Omylom zle nariedené umelé mlieko
Ahojte , potrebovala by som radu, zle som omylom nariedila UM, do jednej dávky sa mi vysypali 2 , mala (7mes.) to scucla než som ti to v rozospati uvedomila...čítala som čo hrozí pri nesprávnom dávkovaní.. teraz sedím pri malej a čakám lebo je noc, či jej nebude zle....mate s tým niektorá skúsenosti...prosím poraďte mi čo robiť....ešte sa mi toto nestalo😞
@zuzanka.zuzu ahoj ďakujem za reakciu, mala už má 2 Bebu a dávala som jej dávku 7 odmeriek na 210 ml vody ale "podarilo" sa mi prisypat až 6 odmeriek navyše( mám taký dávkovač otočný) a myslela som, že som na prázdnom okienku tak som sa posunula, neskôr som si všimla, že nádobka je celá prázdna😞.... ale tak mám budíka a dávam jej pit každú hodinu aby nebola dehydrovana, ale babula spí ako zarezana tak snáď to nebude mať horšie následky ako to, že sa mi zajtra dobre pokaka....
@terilucc tiež by som asi nespala dobre, ale myslím si, že z toho bude mať max. zápchu... ak už prikrmuješ tak dnes daj niečo ľahké. a pre pokoj duše konzultuj s pediatrom. no ak vypila, tak jej asi chutilo 🙂
@zuzanka.zuzu ďakujem ešte raz za odpoveď, som kľudnejšia lebo malá spinká a teraz som jej dala opäť trochu napiť a určite budem písať pediatričke....tak si idem ešte kúsok pospať, aby som vedela aj fungovať...prajem ti dobrú noc a pekný deň... ďakujem 😉
Ahojte. Ja som zarábala zle mlieko novorodencovi!! Dávala som mu omylom o niekoľko ml vody menej, takže mal hustejšie mlieko. Asi týždeň 🙈
Keď som to jeden večer zistila, volala som na pohotovosť a pani doktorka, že je to okí. Ze ak to nebolo dlhodobo, že mesiac, tak sa nič nestane, nemám sa vôbec stresovať.
Môže byť viac smädna, ale nič sa jej nestane 😊
Nič sa nestane🙂

ja som síce nečítala čo sa môže stať (mimochodom čo píšu?) ale pokiaľ viem, tak na noc niektorí pediatri dokonca radia zahustiť UM tak, že namiesto napr. 5 odmeriek na 150ml ich dáš 7 na 150ml 😉
a v 7 mes. už pije 2ku či stále 1tku? lebo ak má už 2ku tak to je redšie a menej výživné než 1tka, tzn. to je ako keby si jej dala 7 odmeriek 2ka = 5 odmeriek 1tka. samozrejme mierky sú približne, ale podstatu som snáď vystihla 😀