Ročný synček odmieta piť umelé mlieko

slamka890
30. okt 2015

Ahojte maminky
zas sa k vám obraciam s prosbou o rady 🙂 .. Ročný synček už nám odmieta piť umelé mliečko :/.. Doteraz ho pil aspoň jedenkrát v noci , no už ho nechce ani vtedy. Málinko kedy sa stane , že ho v noci trochu vypije . Doktori vraveli nenahrádzať iným, že aj tak sú chuťovo rovnaké :/ .. A teraz neviem , či mu začať znova podávať kanavit? .. Lebo umelé mlieko ho obsahovalo , takže sme nemuseli , no keď ho prestal piť ? :/ .. Mate podobnú skúsenosť ..?

eeffka
30. okt 2015

@slamka890 nuz neviem ci si to mlieko niekedy ochutnala ale vacsina je hnus, takze ja by som bola vdacna ze to konecne nechce.
chapem aj to so zelezom , mala som obdobny problem s mensou dcerou ale syn uz ma rok, tak ho to 1mlieko v noci nespasi, ak musi byt UM ( moj osobny nazor je ze uz moze aj kravske) tak chutovo relativne dobre su Sunar a France Lait.
zelezo dopln v strave

seahorse27
30. okt 2015

Kanavit? Ved ten sa dava len novorodencom. Moj bol kojeny do pol roka a bral ho asi len prvy mesiac-dva (pretoze sa v materskom mlieku vit. K nenachadza). Ved vela deti je na kravskom mlieku od roka a neberu Kanavit 🙄 Namiesto UM skus cerstve kravske pervarene plnotucne alebo nahrad mliecnymi vyrobkami - jogurty, syry, tvaroh...

slamka890
autor
30. okt 2015

@seahorse27 Vsak uz skusame aj kravske 🙂 To mu chuti ja sa nehadam , že musí piť umelé :D Tiež som viac za kravské, ale skor som sa chcela spytať čo teda stým kanavitom :/ .. Takže myslíš , že už ho nedávať vôbec ?

eeffka
30. okt 2015

@slamka890 kanavit davas zo zotrvacnosti alebo ti to bolo nakazane na zaklade krvneho obrazu?
ak 1. tak absolutne zbytocne

seahorse27
30. okt 2015

@slamka890 Ja nie som za krasvske...moj maly ma rok a pije UM a este aj bude do 3 rokov, ak mu bude chutit. Iba z toho titulu navrhujem tuto moznost, ze tvoj nechce UM a teda ze kravske je lepsie ako nic, ak ho teda vypije. A k tomu kanavitu...jasne, uz ho nedavaj.

slamka890
autor
31. okt 2015

ok dakujem zarady 🙂 davala som ho na saklade krvnehonobrazu. Citala som ze uz po pol roku ked sa zavedu prikrmi uz sa nemusi davat lebo vitamin K je vsade taak uz nebudem davat 🙂 Ja dom skor za kravske lebo to umele je fakt hnusne tak sa mu necudujem a ani mu ho nebudem nuutit 🙂 ..

alchemilkazltozelena
31. okt 2015

@slamka890 zacni davat kravske, spociatku mu asi nebude chutit ale zvykne si...inak ja davam malej polotucne neviem preco vsade citam ze plnotucne sa ma, ked plnotucne ma vela tuku 😨

slamka890
autor
31. okt 2015

@alchemilkazltozelena Uz davame. Prevarame ho preistotu este 🙂 aaa chuti ;) urcite viac ako to umele 🙂 .. aj kakao mu z neho pripravujem lebo v umelom mlieku ho nechcel 🙂

evittam
31. okt 2015

@slamka890 Ja som pri oboch deťoch prešla cca okolo roka na normálne kravské mlieko - buď z automatu - preváram al.plnotučné - nepreváram. Boli kojené do 10.mesiaca+prikrmované UM. Cca od 8.mesiaca jedli jorgurty,tvaroh,syr,.....Všetko úplne v pohode a bez problémov. 😉