Je umelé mlieko potrebné aj po prvom roku?

ivanalik
8. nov 2020

Ahojte môj ročný odmieta akékoľvek UM... Zje mi mliečnu kašu aj jogurt... Myslíte že mu to stačí?... Ďakujem

natasha1988
8. nov 2020

@ivanalik Nie, po 6mesiaci ak babo nie je dojcene nemusi žiadne umele mlieko konzumovat, stači mu normalna strava. To len marketing vyrobcov UM chybne navadza rodičov, že musia kupovat umele mlieka detom, jednoducho chcu zarobit. Davat detom UM, ked ho uz nepotrebuju je nezmysel. Určite konzumovat normalnu zdravu stravu je zdravšie ako davat dietatu do tela chemikalie ktore do tyvh umelych mliek davaju.

kristiii
8. nov 2020

@ivanalik ak mu nechutí a papá kaše a jogurty, tak by som ho nenútila. Môjmu som aj po roku zvykla občas kúpiť UM, ale len kvôli vitamínom (nezdieľam názor predo mnou, že je to sajrajt), ale pil už aj normálne mlieko a jedol v podstate všetko, takže to mal len tak na spestrenie, keďže jemu naopak veľmi chutilo

ruzasipova
8. nov 2020

@ivanalik Staci mu to. Ved mliecne bielkoviny dostava v inom formate.

matapo
8. nov 2020

...tak urcite uz vies ako vznikaju alergie a na co sluzi umele mlieko. Mozes mu ho pomaly nahradit klasickym kravskym, ak uz papa takmer vsetko, aj ine mliecne vyrobky z kravskeho mlieka, tak uz to zvladne v pohode. Akurat ze to umele mlieko je uplne vyvazene na potreby dietata. Mysliet si ze je tym pije len chemikalie co do toho davaju je uplna blbost, neviem si predstavit mamicku kt. by davala hned od narodenia s cistym svedomim kravske alebo kozie mlieko dietatu. Aj ked kedysi to bola bezna vec, no len aj to zlozenie mlieka a jeho kvalita bola niekde uplne inde ako teraz a jeho vhodnost na malicky organizmus sa nijako neskumala. Teraz je to uz inak. Ale po roku to uz nie je zas take babatko zeby nemohlo ak netrpi ziadnym ekzemom a inymi alergiami.

ivanalik
autor
8. nov 2020

@matapo no práveže ma AE☹️

malicka_mysicka
8. nov 2020

@ivanalik moj syncek tiez odmoetol, v roku som ho musela odstavit (rizikove teho) a on odmietol vsetky druhy, aj kravske aj kozie aj mandlove, no kazde 🙂 davam mu na ranajky smotanovy jogurt, niekedy varim smotanove polievky, 2-3krat tyzdenne ma na veceru kasicku. Popri tom sa snazim davat mu brokolicu, ma rad makove rozteky atd..alergie zatial nema, klop klop, aj pekne pribera. Rozmanita strava je podla mna okej. Ale mala som aj ja z toho stres zo zaciatku.

titla
8. nov 2020

@ivanalik Syna som odstavila, kem mal 13 mesiacov. Odvtedy mlieko nechce. Po odstaveni sa stal z neho celkom dobry jedak, jedava jogurty, syr a mlieko mu pridavam do kase alebo polievok. Podla nasej pediatricky to staci.

11iva11
8. nov 2020

@natasha1988 Treba si vybrať naozaj kvalitné UM (napr. Kendamil; všetky ostatné značky sú viac-menej ďaleko za ním) a potom nemusíš pchať do dieťaťa chemikálie.

stela1996
8. nov 2020

UM 🍼 je to najkvalitnejšie mliečko aké môže byť, určite poskúšaj viacero značiek, určite sa na niektoré chytí 🙂

margaretka_
8. nov 2020

Ak ma vyvazenu a pestru stravu, urcite nepotrebuje mlieko 🙂