Musím nahradiť materské mlieko umelým?

tatianka79
14. mar 2014

Ahojte,uvazujem, ze postupne zacnem odstavovat maleho ale mam z toho trosku strach,vyhovuje mi to sice najma v noci ale koli tomu ze dojcim len z jedneho prsnika v podstate od vtedy co mal maly 5 mesiacov,trpi aj moja chrbtica,kedze krmit poleziacky som sa naucila az nedavno 🙂 maly papka mliecko rad a ked nechce jest cez den koli zubkom tak dojcime. Neviem ako to bude znasat tak by som rada vedela ako ste to zvladli a ci je treba nahradzat mlieko umelym,myslim si ze nie ale zaujima ako to riesite vy. A ak ste odstavili,spi vase babo uz celu noc? Aj to by som po tych mesiacoch privitala 🙂

katy1979
14. mar 2014

kazde dieta je ine Odstavenie ti nezaruci prespatu noc ale moze sa to zlepsit.
Nie nemusis davat UM. Ja som v noci odstavila oboch pred 1, rokom. Starsí bol kojeny 18mesiacov a potom pred spanim dostaval UM. Mladsí bol cez den kojeny do 25 mesiacov a UM nikdy nepil. So spanim sa to zlepsilo az po uplnom odstaveni. Starsí prespal potom celu noc, mladsi sa budi dodnes

siska53
14. mar 2014

@tatianka79 ja sa prihovaram za UM,predsa len je obohatene,o dake tie vitaminy.
syna som musela odstavit ako 11m. A az do,takmer 3rokov pil umele,len obcas kravske. Jedneho dna sa rozhodol,ze nebude pit mlieko vobec. Teraz si vynimocne vypyta (asi 4xdo roka). Lubi vsak syry,tak si to nahradza tak.
dcera ma,teraz 23m a od 24.12. Sme uz len na rannom,dojceni. Uvazovala som ake mlieko jej dat,lebo nechcela ani umele,ani kravske. Zvazovala,som tie sojove,spaldove a pod.
asi2dni dozadu si vypytala sama mlieko (hami bananove mame teraz) a vypila 240ml a dnes 150ml. Rano uz na prsniku i revala,tak neviem,ci sme uz dojcenie neukoncili.
dovtedy,ked si aj vypytala mlieko (kravske,ci umele),nikdy ho nevypila,max.20-30ml.
asi budem,striedat. Ale kravske skor len do omacok ci mliecnych polievok,lebo to,co som,o nom citala,tak radsej len v obmedzenej forme, a ked ho ani nebude chciet pit,nic sa nestane,tiez je syrova.
so spankom,neviem,lebo maly prespal od 3.m celu noc a mala sa prestala budit po roku. Ale pri,zredukovani dojcenia na 2denne od novembra,sa jej zlepsil,a vyrazne, apetit,dovtedy bola,dost mizerna jedacka.ona bola,denny vyciciavac 🙂)

luba28
14. mar 2014

@tatianka79 vobec uz nemusis davat UM,ved dieta ti papa aj inu stravu a vsetzko co potrebuje si berie z nej a plus ked mu das plnotucne mlieko rano a vecer tak ma vsetkeho az az,...

frangipani
14. mar 2014

dcerka ma 17mes a sme vo faze odstavovania. teda uz je tomu asi 5-6 tyzdnov co ju nekojim v noci, zacalo sa to tak ,ze som bola dost prechladnuta tak som spala v obyvacke a ona s tatinom v spalni a po 2 nociach sa uz budila iba 1x v noci, potom uz ani raz, tak sme to tak nechali. odvtedy spinka fajnovo (klop klop na drevo), obcas sa prebudi ked sa jej snivaju zle sny, inak prespi od 21h do 7.30h akoze neviem si to vynachvalit 🙂 no a kojime sa iba 1x teraz cez den, ale mojho mlieka uz je minimum ale davam jej kravske, kupujem nepasterizovane z farmy a mala sa strasne tesi ked jej to dam do hrnceku 🙂 v poradni sa s pedi poradim ze kolko toho mlieka bo sama este neviem. aj jogurtiky papa a ine mliecne vyrobky.

lilysk
14. mar 2014

@tatianka79 Nie nemusis davat umele mlieko .Kravske by som nedavala -ja som kravske do 3 rokov nedala .Po odstaveni som davala ryzove alnatura z DM ,alebo kozie z bio obchodu -to kozie bolo super akurat trochu drahsie .Umele som ani nekupila 🙂

tatianka79
autor
14. mar 2014

Dakujem vam vsetkym 🙂 mam nad cim premyslat...teda UM uz davat nebudem a budem vyberat medzi tym co ste poradili 🙂