Odstavenie a dojča odmieta umelé mliečko

jabucko
7. júl 2016

Potrebujem odstaviť syna, ktorý je kojeny. takmer 17 mesačný suhaj. Odmieta intenzívne umelé mlieko. s čím máte mamky skúsenosť? Kravské mlieko mu dať zatiaľ nechcem, kvôli zvýšenému predpokladu alergie naň. Dzusik? Jogurt? poraďte, vaše overené skúsenosti. Vďaka.

svetluska4
7. júl 2016

17 mesacny kludne jogurt, pribinacik, detska kasicka a
pod. Ak nechces kravske, neuvazovala si nad kozim , prip. Sojovym?

bajana
7. júl 2016

Jogurty mozu deti od 8-10m, kase, tvrdy syr, mozarella, kvalitnejsia verzia pribinacka, kefir a ine kyslomliecne vyrobky, vyborny zdroj vapnika je mak

marinablue
7. júl 2016

@jabucko Môžeš skúsiť kyslomliečne výrobky, napríklad jogurty. Sú o niečo ľahšie stráviteľné a menej alergizujúce ako obyčajné kravské mlieko.

sibalka21
7. júl 2016

17 mesacnemu mozes dat uz pomerne vsetko.... Moj maly ma 11 mesiacov a nepije umele mlieko uz 4 mesiace, nahradzam mu ho mliecnymi vyrobkami (jogurty, kase, syry, mliecne polievky, omacky)

moni244
7. júl 2016

@jabucko moja sa sama odstavila zo dna na den v 14 mesiaci, kedze odmietala vsetky um, rastlinne, tak som zaradila do jedalnicka viac mliecnych vyrobkov a kravske mlieko

marcelatje
8. júl 2016

@jabucko mlieko nemusi pit ziadne. Su ine , ovela lepsie zdrohe vapnika. Ak teda ide o ten vapnik.

gabona1
8. júl 2016

Ahoj, my máme amilk bifido, je to výborné mliečko. Tiež mi malý odmietal iné mlieka. Toto mu chutí, našťastie. Ale my sme začali od jeho 6 mesiacov. Vyskúšaj, majú ho v dr.maxe a ja niekedy objednávam aj cez net.

stastnablcha
8. júl 2016

ahoj. uplne chvalim ze nechces kravske mlieko 🙂 ak papa jogurty a ine mliecne vyrobky tak by to malo byt v pohode. aj ked ja si neviem predstavit ze by sme zacali den inak ako s flasou a pri zaspavani takisto. sme na amilku bifido (moje sklonovanie joj ) a spokojnoat. viaceri co skusili hovoria ze sadlo. dokonca viem ze ho davali babetku po chemo co ine nechcelo mliecko a na tomto prospieva..

lastom
16. aug 2016

ahoj, my sme tiez na amilku, ale zacali sme ovela skor, uz od polroka, takze si to neviem predstavit takto neskoro. Na druhej strane super, ze si tak dlho vydrzala. Dolezite bude, aby si zvykol na flasku, takze jablkovy dzus a podobne cez den a mliecko na vecer a rano.

modrofuzik11
21. aug 2016

ahoj
uplne suhlasim, ze 17 mesacne dieta uz nepotrebuje mliecko a da sa to krasne nahradit jogurtami alebo syrmi. Ale napr. nas krpec ma uz 2,5 roka a ten bez amilku nezaspi. Je to pre neho taky ritual. Skus mliecko, dzusik alebo cajik, hlavne aby si zvykol na svoju flasku=toto je u nas dalsi ritual, mliecko musi byt presne iba v jeho flaske, v ziadne inej a uvidis, ako sa zadari

autumn11
23. sep 2016

my sme tiež ešte na umelom mliečku amilk bifido. Malému stále chutí. Ale podľa mňa dieťatku v tomto veku, ak odmieta UM stačí dávať dostatok mliečnych výrobkov ako jogurty, acidko, syry. Okrem toho by som mu ponúkala na večer čajík namiesto mliečka.