Prečo prechádzame z umelého mlieka 1 na 2, 3, 4?

qwertxy
25. jan 2016

Ahojte, kedze mojho maleho od narodenia okrem kojenia aj prikrmujem UM, napadla mi dnes otazka, preco vlastne prechadzat z Um 1 na dalsie pokracovacie? Podla toho, ako informuju na krabiciach jednotiek, UM 1 sa najviac podoba na materske mlieko. Ak by som kojila aj dieta starsie ako 6 mesiacov, predsa by sa moje mlieko nezmenilo na nejake ine a ja pre svoje dieta chcem nejake, ktore sa najviac podoba materskemu mlieku, aj ked bude starsie.
Ma na to niekto nejake rozumne vysvetlenie?
Ano, v tych pokracovacich mliekach su uz aj ine vitaminy, ale ide mi o to porovnanie s materskym mliekom - to sa mamicke nemeni.

pribinak
25. jan 2016

Pozri si obsah tukov, bielkovin, kyselin, vitaminov, mineralov
Lebo napr 2 mes dieta ma inu potrebu ako 10 mes dieta

qwertxy
autor
25. jan 2016

ano, ja viem, ze je rozdiel v zlozeni a ze dietatko ma ine potreby v roznom veku, ved preto sa aj zacina v urcitom veku prikrmovat atd. Ale meni sa vtedy materske mlieko? lebo dietatko je starsie? nemeni. Tak preco sa ma zmenit umele mlieko na iny typ , ktory sa tomu materskemu podoba menej 🙂 prosim, dajte mi , uspokojivu odpoved

rhiannon
25. jan 2016

@qwertxy matetske mlieko sa meni s vekom dietata 🙂 aj ked je napr. chore a pod. Cez slunky "vysiela" co potrebuje...jasne, ze toto nefunguje pri odsavani atd...

rhiannon
25. jan 2016

@rhiannon pardon, cez "slinky"

krasnanevesta
25. jan 2016

Sliny sa podla mna nedostavaju do krvneho obehu matky aby nejako ovplyvilo nieco a to by aj bol dost pruser kvoli bakteriam. Takze neverim ze mlieko od matky sa meni napriklad pri chorobe. Meni sa s vekom dietata a stravou mozno.
A tiez neviem preco prechadzat na ine mlieko preto stale davam 1. Kazde dalsie je horsie stravitelne a viac sa podoba na kravske. Vyrobcovia budu tlacit aby sme umele mlieko dali pomaly do 12 ti rokov ale ja nebudem davat viac ako do roka....naco aj.

zabina27
26. jan 2016

materske mlieko sa tiez meni s vekom dietata, ved si to staci pozriet na nete 😉 @qwertxy
urcite by som menila aj UM, uz nejaky ten tyzdne hore-dole, ale rocnemu by som isto nedavala UM1, niecoho tam moze byt vela, niecoho nedostatok, ale nie som na to odbornik

intrograla
26. jan 2016

Ako dieťa rastie, nároky sa zväčšujú a tým sa mení aj zloženie UM. Napríklad dieťa po nejakých 4 mesiacoch už nemá zásobu železa od matky a napríklad UM2 ho má viac ako UM1. A takto sa to mení.

guglina
26. jan 2016

Zlozenie materskeho mlieka sa meni neustale- aj podla veku dietatka, podla toho co zjeme, vypijeme, vdychneme, pocas choroby sa meni preto ze telo pri styku s patogenmi vytvara protilatky a tie u dojciacich matiek prechadzaju aj do mliecka. Materske mlieko teda chrani proti chorobam a ak uz sa babatko nakazi urychluje liecenie. Odpoved na otazku je: nie materske mlieko nieje stale to iste a jeho mnozstvo a zlozenie sa prisposobuje potrebam dietatka ktore sa hlavne vekom menia.