Nočné kŕmenie 9 mesačného dieťaťa

nelly004
31. dec 2014

Ahojte maminky, obraciam sa na Vás s prosbou o radu. Mám takmer 9 mesačného syna, ktorého ešte dojčím, ale od ôsmeho mesiaca som mu začala dávať aj sunar, pretože mu moje mlieko nestačí. Problém je, že sa budí v noci na kŕmenie - vypije mi oba prsníky, sám sa odtiahne a začne plakať - ak mu dám 150 ml sunaru, tak spí dve a pol hodiny dalej. Keď papá sunar 3x za noc, tak potom nechce jesť nič cez deň - prvýkrát chce jesť až okolo druhej. Spáva s nami v posteli, takže dojčenie je jednoduché a nemám ani problém mu to UM v noci zarábať, len neviem, či je správne, aby jedol len cez noc - mám v tom pokračovať alebo ho učiť na čaj/vodu? Vôbec neviem, čo je lepšie, nechcem mu nejako ublížiť :(

janinah
31. dec 2014

čo mu dávaš na večeru?má slabú večeru zrejme....v jeho veku ho však čajikom neošališ ani pri dobrej večeri,môj syn potreboval 1x v noci resp. nad ránom kakavko do troch rokov

nelly004
autor
31. dec 2014

@janinah má kašu - 150 ml a po nej ešte dojčím..neviem, kde je problém 🙂)

janinah
31. dec 2014

@nelly004 možno viac kaše,možno hustejšiu,možno iný druh.....

nelly004
autor
31. dec 2014

@janinah doktorka mi hovorila, že po pol roku by nemali pociťovať hlad..čo som si čítala na nete - je takýchto detí viac...no asi mi neostane nič iné, len to jedlo mu dávať aj v noci..neviem..skúsim ešte iné kaše veru.

dasenka1203
31. dec 2014

moj ma tiez 9 mesiacov, sice uz je uplne na UM, vecer dostane kasicku (ale aj ked sa stane ze niekedy ide spat len na UM), kazdu jednu noc chce papkat raz az dvakrat, dopoludnia mi potom papka len tak ledabolo, trosku chlebika, cajika, ziadna full porcia... zvykli sme si, raz to prejde a vyspime sa celu noc 🙂

matafen
31. dec 2014

U nas to bolo presne ako pise @dasenka1203 - aj s budenim v noci, aj s jedenim. Netreba to nasilu obmedzovat, same to prejde. U nas sa to vyvijalo tak, ze mala si sama predlzovala intervaly medzi budeniami na mliecko, az bolo len jedno zobudenie a to si potom presuvala stale na neskor, az z toho bolo rano 🙂 Prvykrat prespala celu noc vkuse bez zobudenia na mlieko vo veku 1,5roka. Je to uplne normalne, netreba porovnavat s detmi, ktore prespia celu noc od narodenia 😉 Prebytok mlieka v noci ale potom treba cez den kompenzovat ovocim, zeleninou, maskom a tekutiny ine ako mlieko.

nelly004
autor
1. jan 2015

@matafen jasné, vodu a čaj ponúkam stále a mimo to ešte aj kojím, keď je čo ponúknuť 🙂) len som nevedela, či dávať mlieko aj v noci, alebo tlmiť tú potrebu pitia vodou, čajom, aby si v noci trávenie oddýchlo..ale asi to mliečko potrebuje aj v noci.

matafen
1. jan 2015

@nelly004 No, lepsia verzia je, ked dieta to mliecko nepije v noci, ale cez den 🙂 Vyskusaj mu niekedy, ked sa v noci zobudi, dat namiesto mliecka vodicku alebo cajik a uvidis, ako zareaguje. Na niektore deti zaberie aj ta voda alebo cajik, u par kamosiek to tak fungovalo. Aj ja som parkrat skusala dat malej, ale bol z toho len velky plac a "mekoooo" 🙂

luba41
2. jan 2015

@nelly004 ak kojíš a jete príkrmy, neviem načo UM v noci..všetky deti sa budia v noci-niekto dáva cumle, iný flaše, dieťa ide čurať, tá ktorá dojčí dáva prsník a pod...budia sa ja dospelí, len sa pretočia na druhú stranu, idú na WC a pod..budenie v noci je normálne..Tvoje dieťa je malinké, potrebuje prsník na ukludnenie, uspatie v noci..nekaz si dojčenie tou fľašou s UM, zachvílu Ti začne prsník odmietať....ved určite malý je aj príkrmy, vo vašom veku tak 3x a popri tom dojčenie..a v noci tiež dojčiť- ved ked spíte spolu, tak to ide lahšie...
prečítaj si Mamila stránku
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/prikrmy/
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/spanok/
http://www.mamila.sk/pre-matky/dojcenie-a/spolo...

nelly004
autor
2. jan 2015

@luba41 ano, to je všetko pravda a mám to naštudované. Dojčím aj v noci, len mlieko moje mu nestačí, pretože vypije oba prsníky a plače dovtedy, dokým nevypije aspon 120 ml sunaru. Tak preto sa pýtam.

luba41
2. jan 2015

tým som chcela napísať, že to fľašou si si vytvorila u neho závislosť na flaši, teda by som to považovala za prejav štrajku..skús zrušiť tú fľašu v noci, to nie je o jedle..ak spíte spolu, ak ho v noci nebudíš, nesvietiš-ak ponúkneš prsník hned na uspanie, je nepravdepodobné, aby mlieko nestačilo..a to v tomto veku už máš tvorbu ustálenú..nezačala si tú flašu dávať, lebo sa začal často budiť? .už ked precitá a plače, tak s dojčením už niečo nie je vporiadku... a cez den sa normálne prisáva? kolkokrát dojčíte cez den? prípadne skús laktačnú poradkynu, niekde určite nájde chybu a poradí ako odstrániť..

luba41
2. jan 2015

tým som chcela napísať, že to fľašou si si vytvorila u neho závislosť na flaši, teda by som to považovala za prejav štrajku..skús zrušiť tú fľašu v noci, to nie je o jedle..ak spíte spolu, ak ho v noci nebudíš, nesvietiš-ak ponúkneš prsník hned na uspanie, je nepravdepodobné, aby mlieko nestačilo..a to v tomto veku už máš tvorbu ustálenú..nezačala si tú flašu dávať, lebo sa začal často budiť? .už ked precitá a plače, tak s dojčením už niečo nie je vporiadku..a cez den sa normálne prisáva? kolkokrát dojčíte cez den? prípadne skús laktačnú poradkynu, niekde určite nájde chybu a poradí ako odstrániť..
@nelly004

luba41
2. jan 2015

prepáč, 2x som odklepla príspevok..

nelly004
autor
2. jan 2015

@luba41 ďakujem pekne za odpoveď. je to dosť možné s tou "závislosťou", lebo on sa na nej aj ukľudňuje - saje ju aj keď je prázdna...UM som začala dávať vtedy, keď sa v noci zobudil a po dojčení plakal a prsník už odmietal. Ja som len mala strach, aby nebol hladný, chcela som naplniť všetky jeho potreby..teraz tri noci som flašku nedávala....budí sa síce často ale to mi hovorí len manžel, ja si vôbec nepamatám aké máme noci a len dojčím. cez deň dojčím tak 3x.

luba41
2. jan 2015

@nelly004 teda ak chceš dojčiť dlhšie, tak pridaj dojčenia cez den.. 3x je velmi málo v tomto veku..stále ponúkaj, nečakaj kedy zapýta..aj po príkrmoch dojči, flašu nedávaj vôbec..lebo toto už máte začiatok štrajku..

ivkadracova
5. jan 2015

Nasa ma 8m, ma stravu 4x denne a kojenie uz iba 1x pred spanim, cca 8pm. Ak sa nahodou pri lahsom spanku v noci zobudi, dostane cajik od Tatka. Svetlo nezapiname, nerozpravame. Prave preto uz odkedy v noci nekojim, spi vo vlastnej postielke. Rezim a odstavenie nocneho kojenia k prespatiu celej noci velmi pomohlo.