Umelé mliečko a prikrmovanie 13 mesačnej dcérky

marlenkac
14. apr 2018

Mamicky ktore mate 13 mesacne deticky a ste na umelom mliecku prosim o radu.mojej 13 mesacnej dcere davam 3 krat za den UM.rano ked vstane o 9.00 hod vypije 150 ml.potom o 15.00 hod.vypije 150 ml a vecer pred spanim o 21.00 hod.vypije 180ml.pomedzi to papa stravu.chcem sa opytat ci mam jedno z tychto krmeni nahradit plnotucnym mliekom.napriklad v podobe kakaa alebo Bb pudingu.

pribinak
14. apr 2018

A naco?

marlenkac
autor
14. apr 2018

Preto ze ci to nie je moc Um mlieka pre dieta.alebo celkovo ci to nie je vela mlieka za den.som rozmyslala ze vynechat jedno mliecne krmenie uplne.ale ona si to mlieko pyta.

aleshka_supermama
14. apr 2018

@marlenkac moja ma 10 mes a davam jej kravske mlieko. Kľudne jej daj klasické mlieko 😉.

pribinak
14. apr 2018

@marlenkac ked papa aj ine ako mlieko, tak jej kludne tu davku nechaj
Ma tekutiny a aj výživu. Puding nedávaj. To nie je nic vyzivne pre dieta.

hettinka
15. apr 2018

@marlenkac ak chceš jedno mliecko nahradiť mliečnymi výrobkom, kúp jej kvalitný biely jogurt. Čítaj zloženie, mal by byt plnotučny 3,5% a mal by obsahovať iba mlieko a kultúru, skús hollandia selsky, Lidl má tiež aj bio jogurt.
Pudingy, granko, smotanove pribinaky, Monte a takéto veci sú skôr pochúťka ako jedlo a takému malému dieťaťu by som zo nedávala často, možno raz za čas ako maškrtu.

dzina007
15. apr 2018

Mozes vymebit nemusis. Na kazdej krabici pise kolko je odporucana max davka mlieka.
Mn starsi syn pil UM do 2.5 roka mladsi do dvoch. Aj nasa pediatricka to odporucala ze ponechat UM ak nam to financie umoznuju do dvoch rokov.

jankaga
15. apr 2018

@marlenkac kludne to nahrad uz pudingom alebo niecim mliecnym

pininka
15. apr 2018

Ja davam aj jogurty, termix, puding velmi nechce, alebo kasu. Ale tiez este davam 3, niekedy aj 4krat za den mlieko,nasa je dobry papkac, ale mlieka vypije len 120.

babi81
15. apr 2018

@marlenkac nasa vypije rano 250ml a vecer 250ml, miesam jej umele s normalnym

marion09
15. apr 2018

@marlenkac na jej vek to nieje vela mlieka

marion09
15. apr 2018

@dzina007 mudr.vravia kazdy nieco ine....nasa pediatricka povedala ze po roku mozem davat kludne kravske....a ina odborna dr.zas ze UM treba davat do 3rokov.....kto z nich ma vyjst?!🙄

hettinka
15. apr 2018

@marion09 ja som obom deťom skúsila po roku dať kravské. Dcéra bola v pohode, syn zareagoval žihľavkou, tráviacimi problémami, takže sme sa vrátili k UM.
Každopádne, najskor treba skúsiť len trošku v jedle pridať, potom kyslomliečne výrobky, kde je už mlieko nemej alergizujúce a až potom by som dala vypiť dávku a treba sledovať, čo bude.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dzina007
15. apr 2018

@marion09 ona nevravela ze musi. Ona bola aj za kravskr. Len vravela ze odporcua. Moj starsi fo 3r kravske mlieko nakonoec ani nezvladal. Jogurt syr mu netobil nic. Kravske mlieko vo bacsom mnozstve sposobovalo hnacku.

asia83
15. apr 2018

@marlenkac Určite nie. Umelé mliečko obsahuje výživu, ktorú dieťaťu obyčajné mlieko nedá. Sunar navyše aj mliečny tuk, čo je mimoriadne dôležité. Do troch rokov budem malej určite dávať Sunar, potom prejdeme na kravské.

mija22
15. apr 2018

Nasi su od roka na kravskom mlieku... za den stiahne dvera min 700 ml (ma 3,5 roka) , syn 300 ml dodnes vecer pije a to bude mat 6r

lubi40
15. apr 2018

@marlenkac mne dr povedala, ze dieta v tom veku ma vypit 350-500ml mlieka (prip mliecnych alternativ - jogurt, tvaroh...) denne. V tom veku uz mozes nahradit UM kravskym (najlepsie bio) alebo jogurtom. Urcite by som vsak pri tak malom dietati volila nesladke varianty - cukor nie je vhodna potravina a je dobre sa mu vyhybat co najdlhsie. Dnesne deti jedia strasne vela sladkosti a urcite nic nezmeska ak do 2 rokov cukor nebude poznat...

marlenkac
autor
15. apr 2018

Dakujem za poradenie.beriem kazdy nazor.ja som sa bala ci to mnozstvo UM za den nie je vela a chcela som upustitaspon od jednej davky.chcela som davat iba rano a vecer.ale nejde to.spapa obed a o hodinku aj tak potrebuje to mlieko aby isla spat.inak place a odmieta ine jedlo.chcela som jednu davku nahradit napr.tym jogurtom ale brani sa.zje par lyziciek to ju nezasyti a musi mat to mlieko.skor sa obavam toho ako ju potom odnaucit od mlieka.aj ranajkynsom uz vzdala lebo som ju nahanala hodinu s chlebom alebo jogurtom a aj tak pila potom mlieko.teraz jej dam mlieko radsej hned ako vstane a je kludnejsia.

dominika7990
15. apr 2018

Moja má 15 m a pije um cca 3-4x do dna 🙂 keď jej chuti tak jej chuti 🙂 cez deň 160- 210 ml a na noc si dá 270 ml. A môžem do nej tlačiť hocičo ale až keď dostane mlieko je kludna 🙂 neriešim sama z toho vyrastie dúfam 🤣 sama si aj predtým znížila dávku. Pred 2oma mesiacmi mi pýtala mlieko 5-6x 🤣🤣🤣

marlenkac
autor
15. apr 2018

@dominika7990 tak si ma ukludnila.presne aj ka skusam skusam az po mlieku je klud.aj moja este pred mesiacom 4x za den.a ake mliecko pije ak sa mozem opytat.

letfenixa
15. apr 2018

Moj maly sa postupne sam odstavoval od UM, teraz ma 21 mesiacov a som rada, ked sa v noci na mlieko zobudi, lebo inak nevypije ani kvapku.

mechurik
15. apr 2018

@hettinka kecy.malemu som davala vylucne to co pises a vznikla nam brutalna alergia na laktozu z mlieka

lenusocka88
15. apr 2018

Môj syn je od 3 mesiaca na bio kravskom mlieku...staršie deti 7 a 8r. boli tiež skoro na kravskom... žiadne alergie, zdravý chrup, neviem si predstaviť dávať dieťaťu do troch rokov umelé mliečko...ja by som sa sa nebála

dominika7990
15. apr 2018

@marlenkac mame Hipp mliecko 3. To jej keď bola malinká sadlo najlepšie tak som pri ňom ostala doteraz 🙂 aj keď minule som zabudla na sviatky kúpiť tak mala Nutrilon z lekárne a nevadila jej zmena 🤣 2-3x som skúsila aj kravské ale to nechce vôbec 🤣 max tie v malej krabičke so slamkou vypije aspoň polku 🤣🤣 takze to jej dávam niekedy ked má suche večere ( ako napr chlebík atd. na zapíjanie 🙂 ale aj tak o 21:00 musí byt 270 ml um 🤣🤣🤣 dáš jej niečo iné a hodí to po tebe 🤣🤣🤣 som sa ju snažila naucit na raňajky normálne no väčšinou vždy po mne leteli a skončilo to pri um 🤣🤣🤣🤣

hettinka
16. apr 2018

@mechurik podla mna nevznikla, mal ju v sebe, len sa mu prejavila. A na laktózu (mliečny cukor) to nie je alergia, ale intolerancia laktózy, to je rozdiel. Títo ľudia môžu piť bezlaktózové mlieko (Minus-L napr.) Alergia existuje tiež, ale tá je na bielkovinu kravského mlieka a tam to už je horšie, tí ani bezlaktozove mlieko nemôžu.

V tomto to mam dosť naštudované, kedže sme sa tiež so synom trápili, on bol mliečko-maniak a nemohol ho velmi piť, takže ťažké to bolo. Aj škôlke musel dostávať namiesto mlieka čaj a ked videl ostatné deti, ako pijú mlieka, jedia kaše, tak nam bolo luto ... ale nakoniec na testoch u alergologičky v 6 rokoch zo všetkého "vyrástol" a mlieko toleruje, ale teda radšej je na jogurtoch, pohár bežného mlieka len občasne.

hettinka
16. apr 2018

Ešte doplním, alergici na BKM zasa tolerujú kyslomliečne veci, lebo tam už je bielkovina akoby naštiepená. Ale treba skúšať, lebo tú laťku, že čo a koľko, má každý nastavenú niekde inde.
My sme synovi skúšali aj kozie sušené mlieko, ale bolo drahé ako šľak a moc ho nechcel, tak som to zrušila a pil UM. Ideálne by bolo Hypoalergenne UM, ale to som do neho nedostala. Rastlinné mieka tiež nie a my sme mali ešte aj alergiu na soju, takže ani sojove nemohol.

Z alergie na BKM sa vraj dá "vyrásť" okolo 6 rokov sa preto zasa testuje (u nás našťastie potom už výsledky dobré), z intolerancie laktozy sa vyrásť vraj nedá. Týmto luďom chýba enzým, ktorý laktózu štiepi.