Ahojte, mam 2 mesačne bábätko. Väčšinou odsavam a dávam mliečko cez fľašu. Občas ho mam aj na prsnikoch aby mi vytiahol hrcky. Lenže z prsnikov sa nevie dostatočne najesť tak som mu dávala ešte z flase môjho mliečka. Lenže už nastáva problém ze mliečka nie je dostatok. Dávam raz do dňa aj fľašku umeleho mlieka.
Chcem sa opýtať ak dám drobcovi z prsnikov a nebudem mat svoje mliečko už v chladničke môžem ho dokrmit umelým mliekom ?
Môže sa takto kombinovať mlieko ?
Ďakujem
Moze sa to samozrejme kombinovat. Len taky tip, ak chces nadalej dojcit, bolo by fajn dokrmovat cievkou na prsniku, pozri si suplementor (napr od medely) a porozmyslaj (da sa aj bez suplementora dokrmovat, ale je to zlozitejsie na manipulaciu, ale na vyskusanie by to stacilo). Ak cievkou dokrmovat nechces, tak dokrmuj, odsavaj a hlavne co najcastejsie prikladaj, aj ked sa tak nenaje dosyta, stimul bradavky ustami dietata je to najlepsie co pre tvorbu mlieka mozes urobit.
Takto to robievaju aj v nemocniciach ked napr. matka nema dostatok mlieka po sekcii alebo celkovo ho ma malo a maju ju pustit domov tak postupne prechadzaju na umelace.
@bluubluu jasne, moze sa pokojne kombinovat. Ja som mala rovnaku situaciu, maly nechcel sat, tak som odsavala ako blazon😀 a ked nebolo dost, dokrmovala som umelym. Aj pediatricka a dokonca aj porodna sestra mi to odobril, ze tie umele mliecka su uz velmi kvalitne a dobre a ze je to uplne v poriadku🙂