France lait AR a nezdravé priberanie
Začali sme s týmto mliečkom kvôli refluxu malý aj menej grcká ale dnes som počula že sa z neho vraj strašne veľa priberá.....sama to zatiaľ posúdiť neviem naša lekárka ma zvozila že za krátky čas pribral veľa a na gastre mi zas bolo povedané že pribral normálne...ak máte akékoľvek skúsenosti s týmto mliečkom budem rada ak prispejete či už sa to týka znášanlivosti, či vám pomohlo a hlavne tej váhy...tiež som sa zabudla opýtať dokedy ho treba dávať myslím do akého veku my máme teraz 5 týždňov. Ja osobne si myslím že z každého umelého mlieka dieťa naberie viac ako z materského...
no,ked si predstavím ako je mne po segedíne,strielam ako za prvej svetovej a ty napíšeš,že dieťa dobre spalo...tak buď máš okno,alebo si vymýšlaš. @petula8
@weke ja som dávala ten gastrotuss aj po antirefluxnom france lait a občas ho dávam aj teraz po mlieko zahustenom nutritonom pretože malý sa už viacej hýbe a zas mi tým pádom aj viacej grcká...neviem ale či mám risknúť nezahustiť mu mliečko-že aké by to malo následky či by vela nezvracal z toho riedkeho čo myslíš? ja sa toho bojím aj keď by som mu potom dala ten gastrotus...alebo risknem jednu fľašku? 😕 😅
@muriel293 ja som davala normalne mliecko Babylove z DM a iba ten Gastrotuss. Grckala obcas aj potom, ale hlavne bola kludnejsia a lepsie spinkala. Mne sa predtym stale budila, lebo sa jej vracalo mliecko aj pocas spania. Nepomahala ani zvysena poloha ani nic. Az ten Gastrotuss nam pomohol. Od 3. mesiaca nam prespala celu noc. Dolezite pri refluxe je ci dieta pribera. Vacsina deticiek grcka, len tie s refluxom mavaju problem s priberanim. Ona nastastie priberala dobre aj napriek grckaniu. Sice vzdy na spodnej hranici, ale priberala 🙂 Doktorka nam vravela, ze pokial vygrcka take mnozstvo ako je polievkova lyzica tak, ze to je ok. Tak sme nemuseli davam antirefluxove mliecko a ani nutriton. Ten nutriton nam dokonca ani pediatricka neodporucala, kvoli tomu, ze deticky z neho boli brusko, lebo je tazke 😔
Ja som davala dcerke france lait, priberala normalne, poznam na mliecko len dobre nazory, mali sme koliky ale mliekom to nebolo, malinka grckala len z beby co jej davali v porodnici. Inak france lait dobre znasala...mala bola buchticka uz od narodenia ale extrmne nepriberala.
@weke mali sme babylove ako prvé mliečko doma ale to mi že neskutočne grcal z neho 🙄 to bola čistá hrôza , samozrejme vtedy som ešte gastrotus nepoužívala lebo som o ňom nevedela tak sme prešli na sunar aj z toho grcal...už menej ale grcal...ten sirup som si našla až v diskusiách je to smutné že lekári niektorí to neporadia, nám tiež vyvýšená poloha nepomáha a to sme vyvýšení v postielke, v kolíske , v kočíku dokonca aj na prebalovacom pulte!!! muž mi všade porobil také vyvýšeniny z drevotriesky! tiež sme mali noci veľmi nekludné hocikedy mu to mlieko vbehlo do nošteka často som aj dva razy v noci vysávala odsávačkou mlieko z nosa!!! otrasné! teraz je to lepšie ale stále nie dobré! čo sa týka priberania tak mi dosť pomaly priberá všade v papieroch máme že sme útle dieťa s tenkými končatinami, ani veci po staršom ktorý ich nosil v jeho veku mu ešte nie sú dobré a to sa narodil krásny 3500 gramový! teraz máme vyše dva mesiace a váhu iba 4600g čiže bohvieako veľa nepribral...ja mu ten nutriton do mlieka nedávam ani toľko ako píšu ale o dosť menej tuším mu neustále znižujem dávku kvôli brušku lebo už mi to revanie fakt ide na nervy a aj mi ho je ľúto..
@weke ahoj dnes robím test dala som malému o pol desiatej riedke mliečko a za ním 2,5 ml sirupu gastrotus hneď po papaní mi vygrcol tak viac ako zvykne ale potom už nie..teraz spí tak som zvedavá či ešte bude grckať...chcem sa ťa spýtať lebo som študovala ten príbalový leták ale nič také tam nebolo že ako dlho sa môže ten sirup dávať či sa môže dávať dlhodobo myslím celé mesiace alebo nie a koľko ml si dávala ty...a či po každom jedení...včera večer mal zas koliku len na noc som experimentovať nechcela chcela som si to najprv pozrieť cez deň ako to bude...ale na ten nutriton mám neskutočné nervy ! a to ti niekto poradil že nie nutriton ale iba ten sirup??
@muriel293 http://www.france-lait.sk/pociatocna-dojcenska-... predsa majú....ja by som ho skúsila...naozaj nepiznám nikoho, komu by France Lait robilo problémy...naopak...je to podľa mňa a mojich skúseností to n ajlepšie, čo je na trhu...Chvália si aj Babylove, ale s tým nemám skúsenosti..
@syrik wow a fakt majú aj bezlaktozové! prečo mi to lekárka nepovedala?! my teraz máme al 110 na predpis vraj samotné mlieko nespôsobuje bolesti brucha ale ten prášok nutriton na zahustenie ten to robí! inak al malému aj chutí a nesmrdí tak predtým nám dala nejaké alfaré tak to bol iný humus smradlavý to mi vôbec nechcel...keby viem o tomto fracne lait tak si ho hne´d kúpim a pokračujem s france!
jaj dievčence ešte dobre že sú takéto stránky lebo tuším by sa človek nič nedozvedel!!!!!
@muriel293 vam mozno smrdi nutrilon,nam francuzske mlieko.Poznam deti co ho piju a ked sa ogrckaju,je to strasne.Ja osobne z nutrilonu nic take necitim.Darmo sa tu budeme vsetky hadat,kazde dieta je individualne,jedno ma koliku z toho,ine z toho...To nie je z mlieka,proste maju fajnovejsie bruska.Hovori sa ze chlapci mavaju koliky,dievcata nie.Moji chalani ju ani jeden nemavali,dcera ju nemava nastastie tiez,hoci poznam dost mamiciek,ktore maju dievcatko a mavaju koliku.Je to proste individualne a mlieka ani pohlavie zato nemozu.
Baby Vy ste ale opice.Ak chceôla dať svojmu dieťaťu v troch mesiacoch segedín tak dala no a čo.Je tým deťom niečo? Su žive a zdravé.A možno boli vtedy i konečne najedené a nie nafuknuté z umeliny.Ja som kojila a jedla som všetko zeleniny i kapustu a dieťa bolo vysmiate.Nedala by som ani ja v treťom mesiaci hneď také jedlo,ale osočovať a odcudzovať za to niekoho ako keby vobec nedával jesť svojmu dieťatu tak neviem či sa mi zdá správne.No a k France lait aj ja som ho potom dcerke davala a bola som nadmieru s ním spokojná.
@muriel293 my intoleranciu na laktozu nemame, ani bolenie nebolo, ani koliky, ani reflux. Tak sa v tychto problemoch nevyznam. Chcem len povedat, ze som kojila tak 2-3 mesiace a pritom aj dokrmovala nutrilonom a mali sme ho do 6 mesiacov. Akurat, ze sa jej trosku tazsie kakalo, neplakala, len musela viac tlacit. Pocula som dobre ohlasy na babylove z DM. Chcela som velmi zmenit mlieko,aj kvoli kakaniu, aj kvoli cene. Bolo mi jasne,ze tam si platim hlavne za reklamu a väcsinu deti z neho zapeka a ma bolenie. Nasa dcerka mala to stastie, ze celkove znasala dobre mlieka a aj vsetku stravu doteraz nema problem. Takze od babylove sa nam uz kakalo lahko, tak akurat a ma ho doteraz. Akurat, ked bol vypadok a nedalo sa zohnat 2x, tak vtedy sme mali bebu a s tym tiez nemala problem. Len neviem ako to je u babylove, ze ci je aj HA ci RA,neviem ako to oznacuju a co sa tyka refluxu tiez neviem. Skus si nieco zistit o tom.

@petula8 netrep prosim ta somariny ze take male dieta prehltne segedin a knedlu....sa robis dôlezita alebo co...take male dieta este nevie jest ani mixovanu stravu