Čo robiť, keď dieťa odmieta umelé mlieko?
Prosím vás, nemal niekto skúsenosť s tým, že dieťa odmietalo umelé mlieko? Malá má 5 mesiacov. Keďže nemám dosť mlieka a dieťa býva hladné, snažíme sa nájsť umelé mlieko, ktorým by sme mohli dokrmovať. Skúšali sme Kendamil, Nutrilon Profutura, Hipp Combiotik. Pri všetkých tá istá reakcia – keď zistí, že to nie je materské mlieko, spustí strašný plač a nevypije ani kvapku. Skúšali sme dávať aj po lyžičke, aj miešať materské s umelým, nič nezaberá. Nevieme už, čo ďalej. Myslíte, že máme skúšať iné mlieka?
Dieta byva hladne? Uz si zacala aj prikrmy? To by mohlo zasytit tiez. A dojcit-ak teda stale chces.
@gejb Dávame jej fľašou aj materské mlieko a s tým problém nemá, takže si nemyslím, že by to bolo fľašou. Má vyslovene problém len s umelým mliekom. 😏
Deti su divne. Nehrotila by som to, ued prezila 5 mesiacov, prezije este dva tri a potom uz bude mat zavedene vsetky jedla😀 moja dlhodobo odmieta aj dojcenie a napriek tomu jej je dost, asi si vycica co chce a potom uz proste nechce
@maryetta Áno, začali sme príkrmy pred pár dňami. To jej nevadí, vadí jej vyslovene len umelé mlieko. Od malička sa nechcela prisať, tak som jej začala mliečko odsávať. Odsávam jej a dávam z fľaše, takže vidím, koľko denne vypije, a viem, že potrebuje viac, ako dokážem odsať. A robím preto maximum. Píšem sem, či nemala nejaká mamička podobný prípad a nevedela by mi poradiť.
moj od 6m nepije ziadne mlieko ale ze nic mliecne ani jogurty syry proste do ust to nedal a zije je zdravy a nema potrebu mliecnych vyrobkov, neboj ked sa dietatu nepaci nesil to pridaj tuhu stravu skus kase je tam ina konzistencia mozno bude viac chutit
@kkiikkaa00 pridaj príkrmy a ďalej dojči/kŕm materským.
Môj mal cca 8 mesiacov, keď si vypil maximálne fľašku mlieka (horko ťažko), po roku už ani kvapku. A to bol prakticky na umelom od narodenia.
@kkiikkaa00 u nás to bolo tiež tak ale ked mal 3mesiacd, som začala dokrmovat UM
Vystriedala som 4 druhy a chuti mu len Nutrilon profutura, z iných značiek vypil max 20ml a vypluval
Teraz má 7mesiacov a karta sa obrátila 🤣 tiež moje mlieko odsavam a dávam z fľaše ale už ho piť nechce 🤣 horko-ťažko do neho dostanem 100ml a keď mu dám fľašu s UM tak ju len tak zhltne 🤷🏻♀️ Holt deti sú vymyselnici
Ja som skusala pri prvom. Lebo som mala problemy. On ale mal problem celkovo flasu chytit. Umele jedine ze skusit ine? Mozno len mu ide o tu "pachut".
Bolo to u nas uplne rovnako. Ciste UM nevypil ani za svet. Ani ked bolo miesane s materskym, proste nic.
Ved davaj prikrmy, ked uz mas zavedene, a ked chces, tak pripadne zamiesaj UM do toho, napr moj to v ovocnych kasickach najlepsie vzal, ani si nevsimol 🙂 A potom dostaval na vecer vzdy v kasi, ked uz som nemala nijake mm.
@kkiikkaa00 ahoj, podarilo sa ti nejako? Ja mám presne ten istý problém. Už sme vyskúšali snáď všetky značky a nič :( odsavam taktiež a teraz má chytila choroba a už vidím, že nebude dosť mliečka. Zarobím umelé a strašný rev. :(
Umelé mlieko je ultra spracovaná potravina, ktorá obsahuje rôzne oleje a emulgatory. Keď nie je iná možnosť, tak budiž, ale ak už začína papat prikrmy, tak len kombinuj s materským a mlieko už nemusíš dávať. Vidíš sama, že to odmieta.
@gabikshu My sme začali dávať neochutenú nemliečnu ryžovú kašu na večer a tá jej veľmi chutila. Pripravovali sme ju riedku, aby ju mohla piť z fľaše. No v kombinácii s príkrmami ju z nej veľmi zapekalo, takže sme ostali len pri príkrmoch. Už spapá celú porciu na obed, takže počas dňa nepije toľko mlieka ako predtým.
Držím palce. Viem, aké to je náročné s tým odsávaním 😊

@kkiikkaa00 skúšali ste zmeniť aj fľašku? Možno jej nevyhovuje tvar cumla alebo ma silny/slabý prietok....