icon

Omylom zle nariedené umelé mlieko

terilucc
20. sep 2021

Ahojte , potrebovala by som radu, zle som omylom nariedila UM, do jednej dávky sa mi vysypali 2 , mala (7mes.) to scucla než som ti to v rozospati uvedomila...čítala som čo hrozí pri nesprávnom dávkovaní.. teraz sedím pri malej a čakám lebo je noc, či jej nebude zle....mate s tým niektorá skúsenosti...prosím poraďte mi čo robiť....ešte sa mi toto nestalo😞

zuzanka.zuzu
20. sep 2021

ja som síce nečítala čo sa môže stať (mimochodom čo píšu?) ale pokiaľ viem, tak na noc niektorí pediatri dokonca radia zahustiť UM tak, že namiesto napr. 5 odmeriek na 150ml ich dáš 7 na 150ml 😉

a v 7 mes. už pije 2ku či stále 1tku? lebo ak má už 2ku tak to je redšie a menej výživné než 1tka, tzn. to je ako keby si jej dala 7 odmeriek 2ka = 5 odmeriek 1tka. samozrejme mierky sú približne, ale podstatu som snáď vystihla 😀

terilucc
autor
20. sep 2021

@zuzanka.zuzu ahoj ďakujem za reakciu, mala už má 2 Bebu a dávala som jej dávku 7 odmeriek na 210 ml vody ale "podarilo" sa mi prisypat až 6 odmeriek navyše( mám taký dávkovač otočný) a myslela som, že som na prázdnom okienku tak som sa posunula, neskôr som si všimla, že nádobka je celá prázdna😞.... ale tak mám budíka a dávam jej pit každú hodinu aby nebola dehydrovana, ale babula spí ako zarezana tak snáď to nebude mať horšie následky ako to, že sa mi zajtra dobre pokaka....

zuzanka.zuzu
20. sep 2021

@terilucc tiež by som asi nespala dobre, ale myslím si, že z toho bude mať max. zápchu... ak už prikrmuješ tak dnes daj niečo ľahké. a pre pokoj duše konzultuj s pediatrom. no ak vypila, tak jej asi chutilo 🙂

terilucc
autor
20. sep 2021

@zuzanka.zuzu ďakujem ešte raz za odpoveď, som kľudnejšia lebo malá spinká a teraz som jej dala opäť trochu napiť a určite budem písať pediatričke....tak si idem ešte kúsok pospať, aby som vedela aj fungovať...prajem ti dobrú noc a pekný deň... ďakujem 😉

snehulak77
20. sep 2021

Ahojte. Ja som zarábala zle mlieko novorodencovi!! Dávala som mu omylom o niekoľko ml vody menej, takže mal hustejšie mlieko. Asi týždeň 🙈
Keď som to jeden večer zistila, volala som na pohotovosť a pani doktorka, že je to okí. Ze ak to nebolo dlhodobo, že mesiac, tak sa nič nestane, nemám sa vôbec stresovať.
Môže byť viac smädna, ale nič sa jej nestane 😊

ariannazara
20. sep 2021

Nič sa nestane🙂

diaalex
20. sep 2021

@terilucc nebude jej nič 😉 stalo sa to už určite aj mne aj manželovi, že buď sme dali o lyžičku viac alebo menej a malej nič nebolo 😉

terilucc
autor
20. sep 2021

@diaalex ďakujem za odpoveď, tá lyžička sa stala určite aj mne aj manželovi, ale celú dávku to sa mi dosiaľ nepodarilo a to už mám tretie babatko 🍼