icon

Výpadok mliečka Babylove. Kde ho kúpim?

zlostitko
18. nov 2012

Ahojte, uz dlhsie maju v nasej DM drogerii vypadok mliecka a neviem co budem robit, syn ine nechce. Poradte, kde inde by som ho mohla kupit. Potrebujem 3 alebo 2. Dakujem za akukolvek radu.

sjuz
3. jan 2013

@janalv nasa starsia mala Sunar, ale az od roka a nemali sme problem. Mne ako jedine z UM nesmrdelo, vsetky ostatne c sme skusali mali divnu pachut a vona nic moc, ale asi budes musiet vyskusat.
DM ka zverejnila na FB stranke toto (moze ale aj nemusi to mat nic s vypadkom mliek)
Milí zákazníci, považujeme za povinnosť informovať vás, že na základe kontroly kvality bola v jednej vzorke výrobku BABYLOVE BIO MLIEČNA KAŠA S VANILKOU, 250 g, ŠARŽA Č. L615588064, zistená prítomnosť baktérie Cronobacter spp. Táto baktéria..., žiaľ, môže spôsobiť črevnú infekciu, pričom ohrozené sú najmä choré deti, deti po chorobe a deti s poruchou imunity. Pravdepodobnosť ochorenia u zdravých detí je nízka. Aj keď išlo len o jednu vzorku, preventívne sťahujeme celú šaržu tohto výrobku, číslo L615588064, z predaja. Ak ste si kašu s vanilkou z tejto, resp. inej šarže medzičasom zakúpili, môžete ju prísť pokojne vrátiť do ktorejkoľvek našej dm predajne a my vám, samozrejme, vrátime peniaze. Je nám to ľúto, veríme, že sa u vašich detičiek neprejavia žiadne ťažkosti. Ďakujeme za pochopenie. dm

janalv
3. jan 2013

Aj ja som rozmýšľala nad Sunarom, predsa to je najstaršia značka na trhu a snád aj časom overená. Ale to isté som si myslela aj o Nutrilone a dopadlo to ako horor. Možno sa ešte skúsim poradiť s lekárkou alebo v lekárni, čo povedia oni / ak nebudú ovplyvnení nejakými platenými dílermi, ktorí odporúčajú len svoje značky/, pretože malá má len 7 týždňov a neviem, čo presne by jej sadlo. A hlavne dúfam, že zajtra dostanem babylove a už nebude tento výpadok...

jagu81
4. jan 2013

@janalv my sme dnes presli na sunar nutradefence, ale uz 2. uvidime aka bude reakcia, pred babylove sme mali nutrilon a mala z neho hnacky. No bohuzial dm ma dost sklamala tymito vypadkami mlieka, keby to tak clovek vedel dopredu ... ale mlieko bolo dobre, teda aspon nasej dcerke vyhovovalo. Musis len nieco vybrat a vyskusat, inak nezistis co vam pasuje, kazde babo je ine ... aj ked to skusanie no nic moc, dufam ze my sme uz so skusanim skoncili 😉

ktore
4. jan 2013

@janalv ahojko dostala si dnes t mliecko v lv?ja som tiez presla z nutrilonu HA na babylove a ateraz neviem na ake prejsdt ale rozmyslam medzi hami a hipp.

janalv
4. jan 2013

Presne tak, aj ja rozmýšľam nad sunarom, dnes ešte skúsim pozrieť, či nedostali babylove, ak nie, tak skúsim podľa zloženia babylove nájsť nejaké jemu príbuzné mlieko, aby čo najlepšie zapasovalo malej. Ale zrejme to asi bude predsa len sunar. Aj mňa dosť sklamali v dm, lebo som bola rada, že už nemáme problémy.Ale keď som čítala aké problémy majú s vanilkovou kašičkou, tak ma napadlo, či sa časom nemôže niečo objaviť aj v mliečku...No uvidíme... 🙂

janalv
4. jan 2013

@ktore No veď to je ten problém, v lv mi povedali, že ani nemám očakávať, že mliečko bude, že radšej nech prejdem na inú značku. Tak som zostala priam šokovaná, že podkopávajú vlastnú značku, ale zrejme v dobrom voči mamičkám. Dnes idem k pediatričke, tak sa skúsim opýtať, aký má ona názor a nakoniec predsa skúsim niečo podobné... Len sa obávam toho prechodu, kiež by hladko prešla z babylove na nové mliečko bez zmeny... To by som bola najšťastnejšia... 🙂

ktore
4. jan 2013

@janalv ja urcite neprejdem na nutrilon.ale neviem co je za mliecko humana.ozvi sa co ti poradila dokina,lebo ani ja neviem co robit,ale citam nazory mamiciek.kazda ma ine mliecko a co citam tak dost babetiek trpi od nutrilonu

janalv
4. jan 2013

@ktore takže mám srdce na mieste! 😵 dnes sme boli u pediatričky, tá mi povedala, že každé dieťa má reflux a pokiaľ to nie je vážne, žeby vygrckala celý obsah čo zjedla, tak to je v norme. Že teraz sa to príliš vážne sleduje, ale voľakedy, keď sme boli my deťmi, tak sa nikto nad tým nepozastavoval. Potom som jej hovorila o náhrade za babylove, najskôr mi povedala nutrilon, čo som jej hneď oponovala, že s tým nemáme dobré skúsenosti. Tak tiež povedala sunar. Ja som chcela ten antirefluxný, ale mi povedala, že to je len nápis na krabici, aby sa to lepšie predávalo, že úplne stačí normálny sunar pre mesačné bábo. Tak som bola rozhodnutá, že idem kúpiť sunar a na moje veľké prekvapenie som uvidela v regáloch DM-ky babylove. Hneď mi odpadol kameň zo srdca! 😀 Aj vedúca predajne mi potvrdila, že s babylove nekončia, len bol mierny výpadok, ale bežne sa bude dať kúpiť. Takže už máme doma zásoby a dúfam, že aj vždy bude, kým ho budeme potrebovať. 🙂

ktore
4. jan 2013

@janalv to dobre dopadla.ja som kazala kupit svagrinej a uz boli regale prazdne,ja snad zosaliem.kde si kupila?v meste?

ktore
4. jan 2013

@janalv ku komu chodis k dokine?

kokorunecka
4. jan 2013

@janalv Ahojky. Moja malá mala reflux a najlepšie bolo mlieko France Lait AR.

zuzanale
4. jan 2013

ahojte mi vbehla do oka táto téma síce moje dievčata sú už velké ale tiež sme mali babylove mliečko pri staršej sme začali v 8mes bebou ta jej moc nešla tak sme skúsili hipp v DM pár mes bola na nej a potom sme popri kaši skúsili babylove a tá hipp mi prišla úplne rovnaká ako babylove tak skúsiť to možno by sadlo ... mladšia už potom bola tiež na babylove ale len 3 mes jej zachutilo kravské mlieko takže od 1 roka už iné ani nepila ...

darinkazv
4. jan 2013

u nás majú 1ku v pohode v regáloch, ale 2ka a 3ka majú výpadok :( my sme už na 2ke a ide ma poraziť. prešli sme naň z nutrilonu, celá šťastná, že super cena a kvalitné mliečko a teraz toto. fakt neviem, čo robiť teraz :(

ktore
4. jan 2013

@darinkazv no je na nervi takto hladat.tam kde je jedno neni druhe.u nas neni ani 2-3 a som tiez bola rada ze malinkej chutnalo a hlavne upravilo stolicu a teraz zase na nutrilone kedze sa bojim dalsiu znacku davat.

darinkazv
4. jan 2013

@ktore no, ja mám hami, lebo to som dávala staršej dcérke a dobre znášala. a aj mladšia ho dobre znáša. len cenovo je o polovicu drahšie a o 200g lahšie :( moja malá je kojená, um potrebujeme len keď som ja v škole alebo teraz, keď idem na operáciu a budem v nemocnici 5 dní. no a tiež už papá aj riadnu stravu, takže to nie je tak strašné, nemíňa sa to tak rýchlo. len som zvedavá, kedy sa zase dostane na pult babylove 2 :(

janalv
5. jan 2013

@ktore ja som našťastie dostala v dm, ale už som bola pripravená kúpiť sunar. Pozerala som podľa zloženia, že sa najviac približuje k babylove. Nám konkrétne robí zle laktoza a tá má rovnakú hodnotu na sunare aj na babylove. Tak možno to a v najhoršom k tomu dáš kvapky buď espumisan alebo sab simplex. Tažko radiť, každé bábo je individuálne, niekomu sedí nutrilon, niekomu sunar, niekomu beba...je to fakt asi len o skúšaní ale žiaľ na vlastnom dieťati. ☹

ktore
5. jan 2013

@janalv ved to ze kazdemu sedi ine.
predstav si ze som kupila nutrilon extra lebo mi papala aj kazde dve hodiny,ale v noci sa budila raz dva krat.teraz papala extra a budila sa kazde tri hodiny v noci.tak neviem ci to mlieko neni zbytocne.aj cez den mi to papa tak ako predtym.pyta casto.ale na svoj vek by uz mala viac no vypije ako kedy 120,tak asi zato pyta casto.v noci ale uz stiahne 150 zakzdym a aj tak jej to extra nestaci.stolicu ma zatial normalnu,som zvedava dnes aka bude.len aby bola ok.a mozno prave toto mliecko jej zapasuje,ktovie.

janalv
5. jan 2013

@ktore naša malá má 7 týždnov a papká 90ml, cez deň každé 2 až 3,5hod. v noci vydrží dlhšie. Včera po kúpaní dokonca prespala vkuse 8,5h bez mliečka a po napapaní potiahla dalšie 4,5h. Cez deň spinká menej už sa začína zaujímať o svet, tak možno to, čo cez deň je hore dobieha v noci. Ale ráno už o pol8 mrnká alebo sa "rozpráva" s hračkami v postielke 😉 Ťažko povedať, ktorému bábu čo sadne, lebo kamoška napríklad nedá dopustiť na sunar. A babenka čo ho odomna kúpila nutrilon nedala dopustiť naň...hm, čo dodať ... 😖

ktore
6. jan 2013

@janalv ved ano,ako aj ja nedam dopustit na babylove.predstav si moja od toho extra mi je furt hore v noci a dokonca aj stolicu ma redsiu.dnes som nabehla do dm od nas 35 km a nemali babylove tak som zobrala hami.ak by sa chytilo tak uz vymyslat nebudem.predavacka vravela ze predtym bol problem zo srvatkou ze nemali a teraz vraj na skladoch v nemecku maju a nevedia dodat.tak neviem furt je nejaky problem.inak ma napadlo ci aj nemci su tak za tym mlieckom ako my slovaci.

janalv
6. jan 2013

@ktore a možno to nesúvisí s tým mliečkom, možno ju teraz viac pozoruješ, ako reaguje... a možno jej fakt zapasuje iné, a nakoniec budeš rada, že si prešla na iné. Ja som na internete našla cez nemeckú stránku, že sa dá objednať babylove, ale je tam drahé poštovné a ktovie kedy a ako by to doručili... Ale podľa mňa sa celá táto situácia s babylove vyrieši, teraz majú veľký dopyt po tom mliečku, tak sa posnažia aby nasýtili trh a dopyt...

sylvia78
7. jan 2013

Maminky vraj je zas vypadok mliecka Baby love? Ja dnes nahanala po Blave a nikde fnuk

janalv
8. jan 2013

@ktore ahoj, bola si dnes v DM-ke? Dostali dneska babylove 1. Ja som si už urobila zásoby, ale neboj, nechala som aj tebe 🙂

uhnakova
8. jan 2013

@janalv my sme presli pred par mesiacmi z Babylove na Hipp Bio Combiotic a maly zvladol prechod v pohode, ziadne problemy so zapekanim. Uplne na zaciatku sme mali tiez Nutrilon a to bola katastrofa, neskor som nasla na nete taky nemecky test umelych mliek a najlepsie dopadli prave Babylove, Hipp a este jedna znacka, ktoru si uz nepamatam, lebo u nas ju nedostat.. Hipp obsahuje probiotika a prebiotika, takze mozno aj preto robi malemu dobre. Hipp 1 som kupovala cez internet v ceskom e-shope http://www.lekarnazdravi.cz/, lebo maju vynikajucu cenu a pri nakupe vela kusov naraz je dodanie do BA zdarma cez HeurekaPoint, resp inde po SR postou za 89 Kc. Ak by si sa rozhodla Hipp skusit a sadlo by Vam, tak doporucujem tu cesku stranku, inak je to mlieko na Slovensku drahe. Jedno z najlacnejsich je prave v DM, 350 g stoji 4,99 Eur.

ktore
8. jan 2013

@uhnakova preco ste presli na hipp?bol nejaky problem ci kvoli tym probiotikam?
@janalv ja neviem co mam robit.zajtra idem do mesta,lebo idem na kontrolu na klbiky.neviem ci mam prejst naspet na babylove.bolo by to na malu uz moc.zatial teda ostanem na hami a po case uvidim.skoda ze som nezohnala skvor.mozno to tak malo byt.ani nevies ako lutujem ale snad nam hami neublizi.

ktore
8. jan 2013

@sylvia78 vraj je zato vypadok lebo neviem preco to nevedia odoslat.vraj na sklade je to mliecko ale neda sa odoslat.predavacka mi vravela ze raz dostanu inokedy nie.uz sa to takto taha dlho.ale na jednej nemmeckej stranke sa to da objednat.vraj ked kupis viac tak ta to vyjde z postovnym ako u nas babylove.ja sa tomu nerozumiem.da sa to objednavat aj do inych statov.tu je link su tam vsetky produkty babylove.

janalv
8. jan 2013

@ktore máš pravdu, ked nie sú problémy s hami, tak radšej to nechaj tak. Najdôležitejšie je to, aby bábo s tým nemalo problémy a aby mu to chutilo. 🙂

uhnakova
8. jan 2013

@ktore kvoli probiotikam a scasti som dufala, ze maleho prejdu koliky. Koliky bohuzial vydrzali tri mesiace, takze na to Hipp nepomoze. Ale pomohlo na uplne lahke pravidelne kakanie 🙂. Maleho som prve tri mesiace trosicku aj kojila, ale mala som mlieka len na minutu pitia a vobec sa to nelepsilo, aj ked som sa vsemozne snazila. Takze sme hned v druhom tyzdni museli zacat prikrmovat, samozrejme doktor nam doporucil Nutrilon. S Nutrilonom to bola katastrofa, maly sa nevedel vykakat, len tlacil a spucal sa a tri - styri dni z neho nevyslo nic. Ked mi doslo, ze to robi ten Nutrilon, presli sme na Babylove, zlepsilo sa to, ale stale to nebolo uplne v pohode. Tak som po troch dalsich tyzdnoch zmenila mlieko na Hipp a odvtedy je s kakanim dobre 🙂.

zuzanapd
8. jan 2013

... odpoveď z DM

Ako ste sa už určite na našich stránkach dočítali, výpadok mliečok babylove je spôsobený nedostatkom biosrvátky, ktorá je nevyhnutnou zložkou na výrobu tohto produktu, na svetovom trhu. Náš dodávateľ vzhľadom na tieto problémy nevie dodať dostatok mliečka pre celý náš koncern. Výpadok teda nezasiahol len nás, ale aj dm-ky v iných krajinách. Veľmi nás táto situácia mrzí – presne vieme, že keď si deti zvyknú na určité mliečko, iné papať nechcú alebo z nich majú problémy s bruškom. Situáciu neustále preverujeme, presný čas opätovného návozu Vám však momentálne uviesť nevieme.

...my sme už na babylove 2... a teraz???

janalv
8. jan 2013

@uhnakova super, dakujeme za radu. A potešilo ma aj to, ako si našla ten test umelých mliek, že babylove tam uspelo výborne. Lebo zatiaľ veľmi málo mamičiek o nom vie, aspoň čo som sa ja stretla. Ked sa ma opýtajú, čo papá malá a a poviem názov babylove, tak sa zvyknú pýtať, čo to je za značku. Človek potom má dojem, že to asi je nejaká menejcenná značka. Ale pravdou je, že na slovenskom trhu a nielen tam, ale hlavne v pôrodniciach je veľmi presadzovaný nutrilon. Veľmi sa tomu čudujem, lebo poznám ozaj málo mamičiek, čo boli hned od začiatku len na nom a aj na nom zostali. Ja zatiaľ hipp poznám len ohladom čajíkov a kašičiek, kamoška si nevie vynachváliť čajíky pre jej 17mesačného synčeka. 🙂 Časom ked bude malá väčšia, tak oskúšame aj my túto značku.