Ako nájsť vhodné umelé mlieko pre dojča s refluxom?
Ahojte baby,
Už som sem písala raz ohľadom toho, že malému nesedi mliečko Kendamil bio kozie, že ma s toho plienkovu dermatitidu a reflux.
Ako prešiel čas a návštevy u pediatričky, tak píšem znova.
Ja rozumiem že materske mlieko je to najlepšie čo môžeme deťom dať, avšak zo zavažnych zdravotnych problemov som žiaľ kojiť nemohla. Taktiež rozumiem, že každe dieťatko je iné a sadne mu úplne iné mliečko. Ale moja otazka je či ste sa už niekedy s niečim takýmto stretli. Rozpišem detsilnejšie.
Malý ako xy % trpí fyziologickym refluxom, grckanie mi vôbec nevadí ale tichý reflux už ano - je nepokojný a páli ho záha. Doktorka nam predpisala 2 mliečka aby sme spravili klinicky test prvé bolo nutrilon alergy care syneo a druhé nutrilon AR. Pri oboch mal reflux tak či tak, to AR sme dokonca ešte navyše zahusťovali sirupom gastrotuss alebo nutritionom.. alergy care prestal piť pretože podľa klinickeho testu netrpi na alergiu KMB. Avšak po oboch mliečkach pri krmeni sa napínal ako luk, po papani plakal (to môže byť aj ten reflux) ale celkovo bol nepokojný. Stolica je vporiadku, nema ani hnačky ani zapchy, vetry vporiadku, čiže niečo iné mu na mliečku vadí. Ja som sa ešte nestretla s tým aby si vkľude vypil mliečko a bol spokojný, okey možno kvôli refluxu nebude po dopiti štastne vysmiate dieťa ale on nie je ani pri piti. Verdikt doktorky? Musíme (rozumne) skúšať a najsť mliečko, ktoré mu vyhovuje. Aktuálne skušam opäť kozie od značky Goldim tu nema ani priznaky refluxu odgrgne si a je spokojný, žiaden nepokoj a neviem čo ale pri piti mliečka hrozne plače a keď ostane 1/3 mliečka tak fľašu už odmieta - nevieme prisť na to, či mu to robí zle v brušku aj keď je stolica, vetry a bruško ok alebo mu to len nechutí nakoľko toto mliečko vyzera úplne inak ako to od kendamilu, ma viac taku srvatkovu konzistenciu.
Moja otázka je, boli aj vaše detičky take kým ste nenašli vhodne mliečko? Pretože som už zufala, že on nevie vkľude piť a je to fakt hrozne. Má 2 mesiace..
Včera som šla po meste a videla som ako z kočika vybrali dievčatko, ktore nemohlo byť o nič staršie ako malý, položili ho na ležato, dali mu fľašku a spokojne si pilo… toto som teda ja nezažila, max prvý tyždeň života..
a teraz k tomu čo som písala vyššie, viem že každe babatko je iné a sadne mu iné mliečko, ale vedeli by ste mi napísať ak ste mali rovnakú alebo podobnú situáciu ako ste nakoniec dopadli, ale mliečko pijete? S doktorkou som v kontakte či osobne či online, čiže o všetkom je informovaná, ale začiname si myslieť, že malý môže mať reflux aj z toho že sme nenašli vhodne mliečko.. nakoľko po tomto koziom reflux nemá ani tichý ale vyzera, že mu to nechutí - podľa slov doktorky ešte testujeme ďalej, ak to je chuť tak si možno na to zvykne, ak nie ideme ďalej, pomaličky s rozumom. Inak je malý zdravý.
Ďakujem pekne.
Malý má reflux z toho, že je malý a pažerákový zvierač nie je plne funkčný a nie z mlieka. Preto žiadna zmena mlieka nepomohla. Môžeš skúšat dookola ďalej, sirupy, Nutriton, mlieka, ale pokiaľ z toho nevyrastie, s veľkou pravdepodobnosťou nepomôže nič. Základ a v zásade aj jediné, čo môže ťažkosti zmierniť sú režimové opatrenia.
V úplnom ľahu sa nemá kŕmiť dieťa ani bez refluxu!!
@anavixy režimove opatrenia samozrejme dodržujeme a to že sa v ľahu dieťa nema krmiť je samozrejmosť pre mňa, len som sa pozastavila že niekto tak krmi a dieťa je spokojné. Čo sa týka zvierača to som si aj myslela, nakoľko to je jedine logicke vysvetlenie ale ako doktorka dodala ak je reflux pritomný a zrazu pri inom mlieku nie, vie to byť aj reakcia na UM a nie zvierač. Ale to už nikto nepovie isto..
@anavixy režimove opatrenia samozrejme dodržujeme a to že sa v ľahu dieťa nema krmiť je samozrejmosť pre mňa, len som sa pozastavila že niekto tak krmi a dieťa je spokojné. Čo sa týka zvierača to som si aj myslela, nakoľko to je jedine logicke vysvetlenie ale ako doktorka dodala ak je reflux pritomný a zrazu pri inom mlieku nie, vie to byť aj reakcia na UM a nie zvierač. Ale to už nikto nepovie isto..
@tinka333111 ale ty pises, ze zatial pri kazdom mlieku reflux mal, ci zle som citala?
@tinka333111 ale ty pises, ze zatial pri kazdom mlieku reflux mal, ci zle som citala?
@anavixy nie pri kozom ktore aktualne skušame reflux nemal ani tichy.. len vyzera že mu nechuti
@anavixy nie pri kozom ktore aktualne skušame reflux nemal ani tichy.. len vyzera že mu nechuti
@tinka333111 aha, prepac, uz to vidim, to od Kendamilu nebolo dobre, ina znacka ok ale bud boli brusko alebo nechuti… chapem 😏 s mnozstvom by som sa netrapila, nech pije menej, mozno bude chciet castejsie a mozno ani nie a bude aj tak pekne prospievat. Ak place pri piti a potom uz nie, tak to asi fakt bude tym, ze mu nechuti, nez bolestou bruska.. neskusali ste ho miesat ale rovno ste presli na toto kozie? Snad si zvykne, drzim palce, bolo by super, leby sa reflux takto vyriesil 🙏
@tinka333111 aha, prepac, uz to vidim, to od Kendamilu nebolo dobre, ina znacka ok ale bud boli brusko alebo nechuti… chapem 😏 s mnozstvom by som sa netrapila, nech pije menej, mozno bude chciet castejsie a mozno ani nie a bude aj tak pekne prospievat. Ak place pri piti a potom uz nie, tak to asi fakt bude tym, ze mu nechuti, nez bolestou bruska.. neskusali ste ho miesat ale rovno ste presli na toto kozie? Snad si zvykne, drzim palce, bolo by super, leby sa reflux takto vyriesil 🙏
@anavixy neskušali sme miešať to mi ani nenapadlo popravde a ďakujem veeľmi pekne!! ❤️
Nasa ma problem aj z materskeho mlieka a to ja nejem nic mliecne. Nic bublinkove tiez atd. A stale je tam bud grckanie, alebo typicky tichy reflux. Dokrmujem a tym zahustujem svoje mlieko. Ale nejake zazraky sa nedeju. Tiez ma espumisan a probiotika. Takze ani kojenie nie je nejaka zaruka uspechu.
Nasa musi tiez aspon 30 min kvazi sediet, proste nou velmi nehybat a dost vyvysena poloha. To pomaha asi najviac
Nasa ma problem aj z materskeho mlieka a to ja nejem nic mliecne. Nic bublinkove tiez atd. A stale je tam bud grckanie, alebo typicky tichy reflux. Dokrmujem a tym zahustujem svoje mlieko. Ale nejake zazraky sa nedeju. Tiez ma espumisan a probiotika. Takze ani kojenie nie je nejaka zaruka uspechu.
@kiki68 ako som písala vyššie ono ten reflux ešte čert to ber… má ho xy deti, ako bolo písane vyššie ale mne šlo aj o to, že keď mali pije akekoľvek mliečko, tak nikdy nebol kľudny vždy sa metal alebo začal plakať.. zaujimalo ma či to je bežne alebo mu proste dané mliečko nesedí.
@kiki68 ako som písala vyššie ono ten reflux ešte čert to ber… má ho xy deti, ako bolo písane vyššie ale mne šlo aj o to, že keď mali pije akekoľvek mliečko, tak nikdy nebol kľudny vždy sa metal alebo začal plakať.. zaujimalo ma či to je bežne alebo mu proste dané mliečko nesedí.
@tinka333111 skusala si do toho mlieka supnut espumisan? Ja som to takto robila pri malej , pri kojeni dala vzdy espumisan. Inak by sa cela krutila chuda
@tinka333111 skusala si do toho mlieka supnut espumisan? Ja som to takto robila pri malej , pri kojeni dala vzdy espumisan. Inak by sa cela krutila chuda
@kiki68 áno :/
@kiki68 áno :/
@tinka333111 ahoj vyriešili ste to nejak ? Mame to iste, či sa kojí alebo má umelé, tak je stále nepokojný pri kŕmení a po, len nám aj máličko priberá
@tinka333111 ahoj vyriešili ste to nejak ? Mame to iste, či sa kojí alebo má umelé, tak je stále nepokojný pri kŕmení a po, len nám aj máličko priberá
@2ivana5 ahoj no je to oveľa oveľa lepšie. Nám reflux spôsoboval hlavne problem so svalstvom, malý mal diastazu na brušku. Začali sme s fyzio aktivne cvičiť a reflux ustúpil na 99%. No aktuálne stále pije Nutrilon AR. Ale viacmenej keď dopije viem ho položiť na podložku alebo “skrčeneho” mať v rukách a je všetko dobre. Čiže kombinácia času tým že dozrieva traviaci trakt + cvičenie urobili svoje. Do mesiaca by som chcela Nutrilon AR vysadiť a dať klasický i keď doktorka odporúča už teraz vyskúšať ale bojím sa. Možno skuste kontaktovať detsku fyzio alebo poprosiť doktorku aby prehmatala bruško či bábo nema diastazu.

Malý má reflux z toho, že je malý a pažerákový zvierač nie je plne funkčný a nie z mlieka. Preto žiadna zmena mlieka nepomohla. Môžeš skúšat dookola ďalej, sirupy, Nutriton, mlieka, ale pokiaľ z toho nevyrastie, s veľkou pravdepodobnosťou nepomôže nič. Základ a v zásade aj jediné, čo môže ťažkosti zmierniť sú režimové opatrenia.
V úplnom ľahu sa nemá kŕmiť dieťa ani bez refluxu!!