Ako urobím krupicovú kašu pre kojené dieťa?

kataryna25
12. aug 2014

Ahojte, mám 8 mesačnú dcérku, chcela by som jej skúsiť spraviť klasickú krupicovú kašu, len neviem do čoho -mohla by som do vody??Mlieka tolko nemám aby som jej ju mohla spraviť do svojho, kravské mlieko by ešte nemala papať.

mamulienka30
12. aug 2014

Ano idealna kukuricna krupica do vody alebo mandloveho ci ryzoveho mlieka 😉 Chuti kazda kombinacia.

mychaella
12. aug 2014

uplne v pohode do kravskeho mlieka...nechapem co furt vsetci vymyslaju...skusit mozes cokolvek, ale kravske mlieko jej urcite neuskodi. a ak by ma mat nejaku reakciu tak vdaka dojceniu by mala byt miernejsia a aspon zi zacne ''zvykat''

janabeli
12. aug 2014

Ahoj mychaella. Ked robis krupicu tak ju robis riefku do flase alebo hustejsiu. Ja by som chcela mojej malej urobit taku riedku do flase ale neviem ako🙂🙂

veronka25
12. aug 2014

Aj ja som mojim detom robila krupicovu kasu do flasky priblizne od 8 mesiaca. Krupicu som nasypala do riadneho polotucneho mlieka. Nemaju alergiu na nic, su zdrave. 🙂

stanislavao
12. aug 2014

@ataryna25 kludne do normalneho polotucneho mlieka. sksuste si vy spravit krupicu do vody, ci vam to bude chutit. z troska mlieka sa jej nic nestane.

farenka
12. aug 2014

ja som citala, ze sa moze uvarit husta krupicova kasa s vodou a potom ju po lyzickach rozmiesavat a rozriedit do odstriekaneho mliecka

xarra246
12. aug 2014

Ja som na varenie kupovala detské HA umelé mlieko. Dcérka má ekzém, takže aj preto som nechcela použiť klasické, ktoré pijeme aj my. Keď som ju potom odstavila, tak nemala s chuťou umelého mlieka problém 🙂 Aj pri druhom to budem takto robiť 🙂 Viem, že ti tu baby píšu, aby si dala kravské, no podľa mňa je na to 8 mes. malé. Najprv by bábo malo zvládnuť jogurty a Acidko, až potom mlieko.

tarra6
12. aug 2014

Ja som malú od troch mesiacov musela prikrmovať umelým mliekom. A keď som už dávala krupicu, rozrábalo som ju s umelým mliekom. Krupicu som uvarila vo vode takú riedku, keď vychladla na prijateľnú teplotu, pridala som do fľaše umelé mlieko (množstvo podľa návodu na množstvo vody v ktorej som krupicu varila), riadne to vo fľaši pretrepala a bolo to. Hrudky sa neurobili nikdy (používala som Bebu-HA) a malá vytrúbila celú fľašu. A potom spala, spala .... spokojne dlho.

janinka007
12. aug 2014

ja som robievala vývar z ovsených vločiek a z toho som synovi robila krupicovú kašu a plus nejaké UM

jvlo
12. aug 2014

Ja robim s vodou, občas primiesam ovocie...nech sa na mňa nikto nehneva, ale dávat takto malému dietatu kravske mlieko, je ako hrat s ním rusku ruletu. Deti co ho stolerovali mali len stastie. Moja malá dostala stopy kravskeho mlieka cez moje mlieko a skončili sme vo vaznom stave v nemocnici. Ak už chceš davat s nejakym mliekom, tak radsej dake UM

ichbinich
12. aug 2014

@kataryna25:
Ak este kravske mlieko nemala, tak by som skor skusila do UM. V 8 mesiacoch sa odporuca zacinat s kyslomliecnymi vyrobkami ako napriklad smotanovy neochuteny jogurt.
Na male brusko by mohla byt kombinacia mlieko plus krupica prilis vela.
Radsje po troske 😉

saska.t
12. aug 2014

ono je celkom zla kombinacia davat 8 mes. dietatu krupicu a kravske mlieko,su omnoho zdravsie varianty,ale toto je rozhodne ta najnezdravjsia a v tomto veku uplne nevhodna....

belasy_motylik
12. aug 2014

Ja zase nechápem tú krupicovú kašu. Čo máte všetci s tými krupicami? Veď je to len múka čo zaštopľuje dieťaťu trávenie a naplní žalúdok. Robili to naši predkovia a ľady sa veľmi ako čítam veľa mamičiek nepohli dopredu. My sme dávali ovsennú kašu, prosnú, viacrznné, ryžovú... veď na trhu je teraz obrovský výber a možnosti, o receptoch a receptároch ani nehovoriac 😉 .

demo
12. aug 2014

Môžeš variť s vodou, rovnako ako ovsenu, pšenovu. Do hotovej môžeš primiesat trocha masla alebo zamixovat do nej surové ovocie (jablko, banan, vopred namocene hrozienka a pod.).

veriiii
12. aug 2014

to ze deti nemaju mat kravske mlieko do jendeho roku sa mysli tak,ze ho nemaju pit miesto materskeho /dojceneckeho mlieka,ale trochu v kasi moze mat, ved si myslim,ze viac ako do 100ml ti nezje na prvy krat.Ja by som spravila taku redsiu-slabsiu zo zaciatku,ale mliecko plnotucne, polotucne je ochudobnene aj o vitaminy rozpuste v tukoch aj o bielkoviny ..aj tuk...na lepok je uz zvyknute,ze?alebo urob vo vode ,pridaj trosku masielka..ako pise@demo..

belllinka
12. aug 2014

Namiesto bežnej krupice kup radšej špaldovú, kukuričnú krupicu, jemné ovsenné vločky, pšeno a to povar pár minút vo vode.

kofoluska
12. aug 2014

Lepsiu sluzbu urobis dietatku ak mu das miesto klasickej krupice inu - kukni sem https://www.modrykonik.sk/blog/kofoluska/article/ako-prikrmujeme-2-domace-kase-zs03to/ Kravskeho mlieka sa nemusis bat, fakt neviem, co s nim vsetci maju. A aby nemalo dieta tazke brusko, krupicu je potrebne nechat najskor napucat aspon hodinu vo vode alebo v mlieku, podla toho, do coho ju budes robit. (Tou krupicou myslim pohankovu, spaldovu, kukuricnu....)

meluela
12. aug 2014

da sa aj do vody urobit kludne. potom zapije tvojim mlieckom. ale dobra je aj psenova, ovsena ... ja som bola leniva tak som mala nemliecne nesladene instantne z dmka, tiez som zarabala do vody. kravske mlieko hlavne to co sa predava na slovensku od krav krmenych ktoviecim by som kojenemu babu nedala, uplne zbytocne

aaaaandrea
12. aug 2014

Ja som Si odsala svoje a urobila v materskom ...
No Ty pises ze nemas tolko mlieka...
V tvojom pripade by som kupila nutrilon alebo hami mlieko a pouzivala ho na prikrmi..
Kravske by som nedavala... Ale to je vec nazoru 🙂

monciatko87
23. máj 2019

@kataryna25 ja som mala tiež problém, že som kojila a bolo málo, tak som začala na večer dávať krupičku takú riedšiu, ale do 12mesiacov neodporúčajú riadne mlieko tak som kúpila jedno umelé mliečko - ja Sunar premium a robievala som to s tým. Zvyšok dňa bola kojená, len na noc som dávala a osvedčilo sa nám to. Tak sme to ťahali až do 12mesiaca.

monciatko87
23. máj 2019

@kofoluska čo majú všetci s kravským mliekom? No čo asi alergény, deti čo pili kravské mlieko skôr ako v 12mesiaci svojho života sú vo väčšine alergici. Ja poznám takých viac vo svojom okolí a preto som sa tomu vyhla u mojich detí.

chrissie_kf
23. máj 2019

@kataryna25 ja ju robim z rastlinnych mliek pre 10 mesacneho a teraz aj pre nas . Namiesto cukru ovocie - napr som tam popucila banan , inak ja som sa pri prvom tiez naucila jest krupicovu kasu bez cukru . A od roka potom som robila z krsvskeho mlieka. Starsi ka 3a pol roka , jemu dam obcas kakao na to , alebo granko a dodnes osladim skor medom, agava sirup , ovocie.
Toe kase inak vobec netreba sladit - detom to nechyba to je len nas zvyk

chrissie_kf
23. máj 2019

@kofoluska pretoze kravske mlieko ma ine zlozenie bielkovij a zatazuje do roka oblicky . Po roku su oblicky vyvinute uz .