Neprekrmujem 7 týždňové dieťa umelým mliekom?
Mam 8 tyzdnoveho syna, ktory bol 7 tyzdnov plne kojeny, ale kvoli poporodnej depresii mi zastavili laktaciu, takze tyzden je na bebe a myslem, ze ju prijal. mam vsak pochybnosti ohladom mnozstva mliecka, ktore ma vypit. Podla tabulky na mliecku ma vypit 150 ml 5 krat denne.neviem, ci sa ale 5 krat mysli za 24 hodin, teda aj v noci, alebo len cez den, lebo mi papame cez den 5x a v noci este dalsie 2 razy. nechcem ho prekrmovat, preto mu nedavam 150ml, ale 120, aby som to vykompenzovala, mam ale pocit, ze by vypil viac, hci vydrzi cez den 3 hodinove intervaly, v noci dokaze aj 4, obcas 5 hod. dakujem
@kurciatko23 ja som mala hladosku a bolo mi naporadni ppovedane , mam dat kolko si pyta ale neprekrocit 1 liter denne...ono ak je teplo moze ho aj smadit...
smaadny nie je, pije vodicku, cajik odmieta
@kurciatko23 ja davam tolko kolko si pyta a urcite viac nez 5 krat denne 🙂
@kurciatko23 cajik ani nepotrebuje....tak mu daj mliecka kolko si pyta resp max. ten liter...moja mala hlados taky ze nemala ani 4mesiace ked nam kazala lekarka prihustovat mlieko asi tyzden (lebo by vypila viac ako liter a to ze uz zatazuje oblicky) sme zahustovali potom ked zacala pit menej tak sme presli opat na normalne mlieko a kolko som sa napocuvala ze bude tucna lebo mi priberala 1-1.5kg mesacne a v 8 mala 10kil. teraz ma 25 mes. a ma sice 15kg ale vysku ma 100cm a od tucnej ma velmi velmi daleko....
@kurciatko23 zjes rovnake mnozstvo a rovnake jedlo ako manzel? asi nie......
ani deti nie su rovnake.....ak nepije mliecko 50x 150ml za den tak to je uplne ok ze trosicku vybocuje z nejakej tabulky.

Nepoznám jediné dieťa, ktoré by tie dávky dodržiavalo. Moje dieťa pilo napríklad menej, ako je doporučené dávkovanie a priberalo normálne. Poznám iné, ktoré pilo oveľa viac, ako sa doporučuje a tiež priberalo normálne. To je priemerná doporučená dávka pre priemerné dieťa za 24 hodín. Teda samozrejme budú odchýlky. Ani frekvencia 5x denne nie je do skaly vytesaná. Jediné čo je dobré dodržiavať je pomer voda:prášok mlieka.