Um u 3týždňového chlapčeka

niky2515
13. feb 2019

Ahojte, chcem sa opýtať mam 3 týždňového chlapčeka, od narodenia je na um, najprv sme dávali Sunar, ten mu ale nerobil dobre nemohol sa sám vykakat tak sme po 2 týždnoch zmenili na nutrilon a dávame probio fix.. No žiadna zmena, vykaka sa iba keď cvičíme s nožičkami a masírujem bruško s pupik krémom. Je vidno na že ho zapeka a s nutrilonu začal aj vracať. Chcem sa opýtať je možné mu dávať probio fix a aj Espumisan L? Dávali ste tak niektorá? Alebo zase zmeniť mlieko, ako dlho ste skúšali jedno mlieko? Ďakujem vopred za rady.

hennyinnsbruck
13. feb 2019

V inej teme pises tusim ze je 2 dni na novom UM..nemen ho jak ponozky!sak mu zle narobis chudatku. Vyckaj aspon 2-3 tyzdne. Si pisala ze raz za 2 dni sa vykaka??? Prdka ti?
Tiez by som donho tiez hned nepchala celu lekaren ale pockala par dni..

zuzipolo
13. feb 2019

@niky2515 ahoj,nás zapekal Nutrilon,nasadili sme HiPP + coliprev a espumissan l,nezmizli koliky,ale dalo sa to..nám zabral HiPP hneď,kakala ešte ten deň bez plaču..ale súhlasím s komentárom vyššie,minimálne týždeň na novom mlieku aby si videla rozdiel..

saskia_98
13. feb 2019

@niky2515 ano moj papal Espumisan L aj s biopronom ale toho nezapeklo z um, ale z čajika. Keďže moj maly materske mlieko od narodenia nemal v ustach na nutrilon si hned zvykol.
A ako piše pani nado mnou, netreba hneď mliečko menit, treba na nom vydržať aspoň 2-3 tyždne a potom zmeniť, to že babo na um nekaka každy deň je v poriadku. Môj ma skoro 3 mesiace a od narodenia kaka kazde 2-3-4 dni ako kedy ale kaka bez plaču čiže to neriešim. A cvičiť s nožkami s nim musiš aj ked by kakal do kazdej plienky.

vierocka888
13. feb 2019

@niky2515 ahojki. Tiez sme mali problem s mliekom. Malemu malo co pasovalo, kakal len pomocou rektalnej rurky. Tiez som mu musela skúšať ktore mlieko mu zapasuje. Mal aj na citlive brusko a nic, ba este horsie, to bolo ako plastelina ta stolica.... nakoniec bola zachrana Hipp combiotic a s nim to bolo ako zazrak. Od vtedy stolica kazdy den, obcas aj viackrat a teraz ked je starsi tak tiez pohoda 🙂
Chápem ze chces vyskusat postriedat, priznam sa, ze raz som menila aj po 3 dnoch lebo maly mal vyslovene bolesti. Takze poradim ti ten Hipp 🙂

niky2515
autor
13. feb 2019

@hennyinnsbruck áno vykaka sa raz za 2 dní ale sám nie, len keď mu cvičím s nohami a masírujem brucho a espumisan l mi doporučila doktorka lenže nezaberá.. A tlačí vždy keď je hore čiže každé 2 hodiny tlači, plače vidím že sa snaží ale nejde mu to. A preto som sa spýtala ako dlho ste skúšali jedno mlieko pretože nemám stým skúsenosti,nikde som nenapisala že idem hneď meniť mlieko.

niky2515
autor
13. feb 2019

@vierocka888 ďakujem určite vyskúšam no ešte počkám

hennyinnsbruck
13. feb 2019

@niky2515 vies kazdemu babetku sadne ine mliecko. Moja ma Bebu. Problemy ziadne nema. Mali sme chvilku BebuHa ale isla som naspat na normal Bebu lebo plakala jak diva.
Skus toto veru ako bolo spominane dlhsie. Skus vysadit jedny liecky a daj druhe ked mas pocit ze Espumisan nezabera. Apsonze kaka. Zapeceny potom neni.

veronikazoja
13. feb 2019

dcérka mala tiež zo začiatku problémy s kakaním a bolelo ju aj bruško, prešla som z Beby na Sunar complex, a bolo o 100% lepšie, nekakal síce každý deň ale každý druhý ale pekne sama a bez bolesti, tiež som bola nútená jej pár krát dať espumizan aby sa vykakala, potom mi mamina poradila feniklový čajík, a odvtedy nebolo treba žiadny espumizan, každý deň som jej dávala 2-3 lyžičky čajíku a pekne prdkala a aj sa bez problémov vykala
určite nemeň mliečko príliž rýchlo, lebo predsa len chvílku trvá kým si bruško aj črievka zvyknú na zmenu, prípadne skús ten feniklový čajík

saskia_98
13. feb 2019

@veronikazoja a nerobi malej problem čajik ? Mne prave z fenikloveho čajiku maleho zapieklo a potom uz aj z ostatnych a tak sme len na vode. 😓

dracikdrahosko
13. feb 2019

My sme taktiež mali problém s umelým mliekom. Keďže malý mi na prsníku hneď zaspal, už z nemocnice sme odchádzali s umelým mliečkom. Tam nám dávali BEBU HA, tak sme tú kupovali aj doma. No malý mal problémy s kakaním, tak sme potom skúsili Babylove z dm-ka (podotýkam, že na Bebe bol cca 6 týždňov). Tiež ti môžem doporučiť to čo mamičky vyššie, že je potrebné pri zavedení nového mliečka počkať aspoň 6-8týždňov, nie hneď dávam ďalšie, to brušku len poškodí. A k tomu babylove mliečku len toľko že sa nám perfektne osvedčilo hneď od začiatku, malý s ním nemal žiaden problém a na ňom sme frčali až do jeho dvoch rokov.

dracikdrahosko
13. feb 2019

A ešte jedna vec - tiež ti môžem odporučiť aj feniklový čajík, ako maminy vyššie, mne ho samotný synček nevypil, tak mi poradili, aby som ho miesto časti vody pridávala do umelého mliečka a tak nám ho drobec vypil. Má veľmi pozitívne účinky na trávenie bábätka🙂

malinajahoda
13. feb 2019

@niky2515 u nás Nutrilon jedna veľká hrôza. 3 mesiace trápenia. Pomohla výmena mlieka. A na koliky zabral až Coliprev. Medzitým probiotiká Biogaia. Bože a co všetko sme poskúšali.

veronikazoja
14. feb 2019

@saskia_98 nie nemala, práveže to bolo potom ok, ale neskôr keď bola väčšia, nepamätám si presne ale tak asi od 4 mesiacov som jej dávala trošku kamilkového čajíku, tiež pôsobí proti zápche a bolestiam bruška ale hlavne má aj protizápalové účinky, ten si skúšala? prípadne skús dať len 1 malú lyžičku do mlieka, ak nechce samostatne vypiť

saskia_98
14. feb 2019

@veronikazoja praveže skušala a zo všetkych čajikov mu zapeká a teraz chytil zapal priedušiek a lepšie by sa mi hodil čajik teraz ako vodička.

veronikazoja
14. feb 2019

@saskia_98 skúsila si aj lipový? ten varievam ked sme chorí, viem že aj rasca je dobrá ale neviem od kedy by mohli detičky taký slabý výluh z nej

saskia_98
14. feb 2019

@veronikazoja skúšala som všetky čaje ktoré môže a zo všetkých ho zapeká.. Nechápem prečo a tú rascu som neskúšala, keďže som sa dočítala že môže vyvolať kolíky a to teraz na zápal priedušiek nepotrebujem.

veronikazoja
14. feb 2019

@saskia_98 ešte ma napadla slivková voda, to si skúsila?

saskia_98
14. feb 2019

@veronikazoja ešte nie drobec este nema ani 3 mesiace ale tie čajiky ma trapia a keď nie voda to istí ..