icon

Množstvo umelého mlieka pre 4-týždňového drobca

teldi
17. nov 2022

Dobrý deň
Mamičky viete mi poradiť mám doma 4 týždňového drobca😁narodil sa s váhou 4730g teraz má 5450g doteraz som mu dávala 130ml UM, ale mne sa to málilo stále bol nepokojný dávala som mu aj sabsimplex keďže máme bolesti brucha ale nejako nezaberalo,pijeme Sunar premium od začiatku podľa vás neuškodilo mu ak mu dávku zvýšim na 150ml keďže nechcem aby mu žalúdočnej roztiahlo a potom mi bude grckat.
Ďakujem pekne

85miska
17. nov 2022

@teldi ja si myslím že 4 týždňové je veľa 150ml. Zajtra sa porad s pediatrickou

aknamorka22
17. nov 2022

@teldi daj mu koľko chce. Je veľký ako polročné dieťa tak asi aj vypije viac. Ja som sa nikdy nepozerala na žiadne tabuľky. Dala som toľko, koľko deti chceli a boli spokojné 🙂

teldi
autor
17. nov 2022

@85miska naša pediatrička to je iný level keď sa jej niečo spýtam tak mi odpovie že ona nemôže mi povedať ako to mám robiť to ja musím vedieť atď..... to isté bolo aj pri dcére preto sledujem fóra ale na podobný problém s takouto váhou dieťatka som ešte nenatrafila ale ďakujem aj tak za tvoju odpoveď

85miska
17. nov 2022

@aknamorka22 no to je v poriadku len mesačné dieťa má žalúdok veľký asi ako čerešňa. To tiež nie je v poriadku doňho naliať toľko mlieka. Ja by som dávala menej a častejšie. Nemusí byť každé 3h. Ale tak skús dať keď chces tých 150ml a uvidíš ako bude reagovať.

maaji
17. nov 2022

@teldi ja si myslím že 4 týždňové je veľa 150ml. Môj má 4 mesiace a vypije 120ml . Každé 2,3 hod a má 6 kg . Ale tak daj mu koľko chce niektoré detičky prosté chcú viac

madla60
17. nov 2022

objem vody mu nezvyšuj, skús len pridať trochu viac UM, aby to bolo hustejšie

aknamorka22
18. nov 2022

@85miska lenže on nie je veľký ako mesačne dieťa. Mám dvoch synov odchovaných na UM. Veľké deti, vždy tabuľkovo o niekoľko mesiacov popredu. Vzdy som im dávala toľko, kolko chceli. Za odmenu som mala dve kľudne deti, ktoré v dvoch mesiacoch dokázali prespať celú noc 🙂 dieťa nie je tabuľka na krabici, ktorá by mu určovala, kolko ma zjesť. Ani dospelí ľudia nejedia všetci rovnako, nevážia a nemeraju rovnako. Tak isto sa nedá porovnať dieťaťa, ktorá sa narodí s váhou 2500g a dieťa, ktoré sa narodí s váhou 4700g. To je môj názor a osobná skúsenosť 🙂

teldi
autor
18. nov 2022

@aknamorka22 ďakujem veľmi pekne konečne niekto s podobným názorom 😘

lorin29
25. nov 2022

@teldi daj toľko koľko pýta 🙂len aby bol aspoň rozstup medzi papanim 2-3hod 🙂Naša tiež papala viac už v pôrodnici nechapali🙂
A rady typu pridaj viac um aby bolo hustejšie to by som naozaj nerobila.. Zbytočne to zaťaží bruško