icon

Čo robiť, keď dieťa odmieta umelé mlieko?

kkiikkaa00
1. feb 2025

Prosím vás, nemal niekto skúsenosť s tým, že dieťa odmietalo umelé mlieko? Malá má 5 mesiacov. Keďže nemám dosť mlieka a dieťa býva hladné, snažíme sa nájsť umelé mlieko, ktorým by sme mohli dokrmovať. Skúšali sme Kendamil, Nutrilon Profutura, Hipp Combiotik. Pri všetkých tá istá reakcia – keď zistí, že to nie je materské mlieko, spustí strašný plač a nevypije ani kvapku. Skúšali sme dávať aj po lyžičke, aj miešať materské s umelým, nič nezaberá. Nevieme už, čo ďalej. Myslíte, že máme skúšať iné mlieka?

gejb
1. feb 2025

@kkiikkaa00 skúšali ste zmeniť aj fľašku? Možno jej nevyhovuje tvar cumla alebo ma silny/slabý prietok....

maryetta
1. feb 2025

Dieta byva hladne? Uz si zacala aj prikrmy? To by mohlo zasytit tiez. A dojcit-ak teda stale chces.

kkiikkaa00
autor
1. feb 2025

@gejb Dávame jej fľašou aj materské mlieko a s tým problém nemá, takže si nemyslím, že by to bolo fľašou. Má vyslovene problém len s umelým mliekom. 😏

majlo1234
1. feb 2025

Deti su divne. Nehrotila by som to, ued prezila 5 mesiacov, prezije este dva tri a potom uz bude mat zavedene vsetky jedla😀 moja dlhodobo odmieta aj dojcenie a napriek tomu jej je dost, asi si vycica co chce a potom uz proste nechce

kkiikkaa00
autor
1. feb 2025

@maryetta Áno, začali sme príkrmy pred pár dňami. To jej nevadí, vadí jej vyslovene len umelé mlieko. Od malička sa nechcela prisať, tak som jej začala mliečko odsávať. Odsávam jej a dávam z fľaše, takže vidím, koľko denne vypije, a viem, že potrebuje viac, ako dokážem odsať. A robím preto maximum. Píšem sem, či nemala nejaká mamička podobný prípad a nevedela by mi poradiť.

kacena4
1. feb 2025

moj od 6m nepije ziadne mlieko ale ze nic mliecne ani jogurty syry proste do ust to nedal a zije je zdravy a nema potrebu mliecnych vyrobkov, neboj ked sa dietatu nepaci nesil to pridaj tuhu stravu skus kase je tam ina konzistencia mozno bude viac chutit

ina2405
2. feb 2025

@kkiikkaa00 pridaj príkrmy a ďalej dojči/kŕm materským.

oblecenie99
2. feb 2025

Môj mal cca 8 mesiacov, keď si vypil maximálne fľašku mlieka (horko ťažko), po roku už ani kvapku. A to bol prakticky na umelom od narodenia.

any3108
2. feb 2025

@kkiikkaa00 u nás to bolo tiež tak ale ked mal 3mesiacd, som začala dokrmovat UM
Vystriedala som 4 druhy a chuti mu len Nutrilon profutura, z iných značiek vypil max 20ml a vypluval
Teraz má 7mesiacov a karta sa obrátila 🤣 tiež moje mlieko odsavam a dávam z fľaše ale už ho piť nechce 🤣 horko-ťažko do neho dostanem 100ml a keď mu dám fľašu s UM tak ju len tak zhltne 🤷🏻‍♀️ Holt deti sú vymyselnici

maryetta
2. feb 2025

Ja som skusala pri prvom. Lebo som mala problemy. On ale mal problem celkovo flasu chytit. Umele jedine ze skusit ine? Mozno len mu ide o tu "pachut".

colsami
2. feb 2025

Bolo to u nas uplne rovnako. Ciste UM nevypil ani za svet. Ani ked bolo miesane s materskym, proste nic.
Ved davaj prikrmy, ked uz mas zavedene, a ked chces, tak pripadne zamiesaj UM do toho, napr moj to v ovocnych kasickach najlepsie vzal, ani si nevsimol 🙂 A potom dostaval na vecer vzdy v kasi, ked uz som nemala nijake mm.

gabikshu
24. feb 2025

@kkiikkaa00 ahoj, podarilo sa ti nejako? Ja mám presne ten istý problém. Už sme vyskúšali snáď všetky značky a nič :( odsavam taktiež a teraz má chytila choroba a už vidím, že nebude dosť mliečka. Zarobím umelé a strašný rev. :(

martina772
24. feb 2025

Umelé mlieko je ultra spracovaná potravina, ktorá obsahuje rôzne oleje a emulgatory. Keď nie je iná možnosť, tak budiž, ale ak už začína papat prikrmy, tak len kombinuj s materským a mlieko už nemusíš dávať. Vidíš sama, že to odmieta.

kkiikkaa00
autor
25. feb 2025

@gabikshu My sme začali dávať neochutenú nemliečnu ryžovú kašu na večer a tá jej veľmi chutila. Pripravovali sme ju riedku, aby ju mohla piť z fľaše. No v kombinácii s príkrmami ju z nej veľmi zapekalo, takže sme ostali len pri príkrmoch. Už spapá celú porciu na obed, takže počas dňa nepije toľko mlieka ako predtým.
Držím palce. Viem, aké to je náročné s tým odsávaním 😊