France lait AR a nezdravé priberanie
Začali sme s týmto mliečkom kvôli refluxu malý aj menej grcká ale dnes som počula že sa z neho vraj strašne veľa priberá.....sama to zatiaľ posúdiť neviem naša lekárka ma zvozila že za krátky čas pribral veľa a na gastre mi zas bolo povedané že pribral normálne...ak máte akékoľvek skúsenosti s týmto mliečkom budem rada ak prispejete či už sa to týka znášanlivosti, či vám pomohlo a hlavne tej váhy...tiež som sa zabudla opýtať dokedy ho treba dávať myslím do akého veku my máme teraz 5 týždňov. Ja osobne si myslím že z každého umelého mlieka dieťa naberie viac ako z materského...
starší syn tiež papl france laté a vôbec to nie je zlé mliečko aj moja dr mi to vtedy povedala ale ona vtedy preferovala len nutrilon a nič iné, nemali sme žiadne problémy a priberali sme normálne
@petula8 uplne mimo temy ale prosim ta, mas ty nejaku aspon zakladnu predstavu o zavadzani prikrmov???? dieta nie je maly dospely... zarobila si im takto jedine na srdcovocievne ochorenia. bohuzial, mam znamych, surodencov, tridsiatnikov ktori boli krmeni presne takto a su to oni, co vyzeraju spuchnuto a umelo, nie ja, ktora som pila sunar do troch rokov a do dvoch mi mamka osobitne varila prikrmy a pokrmy podla zasad zavadzania tuhej stravy.
@muriel293 čo sa um týka, priberá sa z takmer všetkých rovnako a takmer vždy viac a rýchlejšie ako z mm. FL patrí k jedným z najlepších mliek ktoré u nás na trhu sú. Moja mladšia mala reflux, vtedy sme mali BEBU a plus sme museli zarabat Sinlac. To je taka akoby kasicka, ktora sa dáva pred mliekom. Dostať to aj voľne kúpiť. My sme alergici, takže sme dostali HAčkovú potom. Pri mladšej sme rovnako mali BEBU a prešli sme na FL a som absolútne spokojná. Dôležité vždy je, aby sa mlieko dávkovalo presne podľa rozpisu a nič naviac. Dávkovanie má svoje opodstatnenie. Nech je pre teba stále dôležité to, ako ti dieťatko celkovo prosperuje, ako je spokojné, aký má spánok, stolicu....Lekári niekedy zveličujú, riaď sa svojim rozumom, intuíciou a hlavne svojim dieťatkom 🙂 😉 Každí organizmus je iný, tvojmu môže FL vyhovovať, inému nie.
@petula8 neviem či sa nad tvojím segedínom mám skôr smiať, alebo plakať. 😖 Prepáč, ale asi by som radšej mlčala 😀 Osem týždňové dieťa piť každé dve hodiny 250ml mlieka...no comment. A máš odvahu napísať, že deti na um vyzerajú citujem: " Mne príde blud dávať do aléluja umelé mlieko decku tak potom aj tak vyzerá celé opuchnuté skoro ako umelé."...Čo veta, to perla 😀 😀 😀 Radšej si premysli, kým niečo napíšeš 😉 Ale aspoň si nás pobavila @stihalka
@muriel293 a zabudla som. UM sa odporúča piť aspoň do dvoch rokov. V prípade alergických detí do troch rokov. Keď bude väčšie a bude po refluxe a budeš mať dôvod na zmenu mliečka, môžeš dávať iné. Viaceré maminy vyskúšali viacero značiek pokiaľ našli tú správnu, ktorá ich drobcovi sadla 🙂
😀 😀 😀 😅 😢 ☹ ze segedin a 250ml mlieka kazde dve hodiny pre 8 tyzdnove babo. A este pise, ze ine deti na umelom su spuchnute. To nechcem vidiet ako vyzeraju tie jej deti, chudatka ☹
my mame s FL tiez velmi dobre skusenosti.. po tom co malej vobec nesadol Nutrilon ktory nam pediatricka vrelo odporucala sme na radu nasej znamej farmaceutky presli na francuzke mliecko.. je jedno z najkvalitnejsich na trhu, len si nerobi masivnu reklamu a promo u pediartov ako napr. Nutrilon.. z toho dovodu je menej poznane, lacnejsie a zaroven pediatrami takmer vobec neodpoucane, kedze im nic neprinasa 🙂 takze z nasej skusenosti FL urcite ano..
Ja som ozaj neni tabulkova ale toto som neverila vlastnym ociam ten segedak .To neni normalne
žial, aj pre takýchto ludi svieti slnko, aj ked odo mna osobne by dostala riadnu facku na prebratie :(((((((((((((((((
250 ml mlieka nevypije ani moja mala a to ma 1,5 roka .. ozaj len sem-tam sa stane .. a ten segedin, teda tu kapustu, aj pekne prezuvali, ci? 😉
@muriel293 ☹ Ujha, to je nepríjemné....Ja z Nutrilonom skúsenosti nemám, poznám však veľa mamičiek kde detičkám robilo zle. Bolelo bruško, alebo zapekalo z neho....Extistuje ešte nejaké BL mlieko, len si nespomeniem značku. Skúsim zistiť od kamošky, oni tuším mali bezlaktózovú intoleranciu. Neboj, chce to čas a malý z toho vyrastie. 😉
moja mala pije tiez Frane Lait AR lebo z nutrilonu AR mala hnacky a pribera ukazkovo, ani nie malo ani nie vela, tak akurat 🙂 a grckaie sa nam tiez upravuje ale to je individualne u kazdeho babatka kedy sa ten reflux upravi nekomu uz v 4tom mesiaci niekomu az v roku...
tak dievčence vidím že ste sa tu stihli aj pohádať 😀 s nami je to na prd bohužiaľ máme laktozu aj reflux čo je strašná kombinácia pijeme ten al 110 a zahusťujeme ho nutritonom ktorý je pre mňa úplne že šialene zlý malý je furt urevaný furt ho bolí bruško a ja som s nervami na konci! nepomáhajú ani espumisan ani infacol poraziť ma ide! je veľká škoda že bezlaktozové mlieka sa nerobia zahustené a jediný zahusťovač je ten blbý nutriton!!! 😖 😢
k nutrilonu a k bebe: toto odporúčajú tuším všetci pediatri je to podla mňa len nechutná reklama ktorá je na tieto výrobky verím že sú aj spokojní užívatelia bebu síce odskúšanú nemám ale nutrilon je pre mňa jeden veľký hnus smradlavý ktorý zapríčiňuje také koliky že dovi dopo! tuším majú lekári naozaj z toho odporúčania provizie ináč to už nevidím ale ja mám z nutrilonu strach! tak isto nutriton na zahustenie je práve od nutrilonu a my len plačeme a plačeme!!!

@petula8 Nebudem to ďalej komentovať...