Môžem používať do omáčok umelé mlieko?

anasstazia
20. mar 2012

Ahojte maminky. Poprosím vás o názor ohľadom omáčok. Doma mám knihu na receptíky pre drobcov, sú tam aj rôzne receptíky na omáčky. Je tam však písane, že keď dieťatko dojčím, tak do omáčky mám dať svoje materské mlieko a tak ju variť. Problém je v tom, že je tam aj pomer 2 až 4 deci mliečka. Lenže kdežeby som ja toľko mliečka vytlačila, veď už aj vynechávam mliečne dávky 2x za deň. Malý už má 7 mesiacov. Keď som sa pýtala kamarátky, povedala mi, že UM sa nemôže prevárať, tak tam mám dávať kravské. To sa mi zdá však skoro a s kravským mliekom chcem začať pomaly až po roku. Tak radšej žiadne omáčky nerobím a to ma zas mrzí, lebo tie recepty sú skvelé. Čo si myslíte vy alebo s akým mliečkom ste vy varili omáčky?Ďakujem za všetky odpovede.

cicimon
20. mar 2012

7mes dietatu este netreba mliecne omacky, KM do varenia po 10mes , smotanu a jogurt cca po 8.... zatial mu uplne budu stacit ciste zeleninove polievky
a ano, UM sa nesmie davat do varenia, nesmie sa varit

charlize
20. mar 2012

Davam ryzove mlieko alebo vodu, ak sa da. Rastlinne mlieka su celkovo super a zdrave. Kravske este nechcem davat a UM vobec nebudem davat.

skeptik
20. mar 2012

7 mesacne nepotrebuje ziadne "skvele" recepty, ale jednoduche jedno-dvoj max troj pokrmove zlozenie. Ved mozes normalne uvarit zemiak s maskom a rozmixovat brokolicu uvarenu vo vode a je omacka.
Najlepsie varit z kvalitnych surovin, cerstve a jednoduche.

latvia
20. mar 2012

7 mesacnemu by som urobila nemliecnu omacku, cize len na vode, pripadne zahustene nejakou mukou, skrobom, a uz do uvarenej omacky by som dala odstriekane mlieko. materske by som nevarila. zas tych omacok urcite nerobis vela a kazdy den, 7 mesacne vela omacok nepotrebuje 🙂

stanislavao
20. mar 2012

ja som pouzivala normalne trvanlive mlieko na varenie od zaciatku, cize asi o 6 mesiacov.

anjelicek26
20. mar 2012

Mliecne omacky - to su take zahustovane, ze ano? Podla mna ma mat dietatko do roka veci robene na prirodno. Isteze mozes dat UM do omacky, ale uz to nesmies potom nechat zovriet. Ale vravim, tvojmu malemu este take netreba.

petkave
20. mar 2012

To ale nie sú asi omáčky, skôr rôzne polievočky. Ja som tiež začínala zeleninovými a rôzne som ich obmieňala, mixovala. Až oveľa neskôr som robila obmeny mojich obľúbených smotanových polievok s pridaním UM, ale nevarila som to, UM som pridala až ku koncu.

andrealisy
20. mar 2012

kravske mlieko nepouzivame vobec, namiesto neho mozes dat ryzove, ovsene, kokosove, mandlove.....kupis v DM alebo v zdravej vyzive.