Môžem dať viac umelého mlieka 2,5 mesačnému bábätku?

martinkine
8. feb 2017

Ahojte maminy, dufam ze neduplikujem temu, ale podobne som nenasla.
Moj 2,5 mesacny chlapec je na UM Hipp AR kedze mu na sone diagnostikovali reflux. Podla kilogramov by mal jest 150ml/5krat do dna. To sa asi este nestalo 😜 kedze niekedy nevie vydrzat ani 3 hodky a pyta casto. Mozem mu dat aj 6-7 krat? Vsetci hovoria, ze po UM deticky spia ako "zarezane" no chlapec sa puci, mrvi, natahuje a v noci vydrzi spat max 1-2 hodiny. Cez den dava tak 30 minutove spanky.. Moze teda dostavat viac mliecka? Ci mu mam radsej davat menej ked pyta casto? Bude potom spat? Nebude hladny? Vdaka

slavka030
8. feb 2017

Keď sa puči a mrvi, naťahuje neboli ho bruško? Kaka? Nemusí byť hladný stále. Neskúšala si mu dat medzitým aj čajík?

martinkine
autor
8. feb 2017

Praveze kaka, aj niekolkokrat do dna. No vyzera, ze mu to ide tazko, lebo vzdy cely ocervenie ked tlaci. Cajik som skusala. Niekedy nevypije nic a niekedy trosku. A potom nasleduje plac..

vejapa76
8. feb 2017

A v akej polohe spí? Ma vyvyšeny matrac? To pri refluxe pomáha.

slavka030
8. feb 2017

Ja by som ako tragédiu nebrala ze ma možno väčší apetít. Ono to záleží aj od toho aký veľký sa narodil, ci je aj "aktívny" alebo ci si len kľudne leží. Môj ma cca 5 a pol mesiaca a váži 8.5 kg. Neriešim tabuľky ci už vahove alebo co uvádzajú na mlieku. Podľa lekárky je tiež ok, ale ja sem tam osmeknem cajikom a on pije ako hluchý- hlavne ze pije.

charlie1980
8. feb 2017

@martinkine Staci, Ak dodrzis odstup 2 hod medzi krmenim a daj mu kolko pyta. Ak nevydrzi Ani tie 2hod (co pochybujem), Davaj mu caj medzitym. Su deti, Ktore jedia viac Ako napr moj 2mes, ktoremu kupujem 74 dupacky.

martinkine
autor
8. feb 2017

On to ma prave opacne. Narodil sa a mal len 2460g. V 2 mesiacoch mal len 4kg. Mozno to chce dobehnut a preto pyta.. Ja neviem. Pocula som, ze pri UM by mali byt intervaly aspon 3 hodky. Keby to bolo aspon tak, ze sa naje a zaspi. Ale aj to mu dlho trva a sme hore v podstate celu noc lebo prespi iba tu hodku-dve. Potom papa a je hore minimalne pol hodku a stale dookola. Nemoze ho to tazit v zaludku a preto nespi?

slavka030
8. feb 2017

@martinkine Môj Mal 2700g A 47cm. Dcéra mala 2430 a 47cm. Ona to dobiehala a on tiež. Neskúšala si vymeniť mlieko? Pripadne probiotika. A hlavne nám pomáha poriadne odgrgnutie. Mali sme aj koliky to bol des, ale prešlo to. Tiež sa drobcov i ešte čo to v tej tráviacej sústave dáva dokopy, tak asi len vydržať, príp. Skus tu zmenu mlieka. Neviem síce aké používaš ale vraj beba je hustejšia tým pádom aj sytejsia.

martinkine
autor
8. feb 2017

@slavka030 pouzivam Hipp AR. Zevraj anti refluxne mliecka su tazsie, lebo su huste. Asi treba vydrzat do toho 3-4 mesiaca. Snad to prejde a bude aspon lepsie spat. Lebo takto za chvilu ma porazi. Som nonstop nevyspata 😔

haslerka31
8. feb 2017

Ahoj , moj maly sice reflux nema , ale hlados je velky.Nedrzim sa tabuliek...tiez mu 150 v 2,5 m bolo malo a krmila som ho kazde 3 /3,5 hodky...budil sa , bol mrzuty,ja kruhy nie pod ocami,ale kolenami...tak som mu davku zvysovala...vyskusala som 160 2 dni ,potom 170 a potom 180... Papa kazde 4 hodky,mame ako tak rezim,je kludnejsi a pekne spinka 🙂 a pri melon mlieku je dolezite ,aby deticky pili cajik,ci vodicku.Moj pije 2x denne,tiez nie velmi dobrovolne 🙂

slavka030
8. feb 2017

@martinkine pri dcére sa nám upravili veci po 4.mesiaci. ona mala 3 mesiace koliky. Horor, deň a noc ju bolelo bruško, plakala stále, na drzku to bolo. Bola som hotová, vyčerpaná,... manžel bol skoro vkuse preč, mama tiež chodila do prace keď mohla tak ju brala aj na noc (bývame v jednom dome) a nosila na kojenie, už by som to nechcela zažiť. A malý mal koliky asi 3 týždne niekedy okolo troch mesiacov keď mal. O ochrane tie crievka musia dozrieť. Prejde to,ale úplne ta chápem a popravde aj ľutujem a neprajem nikomu také koliky ako mala moja dcéra. Nepomáhalo nič aj lekárka mi povedala ze proste to musíme vydržať.

slavka030
9. feb 2017

@haslerka31
@charlie1980 inak zienky, konecne mamičky ktoré neriešia tabuľky, ale "nacuvaju" dieťaťu. Reči typu musí toľko, a zas toľko nesmie to je veľa a podobne bla mi popravde idú na city. Jasne nedám 3 mesačne mu vypiť 240tku,ale zas riešim jeho aktuálne potreby.

charlie1980
9. feb 2017

@martinkine Vo vynimocnom pripade, ak je to hlados, tak staci aj tie 2 hod na vytravenie. Tiez som telefonovala detskej, lebo moj pribera zatial 2kg mesacne (v priemere), porodna bola 3150 a v 2.mesiacoch mal 6kg, teraz okolo 7. Teraz sa trochu zastavil, pije 120ml od porodnice, ale uz nie je taky hladovy. Prespi celu noc.

No u teba si skor myslim, ze to möieko bude kamenom urazu, ze nespi. Napr.my sme boli v nemocnici a tam mu davali ine mlieko (napriek tomu, ze som kupovala vlastne) a tam mu veru ani 150ml nestacilo, nespal. Niezeby ho brucho bolelo, ale nezasytilo ho tak, ako to co mu kupujem ja. Odkedy sme sa vratili domov, zase zacal pit 120ml. Takze jednoznacne to bolo mliekom.

lorela
9. feb 2017

@martinkine Áno, kľudne môžeš pridať - riaď sa svojim inštinktom; len ty vidíš, ako dieťatko reaguje na viac alebo menej mliečka.
Ale čaj by som určite nedávala. To už je príliš veľa tekutín, ktoré zbytočne zaťažia obličky tak maličkému bábätku.

haslerka31
9. feb 2017

@lorela caj a vodu ti odporuci pri um kazda pediatricka.Preto su uz vhodne od 1 tyzdna a dostat ich vsade v lekarni.

lorela
9. feb 2017

@haslerka31 Každá? Silne pochybujem! Tekutiny ako čaj a voda sa odporúčajú až s prvými príkrmami.
A to, čo je v lekárňach, drogériách a obchodných reťazcoch na obaloch uvedené, že od1. týždňa, od 3. mesiaca, od 6. mesiaca (napr. piškóty) - to je biznis a nie pediatrické odporúčanie.

haslerka31
9. feb 2017

@lorela ok ,tak sa dohodne snad tak ,ze Ja tu vodu a caj odporucam.Pises , ze tekutiny a caj sa odporucaju az s prvymi prikrmami...mas nejake zdravotne vzdelanie?kto ich nedporuca??Neodporucil ti to niekto konkretny,ci si si urobila nazor na zaklade vygooglene clanku na nete...a ohanat sa tym ,ze co predavaju v lekarnach a je to vhodne od 1.tyzdna ,je cisto len biznis je smiesne-tot moj nazor....ja si radsej vypocujem radu a vysvetlenie lekarov ,ktorych mam v rodine a urcite na mne zarobit nechcu.

charlie1980
9. feb 2017

Ja tomuto tiez nechapem. Ked dietko vypije dobreze 1 Liter tekutiny za 24hod, naco mu je Este voda. Tiez som len nahradzala, Ked som zacala s prikrmami (u prveho syna). Samozrejme, ze ho moze smadit, moze si cucnut z tej vody, Ale aby som sa trapila nad tym, ci pije.....Tak to nie. No Ale, kazda Podla uvazenia.

lorela
9. feb 2017

@haslerka31 Ale, prosím ťa, si trápna.

haslerka31
9. feb 2017

@lorela urazky si nechaj pre svoje kamaratky ,vedieme tu otvorenu diskusiu ,tak ak uz nemas co napisat , nepis radsej nic.

domak2
9. feb 2017

@haslerka31 v anglicku som dostala vseobecne odporucania ze vodu staci aj pri detoch na UM od cca 6. mesiacov alebo teda zavadzania prikrmov. Caj sa tu neodporuca do 5 rokov co prekvapilo aj mna 😀

janabazo
9. feb 2017

Mne pediatricka odporucila podavat medzi jedenim prevarenu vodu ,aby sa mala lepsie vykakala.A feniklovy caj mu davam aby prdkal.Nie obrovske mnozstvo,ale len trosku.

ajko
9. feb 2017

tiež som mala chlapčeka s refluxom a to mrvenie, pučenie, naťahovanie - to bol dôsledok práve toho refluxu. Nám veľmi pomohlo spanie vo vyvýšenej polohe a taktiež po každom kŕmení sme sa nosili vzpriamene až 20-30 minút. Tak mi to odporučili v nemocnici a naozaj nám to pomohlo. Ak ťa pri tom nosení napadne, že si malého naučíš na ruky - nuž pravdupovediac áno, trošku sme na to naučení boli, ale nebola to žiadna katastrofa. No a čo sa týka intervalov papania. Mám 3 deti ale ani pri jednom som sa nedržala 3 hodinového odstupu. Keď dieťa pýtalo, dala som mu papať. Bez ohľadu na to, koľko písali tabuľky. Keď mali deti dosť tak jednoducho cumlík vytlačili z pusy von, nikdy sme nemali problém s preplneným bruškom. A zrovna tento "refluxový" synček pýtal každé dve hodiny. Niekedy prísť na to, čo vlastne dieťa chce a potrebuje je naozaj len vecou skúšania. Prípadne, ak máš pocit, že s tým kakaním je problém, alebo vetríky, kúp mu probiotiká. Ja osobne mám dobré skúsenosti s Biogaia. Dostaneš ich kúpiť bežne v lekárni. Držím palce.

haslerka31
9. feb 2017

@domak2 ja som byvala v 10 rokov uk a teraz zijem 6 v Irsku a porodit som prisla na sk.To ich "zdravotnictvo" poznam velmi dobre.Tam odorucaju detom calpol a prevareny sprite na vsetky choroby 🙂)Uz teraz mi je zle , ze musim naspat...

martinkine
autor
9. feb 2017

@charlie1980 a ake mlieko davas ty? Ja Hipp AR a rozmyslam, ze by som teda skusila nieco ine

martinkine
autor
9. feb 2017

@ajko ake mlieko pouzivas ty, prosim?

lorela
9. feb 2017

@haslerka31 Pravdaže mám čo napísať, a to síce, že útočný dialóg si začala viesť ty, ja som naň len reagovala.

ajko
9. feb 2017

@martinkine my sme papali Nutrilon AR

ninka1609
9. feb 2017

Ahoj..ja mam dcerku ma 4 a pol mesiaca ...ma tiez reflux a my pijeme bebu Ar ....pije do teraz len kolo 90 ale obcas si da aj viac ...tiez sa nedrzime tabulky podla neh by mala pitviac . . A v noci spinka celu noc a nema anti refluxovy vankusik...zobudi sa dva krat na mliecko ale spi od 19.00-20.00 ....az do pol siedmej rana ...akobpisem vypije mlieko a spi ....mozno skus vazne zmenit mlieko 🙂

kikuleenka
9. feb 2017

@haslerka31 @lorela aj mne 3 lekarky (pediatricka, neonatologicka a gastroenterologicka) dali instrukciu, ze ine tekutiny ako UM az s prikrmami, resp. vodu iba v letnych horucavach po lyzickach. Do zavedenia prikrmov stavi podavat mlieko. Tak som aj robila. Vodu som davala iba pred odbermi krvi, ked sme museli ist nalacno.

lorela
9. feb 2017

@kikuleenka Áno 🙂. Tekutiny naozaj len vo výnimočných stavoch, kedy by hrozila dehydratácia ako aj píšeš; letné horúčavy, hnačky alebo vysoké horúčky dieťatka.