Dá sa predpísať elektrický inhalátor?

tjesulka
14. sep 2014

Ahojte mamičky.

Chcela by som sa opýtať či máte niektorá skúsenosť či sa dá predpísať elektrický inhalátor.Kto ho predpíše a či sa to cenovo oplatí predpísať alebo kúpiť bez predpisu.Ďakujem 😀

gabkostanka
14. sep 2014

My sme kupili omron detsky, je tam aj maska pre dospeleho, ani neviem ci sa da aj na predpis...Stal okolo 60€.

zoja
14. sep 2014

Da predpise ho odborny lekar - imunolog alergolog. Papier odnesies do svojej poistvne a ked Ti ho schvalia tak si ho vyzdvihnes v zdravotnickychh potrebach kde Ti ho objednaju na zaklade schvaleneho papiera z poistovne. Druh a cena samotneho pristroja zavisi od lekara. Doplaca sa len minimalna ciastka.

heni79
14. sep 2014

@tjesulka
Môže ho predpísať ešte aj pneumológ. Pokiaľ viem, dajú sa predpísať iba Omrony (značka).
Inak presne opísala postup @zoja 🙂

mita30
14. sep 2014

@tjesulka no ja neviem či preplácaju všetko. my sme to skušali cez alergologa, a tá nam mala dať nejaký kupon, s ktorým sme mali isť do lekárni, oni nám to objednali a my doplatili, kolko neviem, ale doktorka vravela, že je to 15 eur kupon. My sme si ho nakoniec kupili sami, lebo zakaždým ten kupon nemala ked sme ho pýtali.

baska18
14. sep 2014

@tjesulka mi sme ho vybavovali malí sme papier od imunoalergologicky potom sme isli do zdzdravotnej.značka OMRON doplacali sme do 5 eur máme hi dovtedy dokedy bude nutne pak sa vracia.

mata128
14. sep 2014

Kamoska dostala inhalator v hodnote 110€, doplacala 17centov, my si ho ideme vybavovat teraz.....maly je kardiak,imunodeficitny,s castymi respiracnymi ochoreniami (laryngitidy a bronchitidy mame nonstop od septembra do aprila)

tjesulka
autor
14. sep 2014

Ďakujem 😀 😀 😀