Nutrilon Nutriton do Sunar Complex 1 má zmysel dávať?

aichalusy
14. nov 2018

Ahojte ma zmysel davat Nutrilon Nutriton do mlieka Sunar Complex 1? Doktorka nam pri grckani odporucila davat Gastrotus ake ten malemu nepomohol, grckal aj tak a to myslim tak,ze mu vybiehala voda z pusy s trochou prasku. Papal Babylove mliecko ale ked sa mi zacal od bolesti krutit a napinat hned po papani aj pri odgrgavani a v lahu sa staval az do mostu tak sme namiesto Nutritonu do babylove rovno zmenili mlieko kedze nam radili tak aj mamicky v cakarni aj jedna znama co je pediatricka. Pomohlo to tak na 2 dni, nakoniec som zacala davat ten Nutriton do toho lebo som si nebola ista ci mozem zmenit na Sunar Ar po takej kratkej dobe. Len teraz po cca tyzdni mu zase vybieha mliecko alebo voda, zvykne sa dusit.Nemate skusenost s tymto?

malinajahoda
14. nov 2018

@aichalusy prečo vám dr nepredpise AR mlieko?

aichalusy
autor
15. nov 2018

@malinajahoda predpis nam dala ale na Nutriton... maly ma aj hnacky aj ho 2krat zapieklo z Nutritonu, k

aichalusy
autor
15. nov 2018

@aichalusy vlastne sne uz zacali aj s prikrmom tak teraz je to bud riedka napenena stolica s kyslim zapachom alebo rovno hnacka, predtym maval zelenu kyslo zapachajucu stolicu a ked som Dr. doniesla plienku ukazat tak ze to je v poriadku... fakt neviem ci je chyba na mojej strane ze robim nieco zle alebo u doktorky

malinajahoda
15. nov 2018

@aichalusy ale to je na hlavu postavené. Moja malá mala reflux. Automaticky antirefluxne mlieko. Žiadne riedke a to miešať s Nutritonom.
Používaš pri kŕmení a v spánku klin?
Nutrilon AR sme mali. Moja malá bola zapečená z neho a zastavené vetry.
Pomohla nám Beba ar a Coliprev.
Ase vy asi nemáte koliky.
Stolicu nedala dr na rozbor? To prečo?

aichalusy
autor
15. nov 2018

@malinajahoda no vies co, stolica bola na rozbor a povedala ze tam ma bezne vyskytujucu bakteriu, nezapamatala som si nazov ale teraz uvazujem ze sa jej opytam ci to vobec dala vysetrit aj na alergiu alebo sa im to v labaku automaticky ukaze... postielku mame podlozenu, klinivy vankus je aj v kociku takze vo vyvysenej polohe spinka a pri krmeni nepouzivam, mam ho v rukach pri krmeni. Koliky mal a tych sme sa zbavili pri sunare len teraz sa vracia vsetko, aj grckanie, aj to brusko. Mam doma espumisan l ale ked davam do mlieka nutriton, nevuem ci sa mize dat este nieco dalsie. Za mna by urcite bolo lepsie mat jedno mlieko jak to takto komplikovane kombinovat

malinajahoda
15. nov 2018

@aichalusy veľmi je to komplikované. V 5 týždňoch to mojej malej zistili.
Pomohlo polohovanie klinom a to mlieko.
Povedz dr nech predpise ar mlieko. Polovicu preplatí poisťovňa.
Značky sú rôzne - Hipp, Sunar, Beba, Nutrilon.
Zamiesas a hotovo.
Mojej malej teraz zistili takisto bakteriu. Lieči sa to probiotikami. Aké dávaš?
Na koliky sme toto všetko skúsili: Espumisan l, Infacol, Sab Simplex, cvičenie s nožičkami, masáž bruška, nahrievanie bruška vankušikom.
Coliprev pomohol.
To vyšetrenie ešte skúste. Môže to byť čokoľvek, aj alergia. Veď to tej dr nič neurobí ani z nej neubudne, že sa to dá na podrobnejší rozbor.
Nie je to sranda.
Čím prikrmujes?

malinajahoda
15. nov 2018

@aichalusy kľudne do mlieka daj Espumisan l ak vám pomohol. To nevadí, že Nutriton dávaš do mlieka.

aichalusy
autor
15. nov 2018

@malinajahoda zacala som davat biogaiu, predtym mal probiofix... nam pomahali kvapky Sab simplex alebo ten Espumisan l ale davala som ked ani masaz ani cvicenie nozickami nepomohlo, vankusik ma ani nenapadol, myslela som ze je ro pre vacsie deti.
Maly ma teraz 4,5mesiaca, zacali sme len nedavno batatom, lebo ho 2 dni zapekalo z Nutritonu a teraz ma batat a mrkvu. Mal medzitym den pauzu a vtedy bola vyslovene napenena kyslopachnuca stolica, ale dnes to bolo po mrkve celkom v pohode,hustejsia lebo nechcel vcera vodu ale dnes mi vypil dost tak uvidim jak zajtra. Musim tu alergiu zistit ci sa otestoval na nu ster a zatkacit na Dr. nech nam sa Ar mlieko lebo takto ja nemozem ani zarobit a dat do termoobalu, ked dam Nutriton po 7 minutach to uz musi vypit

nikuus
15. nov 2018

@aichalusy mlieko davaj vzdy cerstvo zarobene, ziadne predrobene v termoobale. aj to mu moze skodit. zarobit, pockat a hned pit. ked ste vonku, tak isto zarobit cerstve. zobrat so sebou prevarenu vodu - studenu do flase, a horucu do termosky, a z davkovaca mlieka nasypat potrebne mnozstvo. dalsia vec pri refluxe je to, ze dieta by malo byt po najedeni min 25 min vo zvislej polohe (my mame na to specialnu sedacku). treba davat na brusko - casto, aby si posilnil brusne svalstvo. mam dve deti co mali reflux taky, ze mlieko striekalo z nich, takze to ze mu vytecie vodicka nie je az tak zle. dcerke sa to uz zlepsilo, ale niekedy sa stale zgrcne kludne aj dve hodiny po najedeni. zahustujem nutritonom a davala som aj espumisan. ale skor by som sa zamerala na alergiu a zatlacila na doktorku, aby urobila testy. tak isto varena mrkva zapeka, takze s nou opatrne. skus skor cukinu, tekvicu a pod. so zemiakom. vyskusali ste pomerne vela mliek, aj z toho moze mat uplne rozhasene travenie. ja by som dala isto espumisan a probiotika napr. biogaju. dcerka ma alergiu na mliecnu bielkovinu a tiez sa pucila a prepinala, takze skor by som problem naozaj hladala tam.

malinajahoda
15. nov 2018

@aichalusy vankúšik som dala na brusko. Aj tak to bolo na 2 veci. Už som nevedela čoby jej na tie koliky pomohlo.
Mrkva, ryža, banán zapekaju. Myslím takisto, že to mrkvou sa mu asi stolica zlepšila.
Mlieko sa má spotrebovať do 2 hodín od zarobenia. Na všetkých dozach je to napísané.
Som nevedela, že Nutriton do 7min.
Ked mi bola dcérka v perinke, po každom kŕmení som ju nosila 30min. Lebo ešte maličká bola. Ale čím bola staršia a už si vedela aj hlavičku udržať, tak si grgla do 20min.
Co sa týka dávania na bruško, pri refluxe nie skôr ako 3hod po kŕmení.

aichalusy
autor
16. nov 2018

@malinajahoda po 3 hodinach na brusko to si neviem predstavit, ked kazde 3 hodky cca papa ale skor pred papanim som ho vzdy davala ale tym ze bol potom dost malo na brusku tak som zacala aj skor davat.
Mlieko viem ze do 2 hodin spotrebovat, na Nutritone sa uvadza zamiesat 7 min nechat postat kym nezhustne,potom znovu zamiesat a okamzite podavat. Ar mlieka tym ze to maju v sebe su asi lepsie lebo ten Nutriton ti sadne na dno preto sa musi premiesat znovu.
A nosit na rukach sa vzdy neda a aj ked som to robila tak sa mu to mlieko vracalo, prehadzovalo sa v brusku, skor vo vyvysenej polohe ked bol tak este celkom fajn

aichalusy
autor
16. nov 2018

@nikuus to zarobenie do termoobalu bola len taka uvaha, tak som robila skor v lete ked sa doma nenapapal a niekam sme sli tak som zarobila a spapal cca pol hodku na to vonku. Teraz v zime sa to neda a ked ideme niekam tak zarabam ako pises na cerstvo ale nebyva to casto ze by sme niekam sli, ja ani vodu alebo cajik nebravam na prechadzku von, on aj tak vonku pospi a nedavala by som mu v kociku aj ked je na klinovom vankusi. Mne to nepride ze vela mliek, citala som ze vela mamiciek mlieko z porodnice rychlo vymenili za ine, Babylove papal asi 3 mesiace a neviem v com bol problem ale mne sa nedarilo postupom casu vymiesat,ostavali take lepive hrudky, nasypala som odmerku to sa obalilo vodou a vo vnutri bubliny ostal prasok...a to sa nekupovalo stale v jednej predajni, pri Sunare mam aspon istotu ze ho spravne skladuju ked kupujem z lekarne
Byt na brusku bol pre neho problem velky,isli mu zuby takze si stale zuzlal ruku celkovo drzal hlavku asi 3tyzdne na brusku potom zacalo pretacanie na boky a na brusku ma teraz ruky tak viac nasiroko

malinajahoda
16. nov 2018

@aichalusy aj to bol u nás problém, že som ju ani pomaly nemala kedy dávať na bruško. Nepríjemné obdobie.
Ja som ju nosila v perinke v skoro vzpriamenej polohe dokiaľ bola maličká.
A čo dávaš ako príkrmy ešte?

aichalusy
autor
16. nov 2018

@malinajahoda zatial len ten batat amrkvu... do utorka mame ostat na tom, som zvedava co zase ta doktorka vypoti... ale sme objednany uz na gastro takze bez vymenneho listka neodidem, len ma stve ze az teraz mi povedali ze zo steru sa alergia zistit neda a ja volam s malou dusickou ze snad mi povie ze to si nevyziadala. Hlavne ze som sa hned pytala na tu alergiu ci ju nemoze mat a ona mi da skumavku na ster. Musim najst inu doktorku

malinajahoda
16. nov 2018

@aichalusy skus ju vymeniť, ved malý ma evidentne problém a ona to ani netuší. Tak ona ani nevie z čoho sa zisťuje alergia? Alebo je aj ochorenie intolerancia na laktózu.
No teraz ťažko povedať co by to mohlo byt.
Kedy idete na to gastro? Možno oni tam viac poriešia ako vaša dr.

aichalusy
autor
17. nov 2018

@malinajahoda o 3 tyzdne mame termin, priatelovi lekarka po telefone tiez povedala ze to vyzera na alergiu.
Doktorka vie ako sa robia testy len mna zabudla informovat ze zo steru mu nevedia preverit ci tam je alergia

malinajahoda
17. nov 2018

@aichalusy bože až o 3 týždne? Ak to bude alergia, budete musieť piť horké mlieko. Som zvedavá ako dopadnete, čo vám vlastne doporučia.
Mozno je to grckanie aj následok tej alergie. A tá alergia sa zisťuje z odberu krvi?

aichalusy
autor
22. nov 2018

@malinajahoda no tak boli sme u doktorky a tej sa teda nepacilo ze chceme ist na gastro ale da nam sprievodny listok, mala som so sebou priatela tak hned boli obe so sestrickou ine... tak ak nezabudnem dam vediet ako sme potom dopadli na vysetreni

malinajahoda
22. nov 2018

@aichalusy som sa zasmiala teraz 😁, že bola dr so sestričkou iné 😂. To si vystihla presne. Aspoň vidíme na čo všetko je chlap dobrý. Super, tak som rada, že dá lístok. Strašne som zvedavá ako vám to dopadne. Budem rada ak si zmyslis a napíšeš mi 🙂.