Môžem kombinovať rôzne druhy umelého mlieka?

miska2603
7. apr 2014

Myslim nutrilonu ( na koliky,na naduvanie, na grckanie), resp.pocas dna striedat roznych vyrobcov??? Nutrilon, bebba, hami???

martul
7. apr 2014

NIE !!!!!!

bombonka
7. apr 2014

určite nie ! prečo nekonzultuješ s pediatrom ?

stefka33
7. apr 2014

😀 Práve si zdvihla vlnu totálneho pobúrenia. :D Pre skúsené ženy je to totálne absurdná otázka. Nič si z toho nerob. Ja som sa v pôrodnici spýtala, že ako spoznám keď si dieťa odgrgne. 😀

vroni
7. apr 2014

V principe mozes. Len ked dietatu nieco nesadne (bude ho boliet brusko, mat zapchu, naduvat atd), bude sa ti tazko hladat pricina.

katy2
7. apr 2014

ako celkom mi nie je jasne, naco je to dobre... UM je tak drahe, zeby ma nikto nedonutil kupovat este aj od roznych vyobcov..... treba skusit jedno a zistit, ci babatku sadlo... ak nie, skonzultovat s pediatrom a prip. zmenit znacku... ale mat ich doma a davat ich ako sa mi zachce, to nema vyznam....

miriama11
7. apr 2014

Ja ked som bola z malou na poradni tak jedna pani povedala ze skusala viacero druhov mliek a lekarka ju zjazdila ze preco strieda mlieka ze zatazuje organizmus .take male babatka si tahsie zvykaju na rozne druhy.

bibistec
7. apr 2014

pediatricka ti mala povedat toto...ale nemalo by sa menit, ak nesadlo tak vtedy zmen ale nie po 1 dni aby si vedela ci je to skutocne z tej znacky a nie z niecoho ineho a tak, moze to robit sarapatu

ingulik
7. apr 2014

Jeden druh treba skusat aj viac dni...ja som ale napr davala nutrilon a skusila som dat sunar a jeden vecer vypili a dalsi uz nechceli tak som zas dala nuttilon a vypili....u nas je ale problem ze obcas mam akoby menej mlieka ale ked ho je dost um mi nevypiju ziadne....

mimla
7. apr 2014

U úplne malých detí sa to nedoporučuje. Stačí, že majú záťaž z toho, že sa živia náhradou. Umelé mlieka však majú tak podobné zloženia, že pri starších je to šumafuk. Dojčiaca žena tiež nemá rovnaké zloženie mlieka, ale mení sa podľa jej stravy. Môj názor.
V praxi, pre 3-mesačné dieťa - striedala som dve mlieka, Hipp combiotic a Babylove. Nie deň po dni a už vôbec nie priebehu dňa, ale keď nebolo jedno kúpila som druhé a to som domíňala. Nevšimla som si že by syn niektoré z nich preferoval, či by mali rôzny efekt na trávenie, či celkový pocit.
Proti zvrazaniu som na lekárkynu radu pridávala Nutriton (to je tá prísada zo svätojánskeho chleba) do mlieka, ktoré som doma už mala kúpené. Bolo to dávno, už si nepamätám dávkovanie.

ada510
7. apr 2014

To je ako kazdy deň si dávať iný krém na tvár aj ked vieš že ti môže niaka značka aj uškodiť.. my kým sme našli vhodné mlieko tak sme sa natrapili nakoniec som nedala na reklamné ťahy ani odporúčania lebo je to biznis napríklad Hami a Nutrilon vyrába tá istá firma je to iste mlieko pozrite sa na obal Nutricia...jediné mlieko Hipp vymyslel otec pre svoje deti pred 100 rokmi lebo jeho žena mala pre dvojičky malo mlieka skúsila som a ostala som pri nom jediné z ktorého sa malý vykaka...;)

dzudzul
7. apr 2014

...ak ťa trápia problémy uvedené v zátvorke a nekojila by som, riešila by som to zrejme tak, že podávala by som mlieko proti grckaniu (tzv. AR) z jednej značky stále a na koliky a nadúvanie kúpila v lekárni kvapky napr. SABsimplex alebo pod...čo je látka, ktorá bez ujmy a zmeny odchádza prirodzene z telíčka von... záleží na veku - meniť často značky sa neodporúča, no vo vyššom veku dieťaťa je strava už tak rôznorodá, že sa mi to zdá zanedbateľné, či raz vypije to, raz toto...toť môj názor.

janulka1987
23. sep 2017

Ahojte, mňa by zaujímala podobná otázka... cez deň jednu značku mlieka (podľa mňa lepšiu, ale aj drahšiu), a nemliečnu kašu zarábať s inou značkou...? Môže sa? Ďakujem za odpovede

gabona1
26. sep 2017

Ahojte, podľa mňa sa mliečko nesmie kombinovať, lebo každé je trochu iné. Hlavne u malých detičiek to môže spôsobiť hnačky, zápchu , tráviace ťažkosti. Najlepšie je, keď si dieťa zvykne na jeden druh mlieka.