Výber flašiek pre novorodenca na UM.

dadamelllie
3. feb 2020

Ahojte. Nechcem tu rozoberat moju zdravotnu situaciu - podstatne je, ze sa mi po porode opat musi nasadit liecba a nebudem moct kojit. Viem to od zaciatku tehotenstva, stale sa to snazim stravit, stale si obcas poplacem, ale je cas, kedy uz tuto pre nas povinnu vybavicku musim zacat riesit. Samozrejme chcem pre malu to najlepsie, ale cim viac si o tom studujem, tym viac sa do toho zaplietam. Preto chcem poprosit matky, aby sa zdrzali komentarov o kojeni, uz tak to zvladam psychicky zle. Dostavam sa teda k tomu, o com sa chcem poinformovat od zien, co si presli niecim podobnym, neverim, ze som v tom sama.
Jediny parameter, ktory som si urcila je skleneny material. Rozhodujem sa medzi flaskami Tommee Tippee, Nuk a Mam. Kedze viem, ze ich budem potrebovat od zaciatku, zasekla som sa vo vyberem pretoze, som nasla mnozstvo skusenosti s tym, ako deti nejaku flasku odmietali, zatial co inu nie. Ma zmysel kupovat naraz 6 flasticiek po 150ml, ked je ta moznost, ze dieta flasku odmietne? Neviem si ale predstavit, ako deculko odmietne jednu flasku a ja inu mat nebudem. Alebo mam dokupit flasky az okamzite po tom, ako zistim, ze ta jedna jej bude vyhovovat? Ak uz by som sa rozhodla pre 6 novorodeneckych Tomme Tippee flasiek, ku ktorym som najviac naklonena - sedia tieto flasky aj do ineho elektrickeho parneho sterilizatoru, alebo je potrebny Tommee Tippee? Mikrovlnny neprichadza do uvahy, nasa je prilis mala.
Kedze prsnik nebude k dispozici, chcem si zakupit aj ked len z bazaru aj sterilizator, aj ohrievac, nech priprava mliecka zaberie co najmenej casu.

Budem rada za kazdu pomoc.

evitka83
3. feb 2020

@dadamelllie netreba z toho robit vedu 😉 v podstate je jedno aku flasu kupis, zavisi aky dudel bude krpec preferovat.na zaciatok ti stacia 2 150ml flase. Na mlieko prip caj, vodu. Ja som kupovala mum, lebo na neho sedeli aj cumle chicco. Vyskusali sme asi 10 druhov, kym malej sadol dudel. Nechcela tie silikonove, ale nakoniec tie hnusne zlte kaucukove. Su makksie ako silikonove tak asi preto. Vacsie flase ti staci kupit neskor, to uvidis, kolko ti pije. Ja som mala viacero ohrievacov, najviac sa mi osvedcil ten jednoduchy, tusim chicco, len s dvomi moznostami ohrievania: mala som aj sofistikovanejsie s x funkciami, bolo to zbytocne a dlhsie sa ohrievalo. Sterilizator som tiez nepotrebovala, iba miesto by zameral. Flase som umtyvala klasicky jarou, len som mala extra kefu iba na flase. Obcas som vyvarila vsetko v horucej vode v hrnci. Flias mam doma milion, 90% som nepotrebovala. Ked vies, ze kojit nebudes, kup si vopred nejake balenia UM. Z vlastnej skusenosti a referencii nam najlepsie vysla Hipp. A ma aj male balenia na skusku. Dietatu nie vzdy na zaciatku sadne UM, mava zapchu, alebo hnacku. Niekto tvrdi, ze treva pockat, kym si zvykne. Ja to neuznavam, mna keby z niecoho bolelo brucho, tiez nebudem cakat, ale vyhodim to hned a skusim nieco ine. To iste som robila s dcerou. Problemy sa vyriesili hned behom jedneho dna, ked sme nasli, co sadlo. Drzim palce

wena
3. feb 2020

Fľašky odmietajú väčšinou tie deti, ktoré boli aj kojene a vyskúšali prsník. Ak dieťa kojiť nebudeš od začiatku, fľašu by odmietať nemal. My sme mali fľaše Avent Natural a máme aj Nuk, Nuk má iný typ cumlíka. Kúp na začiatok 1-2 fľaše a uvidíš. Ak by fľašu odmietlo, môžeš ho nakrmit cievkou alebo striekačkou. Sterilizator môžeš mať aj inej značky ako flase, my mame Avent sterilizator a dáš tam hocijaké fľaše, cumlíky, všetko. A ohrievac tiež odporúčam, kúp si taky kde si rovno nastavis stupne a bude ti 24 hodín denne udržiavať vodu danej teploty, potom ti príprava mlieka zaberie tak 10 sekúnd, kúp si aj dávkovač na mlieko. My využívame sterilizator a ohrievač denne už pol roka, za jedny z mňa naj investovanych peniazi pre malú.

lenzas
3. feb 2020

No podla mna urcite nekupuj hned 6 rovnakych flasiek, ja som kupila na zaciatok 3 rozne (teda rozne druhy cumlov, vrtane kaucukovych), a ani z zjednej nevedela mala pit. Az ked sme nasli taku flasku, co malej vyhovovala, tak potom som kupila viac flasiek, ale aj tak nepotrebovali sme 6 ks, stacilo nam 3-4 ks. My sme mali sterilizator Avent a tam mi pasovali flasky aj od inych vyrobcov, ked neratam sklenenu velmi vysoku flasku od dr. Browns, tie boli tak vysoke, ze sa nezmestili do sterilizatora, takze podla mna nemusis mat presne Tommee Tippee sterilizator, len musis pozerat aby flaska nebola vyssia ako sterilizator.

babi81
3. feb 2020

@dadamelllie tiez sommala tommee tippee a bola somspokojna azneskorsom presla na mam.staci ti aj menej a stretilizator je uplne jedno aky mas.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dadamelllie
autor
3. feb 2020

Dakujem, tak skusim kupit najprv nejake dve TT a budem sa modlit, nech mala nevymysla od zaciatku 🙂 hadam sa doma nevytvori zbierka dojcenskych flias. Do aventu by som ale nerada sla - na to ake su drahe je prilis vela negativny referencii s tym tecenim az uplnym vyliatim mliecka z flasky. 😕
@evitka83 ano, to sme sa zhodli aj s manzelom, ze zacneme HIPP a ak by bolo nedobre pojdeme cez Nutrilon na dalsie UM. Tiez sa mi nepozdava, ze by som mala dieta nechavat "zvykat" si na stravu. Ja som po otcovi podedila crevne problemy, vratanie intolerancie na laktozu, on je na tom daleko horsie, takze akonahle bude problem s bruskom - okamzite to zacneme riesit.

fiafia
3. feb 2020

@dadamelllie netreba sa stresovat. Ked sa neda tak sa neda, hadam sa preto nezabijem. Tiez sa nepodarilo dlho kojit a zvladli sme. Flaska je v podstate jedno, dolezity je dudel podla veku. Mojej bolo jedno aku ma flasku, bola od malicka zviknuta na flase tak nepreberala. Nekupila.by som vela, skor postupne podla dietatka. Ohrievac som nemala stacila termoska mlieko bolo za sekundu

evitka83
3. feb 2020

@dadamelllie tie mum flase som kupovala kvoli tomu, ze na ne sedi viac druhov cumlov inej znacky, ze aj keby jej tie mam nesadli, mozem kupit iny tip.

nerya
3. feb 2020

Za mna MAM, jednoducho sa umývajú, a hlavne cumle sú ploché. Darmo sa mnohé prezentujú tým, že cumel je tvarom ako bradavka, keď v skutočnosti keď mama dokoji a vyberie bradavku, môže vidieť že je PLOCHA, a nie okrúhla. My teda spokojnosť s týmto. Dokonca kamoskina malaala Avent ale tiež, cumel okrúhly a tvrdý, mala ho nevedela poriadne stisnut a tahat, vyskúšali sme MAM a už pri nich ostala 😉 aj cumle máme len tieto a malý iné nechce 😉

dzejsik
3. feb 2020

@dadamelllie My používame Avent Natural, cumlík je taký príjemný mäkký, že pripomína kojenie. Fľaška sa aj veľmi dobre drží. Celkovo mám Avent rada, lebo všetko medzi sebou pasuje, aj teraz som mu kúpila flašu na vodu s držiakmi a keďže ešte nevedel piť z mäkkého náustku, hodila som mu tam bežný cumel ako bol zvyknutý. Ak nie Avent, potom sa prikláňam k MAM. Od nich máme cumlíky svietiace v tme. Ale teda rozhodne by som nekupovala 6 flašiek, nevie si predstaviť na čo by mi toľké boli. 🙂

dzejsik
3. feb 2020

@dadamelllie A ešte jedna rada, nekupuj 6 novorodeneckých, lebo ti za chvíľu vyrastie a ty budeš potrebovať fľašu s obsahom väčším ako 150 ml. Už v cca 3 mesiacoch pije bábo viac.

verizienka
4. feb 2020

@dadamelllie my sme mali nuk, avent aj mam. Za mňa rozhodne mam, su aj samosterilizacne, vysterilizujes za tri minúty v mikrovlnke. S aventom sme tiež nemali ziaden problém, nič netieklo, len sme museli prejsť na Mam lebo sme pili hustejšie mlieko a z Avent fľaše ho pila hodinu.