovanim, ale už to bude asi len o UM. Mala má pomaly 4 mesiace, robím to tak, že po použití fľašu umyjem, a do fľaše nalejem prevarenu vodu z kanvice (prepláchnem proste), vylejem a takto prepláchnem aj cumlík od fľaše.
Večer sterilizujem všetky naraz, odporúčam sterilizátor Philips Avent do mikrovlnky, je to úplne super vec.
Pri synovi som nemala sterilizátor, tak to bola džabanica s prevaranim vo vode a myslím si.preto, že som určite nesterilizovala tak často a dlho ako teraz, lebo by som na to nemala nervy.
Čo sa týka cumlov, individuálne.. synovi to bolo viac menej jedno, ale zdalo sa mi, že MAM značka fičala u neho najviac. Dcéra je hakliva aj na cumle, už mám vychytané značky, ktoré nevypluje hneď, ale celkovo je taká "necumlova".

anonym_75a57f
12. júl 2025

Tak ak v prvom komente. Zo zaciatku som sterilizovala raz denne. Potom 1-2 krat do tyzdna. Teraz sterilizujem len ked kupim nieco nove.

ella1234
12. júl 2025

@veronika2025 pri novorodencovi kazdy den lebo som aj odsavala tak to slo do hrnca naraz s odsavackou. Potom postupne raz za tyzden. Pri vacsom dietati uz iba umyjem cistiacim prostriedkom na detsky riad.

nyphadora
12. júl 2025

@veronika2025po kazdom pouziti, mali sme 4 flase. Ked sa 4.pouzila zapol sa sterilizator, dalšia flasa 5. bola ba vodu aj tu sterilizovali.

evkamotka
12. júl 2025

Mala som len jednu flasu a sterilizovala som ju raz denne vecer, medzitym po krmeni len umyla. Podla mna je to v normalnej cistej domácnosti dostatocne

veronikah96
12. júl 2025

Podobne ako @nyphadora, sterilizujeme po každom použití, mame 4 fľaše a väčší sterilizátor/ohrievac 2v1, kde sa zmestí viac fliaš aj so všetkými komponentami okolo, takže po vypití fľaše umyjeme a až na konci dňa raz sterilizujeme. Jeden cyklus sterilizátora trvá cca 5 min,takže je to úplne v pohode, nezaberá to vôbec veľa času 🙂

slavka1988
12. júl 2025

@veronika2025 ja každé ráno dávam variť do hrnca .....cez den ju riadne kefkou umyjem a viem do nich naliať akurát uvarenú vodu potom vylejem opláchnem