Ako naučiť dieťa aj na umelé mlieko?

alexi33
22. okt 2017

Dobry den. Dcerka ma za chvilu 5 mesiacov je len kojena, ale od narodenia papá po troškách. Vydrži na prsníku chvílu ccs 5-8min.. tým pádom kojím nepravidelne. Niekedy každu hodinu, dve. Keďže sa blíži zima niekedy to bude pre mňa nepraktické kojit vonku a tiež potrebujem sem tam vybehnúť s nechať dcérku priateĺovy. Skušala som jej z flašky dat moje odstriekane mlieko a pils v poriadku, ale ako náhle som dala do flašky UM nechcela. Skúšala som rôzne flašky a z UM nuttilon a hipp. Čo by ste mi poradili skusit? Ako dcerku mám naučit aj na UM?? Dskujem

nanervy_2
22. okt 2017

a preco je problem nechat ju priatelovi s odstriekanym mliekom?
ale ma uz 5 mesiacov, ak nebudes prec cely den, par hodin, uz bude v zime dost stara na prikrm.. takze pokojne jej moze dat nejaku tu kasicku a vodicku

alexi33
autor
22. okt 2017

Takto som to uz riesila.. ale na jeden krat mi nejde odstriekat viac ako 40ml.. co je malinko...a z mraznicky moje mliecko odmieta tiez..

alexi33
autor
22. okt 2017

S tymi kasickami ma to tiez uz napadlo ze by som pomaly zacala skusat.. len sa musim este s pediatrickou poradit... a tiez som sa chcela spytat ci nemate niekto skusenosti ako skladovat materske mliecko v termoobale. Kolko tam vydrzi. Ci je lepsie ho tam dat studene a potom vonku niekde v kaviarni prihriat.. alebo ho tam dat cerstvo odtriekane..

pininka
22. okt 2017

Ja mam presne ten isty problem. Ale nasa papa uz aj prikrmy, kase doslova zboznuje, ale predsa mlieko hra este prvu rolu. Citala som o tom a vraj treba dat dietatu cas, aby si zvyklo na inu chut. Mne prvykrat um nechcela, potom uz trocha vypila, dufam ze postupne si zvykne. Vraj nieje dobre menit znacky, lebo to je pre dieta akoby stale nova chut a zo zaciatku to odmieta. Mna caka operacia, tak sa postupne snazim, aby si zvykla aj na ine mlieko, ale nenutim ju do toho. Tiez od narodenia nebola na prsniku dlhsie ako 10 minut.

siska53
22. okt 2017

@alexi33 a naco? Moji tiez tak papavali.. A v zime mne teda stacilo byt vonku tie dve hodky. Ked bolo nutne,tak sme isli do nejakeho centra a nadojcila som tam niekde na lavicke.

Dalsia vec,ak vie pit z flase (co nasa nie anie sa nauci az v roku),tak jej odsaj MM a to nechaj priatelovi. Odsavaj tak,ze na jednom prse dieta,na druhom odsavacka,mne to pomohlo,odsala som tak viac.. Navyse coskoro ma 6m.a uz budu aj prikrmy a bude (mozno-u nas nie pri mladsej) trosku lepsie.

Nasa sa na UM naucila v takmer 2r.,az potom som ju odstavila.

alexi33
autor
22. okt 2017

@pininka presne toto som čitala aj ja.. že treba skušat a nemeniť značky. Ja som 2tyzdne skusala nutrilon a nic a teraz tyzden skusam hip a nic. A malej sa asi necudujem ked porovnam moje odsate mliecko s umelym tak moje je hustejsie a ma zltsiu farbu. Tak asi je fajnova a vue co je dobre🙂

alexi33
autor
22. okt 2017

@siska53 dakujem za typ. Skusim pri kojeni odsavat z druheho prsnika. Ja uz aj rozmyslam ci nemam slabu odsavacku. Ze ci neskusim kupit na skusku od niekoho inu znacku alebo elektricku.

pininka
22. okt 2017

@alexi33 nasa na mna pozerala,ze mama co mi to davas. Ale som rada,ze prikrmy papa vsetky a rada. Takze od hladu neumrie.

alexi33
autor
22. okt 2017

No moja bude mat za necele dva tyzdne 5mesiacov.. tak este chcem pockat s prikrmi. Ale ved uvidime co mi pediatricka povie na kontrole..

pininka
22. okt 2017

@alexi33 nasa je plne kojena, ale zacala som na zaciatku 5 mesiaca. Mam uz dve deti a zacala som rovnako, a vsetci traja jedli velmi dobre. Myslim si,ze to netreba odkladat a pomaly zacat po lyzickach, aj kvoli alergiam, aj aby deti neodmietali potom jedlo.

nanervy_2
22. okt 2017

hihi.. tiez som sa s pediatrickou neradila. ak nema nejake alergie alebo gastro problemy, nevidim dovod. ale zacinala som tak, ze som mu to miesala s mojim mliekom (napr zemiaky + mlieko, ryzova kasa s mojim mliekom robena, atd)
Podla mna lepsie ako tlacit do dietata UM ak nemusis a ono ho nechce.
A ak nakojis pred odchodom, tie 2-3hod vydrzi aj tak

alexi33
autor
22. okt 2017

@nanervy_2 praveze ona tym ze papa kratko nevydrzi mi 3 hodiny vobec... niekedy max dve... niekedy len hodinu .

nanervy_2
22. okt 2017

@alexi33 jooj, to aj moj, aj ked mal rok 🙂 len zazracne bezomna aj pol dna :D neboj, s prkrmami v poho vydrzi s priatelom, vyskusate, uvidite.

siska53
22. okt 2017

@alexi33 jezis,ruxnou by som ja neodsala nic! A to som mlieka mala dost! Elektrickou to nejak slo aspon.