Kolika u novorodenca a zmena mliečka

viki128
3. aug 2020

Ahojte maminy, určite má veľa z vás skúsenosť s novorodenckou kolikou. Môj synček má 2 týždne, a nedá sa mu vykakať, vidím že ho to bolí a plače. Rada by som kojila ale bohužiaľ nemám absolútne žiadne mliečko.. Skúšali sme sa často prikladať, pijem čajiky na tvorbu mlieka ale nič.. Papáme teda umelé mlieko, už v porodnici nám začali dávať hypoalergennu Bebu, tak som v tom pokračovala aj doma.. Doktorka nám poradila Coliaprev, no už ho papáme pár dní a žiadny rozdiel, vôbec mu to nepomáha.. Skúšali sme piť aj fenyklový čajík ale vôbec mu nechutí, ksychtí sa pritom a vypluva ho.
Myslíte že by mohla pomôcť zmena umelého mlieka? Bud iné mliečko od Beby alebo úplná zmena značky? Nespraví mu to zle? Ak máte niekto skúsenosti, rady a triky ako malému pomôcť, budem vďačná.

zuzka251
3. aug 2020

@viki128 koliky su bezne. pokracujte s mliekom, je este skoro ho menit. vy kludne dalej pite fenikel, skuste masirovat brusko, pripadne podajte simetikon a davajte pozor na vasu stravu, skuste na 2 tyzdne vylucit mliecne vyrobky... NIC nezaberie na 100%, treba cakat a skusat. ak babo prospieva, vsetko je ok.

dollyzv
3. aug 2020

@zuzka251 načo má dodržovať ona stravu,keď malého nekoji ale dáva mu um? 🤔

zuzka251
3. aug 2020

@dollyzv ak by chcela prikladať a podarilo sa jej kojiť namiesto UM

pribinak
3. aug 2020

Prečo pije HA mlieko? Ste silní alergici? Normálne by som zmenila značku mlieka.

ivana.natasha
3. aug 2020

@viki128 veľa detičkám pomôže s kolika mi aj nosenie v šatke alebo nosiči a možno by to pomohlo aj na mliečko, kontakt koža na kožu. Skúsila si aj laktačnú poradkyňu? Nejdem ta prehovárať na kojenie za každú cenu, ale možno by to stálo za to skúsiť. Skus si pozrieť podporné skupiny nosenia v tvojom okolí, určite ti poradia, na začiatok možno aj požičajú šatku alebo nosič.

habsgirl33
3. aug 2020

a vitamín D máte aký typ?
nám robil problém Vigantol, museli sme ho zameniť za Jamieson Baby D3.

simona92101
3. aug 2020

HA mlieko je uplne zbytocne ak nemate alergie,v porodnici davaju preventivne vsetkym detom HA mlieka.skuste prejst na ine mlieko,zaradte probiotika pre male - my pouzivame Infant dophilus,v prasku zaraba sa do mlieka.btw nasej dcere robil fenykel este vacsie koliky,zabral kamilkovy caj,zarabali sme jej mlieko do slabeho kamilkoveho caju na pokyn lekarky,popripade davat pit po troche medzi krmenim (mlieko dieta moze zapekat,caj rozriedi stolicu).

janulik2008
3. aug 2020

My sme mali Dr Browns flasky 🙂

luccija
3. aug 2020

@viki128 kolika nemá nič spoločné s tvrdou stolicou😀treba použiť rektalnu rúrku a potom porozmyslat či kojit či UM nemiesat 2 druhy

habsgirl33
3. aug 2020

@luccija no tak radšej by som začala teplomerom a nie rovno rektálnou rúrkou....a ja som malého aj kojila a pil aj UM a to mu problém určite nerobilo....

luccija
3. aug 2020

@habsgirl33 aký je v tom rozdiel?teplomer je vrdý rurka mäkká prisposobiva.Kazdy pediater odporúča rurku.To, že to tvojmu synovi nevadilo neznamená, že nikomu to nevadí.
@viki128 pýtaj sa lekárky či zmeniť mlieko.Je logické, že nemáš či máš menej mlieka, keď dávaš umelé.Bolesti bruška môže mať mesiace aj, keď mlieko sadne.Teraz je dolezite dostať von stolicu mala by byť prazenicova redsia

majkatarajka
3. aug 2020

@luccija prečo nemiešať?