icon

Prečo ste sa rozhodli pre umelé mlieko?

mareka49
23. jún 2022

Ahojte.
Zaujímajú ma racionálne dôvody, prečo ste sa rozhodli dať dieťatku umelé mliečko.
Teda boli ste rozhodnuté už pred narodením dieťatka.
Poprosím vyjadriť sa ženy, ktorých sa to týka.
Nie názory a domnienky a osočovanie kojacich matiek, že tie a tie to robia tak a tak preto a preto.
Dakujem za normálne odpovede.

Strana
z2
dudos
24. jún 2022

Ako dieťa som mala úraz na jednom prsníku. Bradavka je doteraz zdevastovaná. Druhá bradavka vtiahnutá dovnútra stále. Podotýkam stále za každých okolností. Starší klobúčiky odmietal. Následne silne zapálené prsníky. Odsávala som čo sa dalo a kedy sa dalo. Mlieko nestačilo. Následne zo stresu a úplne sprostého a bolestivého prístupu jednej z "pani" sestričiek na antoslkej začiatok popôrodnej depresie, ktorá prepukla do hrozných stavov. Doteraz sa mojich prsníkov môžem dotknúť iba ja a môj gynekológ. Manžel naozaj výnimočne. Týmto ďakujem "pani" sestričke z Antoslkej. Ak môj pán manžel.
Pri druhom som už bola pripravená.
Prvý bod úplná zmena pôrodnice. Najlepšie rozhodnutie.
Druhý bod oboznámenie personálu, že som mala pri prvom popôrodnú depresiu, spúšťačom bolo kojenie -nekojenie.
Tretí bod maximálna príprava na kojenie ako sa dalo (už som bola druhorodička s odstupom 6 rokov). Kojila som z jedného prsníka, z druhého bolestivo odsávala. A aj z toho zdravého. Zhruba mesiac. Paradoxne v prsníku po úraze sa mi tvorilo oveľa viac mlieka ako v tim " zdravom". No odsávanie bolo cez veľkú bolesť. Malá sa mi na prsiach hnevala a odmietala jesť.
UM najlepšie rozhodnutie. Nie pre mňa, ale pre moje deti.

travelllerka
24. jún 2022

@marcelasladeckova som rada, že v tom nie som sama :D

kamagma
24. jún 2022

Pri prvej som sa trapila s kojenim mala reflux, pri druhej som vravela od zaciatku UM,chvilu som kojila ale zase trapenie este silnejsi reflux,koliky ...

patriciaem
29. jún 2022

@mareka49 syn je od narodenia na UM a bolo to zatial najlepsie rozhodnutie ake som ako matka mohla pre svoje dieta spravit. A dovod? Mlieko ziadne, kojotlaky z kazdej strany neuveritelne, dieta rycalo uz pri pohlade na prso lebo mu bolo jasne ze sa nenaje 😅 po mesiaci trapenia odsavania 40ml denne a vycitkach ze som hrozna matka lebo pije UM som si povedala ze stacilo. Odsavacku som zahodila, vybavila UM na predpis a syn je spokojny, zdravy, nemal koliky, hnacky, zapchy, alergie, pekne pribera. Ja som nemala problemy s opuchnutymi, zapalenymi a bolavymi prsiami. Mozem jest co chcem kedy chcem. Vsetci sme spokojni a to je najdolezitejsie. Nemam pocit zeby mu nieco chybalo alebo tym ze neni kojeny zeby sa nejako narusil nas vztah 😀 a ak to niekto dramatizuje ze je dieta na Um alebo robi z toho anticku tragediu tak sa len zasmejem a tupe poznamky ignorujem.

mareri
Odpoveď bola odstránená
ninah1486
20. sep 2022
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

ja som mala velmi malo svojho mlieka tak syncek dostaval sunar

lenkakravcova
16. jan 2023

@mareka49 Ja som prešla s deťmi na UM vždy keď som schudla pod svoju predtehotensku hmotnosť.
Všade sa spomínajú plusy dojčenia.. Ale takmer nikto nenapíše aj opak:
- bolestivosť bradaviek
- vypadavanie vlasov
- veľký úbytok hmotnosti (ak to má mamička s metabolizmom takto telesne)
- záťaž na vitamíny a minerály v organizme: veľa ide do mlieka - mne sa napr začali lámať až zuby..

3petka
16. jan 2023

@mareka49 Studňa prestala dotekať po mesiaci. Ešte 2 ďalšie som sa snažila odsávať a následne len dokrmíť um. Ale keď som za deň odsala žalostne málo vzdala som to. A dieťa bolo spokojné napapané tak som neriešila.

zuzliq
16. jan 2023

@mareka49 Chlapci boli na umelej ventilácii a stratili sací reflex.

Strana
z2