icon

Zmena umelého mlieka a jeho použitie

ewka0012
18. feb 2012

ahojte baby,prosim o rady tie co nekoja ako ja,musela som prestat zo zdravotnych dovodov,doktorka nam dala Nutrilon HA,ale mne sa nezdal ok,maleho bolelo brusko a v stolici mal akoby biele kusky take nestravene,tak som sa po dvoch dnoch nastvala a kupila mu v DMke Babylove 1,co mi odporucila kamoska,a je ovela lacnejsie.neviem ci som urobila dobre lebo som to nekonzultovala s doktorkou.ale malemu chuti,je take huste a dobre po nom spinka.kaka asi 3-4krat denne zatial.len som si neni ista ci robim vsetko ok,lebo tri tyzdne som kojila a o umelom neviem nic.snazim sa mu ho davat kazde tri hodiny,niekedy pyta aj castejsie,ale na obale od mlieka pisu ze by mal vypit 90ml ale to sa nam podari malokedy,nikedy vypije len 40ml,niekedy 60ml,ako kedy,raz za den flasky aj cumle sterilizujem,vodu mam vyvarenu prichystanu v kanvici,vzdy len trochu ohrejem,niekedy ked nedopije a zostane viac vo flaske tak mu to dam znovu to iste,nevadi to?ved par hodin to moze stat nie?maly ma dnes tri tyzdne.dakujem za rady.

misha123
25. nov 2012

@smejo111 ahoj,,ostali sme na low lactose ešte,,a hladná neni, cez deň papká každé 4 hodinky, a v noci nepapkáme, až ráno keď vstávame..a nemá bolesti bruška?možné to je, že to mliečko neni také hustejšie ako iné, ale neviem..ja si myslím že iné je len v chuti, lebo tam neni cukor..

smejo111
25. nov 2012

my papame kazde 3hodky aj 4.. aj v noci si pyta tak to vychadza 6 krat denne.. mala rotavirus,ktoreho sa nejde zbavit,vzdy ked sme sa po diete vratili na HA mliecko tak sa jej vratilinhnacky a zelena stolica.. teraz skusame low lactose len je strasne nespokojna stale place a predtym bola ako medik..v noci sa budi a je taka nepokojna.. neviem ostava mi ze to moze byt len z mlieka..
a ako dlho ho uz papate? dokedy sa vlastne moze?

maria613
28. nov 2012

Ahojte doteraz mi maly pil bebu ha ale zacal z naj strasne vela vrackat a ma problemy s bruskom. Dnes som kupila hami a chcem sa spytat ci mam prejst z davky na davku alebo mu to miesat ci jedenkraat dat bebu a na dalsi hami?

uhnakova
28. nov 2012

@misha123 co rozumies pod hnackami? Lebo trojmesacne babatko moze kakat aj 5-7 krat denne a velmi riedke a je to v norme 🙂. Plati to aj ked je na UM. Ak mas pocit, ze malej v mlieku nieco nerobi dobre, radsej sa porad s detskou lekarkou. Len tak sama od seba by som specialne mlieka neskusala, dietatko by mohlo byt na diete uplne zbytocne a ochudobnovane o ziviny. Samozrejme mozes skusit zmenit znacku obycajneho UM, kazdemu babatku vyhovuje ine mliecko.

misha123
29. nov 2012

@uhnakova moja kaká raz za deň málo kedy sa stane že kaká 2 krát, už riedke nemáme, upravilo sa nám to na pekvné,,a mliečko nám odporučila detská, sama by som jej nezmenila..ale normálne som už začala dávať aj kašičku kde je cukor, po maličkych dávkach,aby jej neporobilo náhodu zlobu keby odrazu začala piť zase mliečko kde je cukor,,ale stále nemá žltú stolicu, ale mám pocit že sa to už lepší, že neni až taká špenátovo zelená..ale čo počuvam iné mamičky, tiež majú problém so zelenú stolicu,,a tie čo kojá-.-.tak potom neviem..

misha123
29. nov 2012

@smejo111 ..aj moja za posledné 3 týždne má nepokojný spánok, ale pridávam to k tomu, že dieťa sa mení tak aj spánok je asi iný..tiež sa v noci stále mrví,ale dáme dudlik , pohladkám jej tváričku a zabuvká ďalej, zbytočne jej mliečko nedávam aby sa neprejedla a nezaťažila žalúdok..ale nevyspaná som 😒 ..no máme to my bez plaču-.-.a cez deň ti plačká?tiež je nepokjoná ako v noci?lebo moja cez deň v pohode,,v kočariku mi prespinká 3-4 hodinky..tak to z mliečka asi nebude..len tá noc dá zabrať..

smejo111
29. nov 2012

@misha123 ahoj, no praveze moja zacala byt presne takto nepokojna v noci ako pises a cez den sa da, no ma dni, ked place aj 3 hodky vkuse a to byvala stale dobrucka. my sme boli na gastro lebo rotavirus mame uz pomaly druhy mesiac tak nam zmenili mliecko na alergy ... no uvidime dnes papa prvy den.. ja som veru nevyspata tiez. nasa sa bez nocneho mliecka neukludni, dakedy ju uhladkam a umojkam dudlikom, no ak je uplne prebrata pomoze len mliecko.. no netusim ci to fakt moze byt z mlieka.. asi skor, ze deticky sa menia... poviem ti ci bude kludnejsia po tomto novom mliecku, ked trosku odskusame 🙂

smejo111
29. nov 2012

@uhnakova ahoj, no ja som sa pytala na ziviny v dietnom mliecku je to vraj plnohodnotne mliecko ako kazde ine, co maju papat deticky ktore maju alergiu alebo im vadi mliecny cukor?

lucinta21
29. nov 2012

@hipp
@hipp Ahoj tie symptomy ktore opisujes mozu znamenat alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka ( neboj nic dietatko z toho do cca 2 rokov vyrastie) konzultuj s doktorkou pouzitie nutrilon allergy care alebo alergy digestive care ( na nom je doplatok len cca 3 eura) doktorka ti moze predpisat 8 baleni tohto mlieka ( bud allergy care alebo allergy digestive care) a do dvoch týždnov by sa mali zmiernit ekzemy a koliky a grckanie este skor. potom treba behnut na gastroenterologiu alebo alergologiu a ked ti to potvrdia tak tvoja pediatricka ti moze pisat toto mlieko minimalne do roka..Skus sa na to popytat. Drzim palceky papa

misha123
30. nov 2012

@smejo111 a keby si jej skúsila dať čajik namiesto mliečka,,možno zaberie,,ten rotavírus je hnusoba riadna,,možno to ešte má následky keď je taka nekludná!veď uvidíš či sa to zmení po tomto mliečku, budem držať palce 😉 daj vedieť potom..a malá má kolko?my budeme mať 4 m. a ešte neni očkovaná koli hnačkám..a neviem či to mám ešte odložiť alebo ju dať , v pondelok ideme k doktorke, tak som zvedavá či navrhne očkovanie už.

smejo111
30. nov 2012

nasa ide mat druheho 5 mesiacov. my sme ockovanie proti rotavirusom nestihli.. tiez som bola odvazna ze virusy to nema vyznam ockovat.. ale teraz by som urcite dala! co sme sa my natrapili tak urcite! nech hovoria, kto chce co chce, ze je to biznis, je to biznis pre ludi a pre deticky. clovek sa pouci na svojich chybach a skusenostiach.. teraz menime mliecko jedno za druhym , lebo na rozhasene crievka nie je nic dobre.. samozrejme na odporucenie lekarov.. no to je uz zacarovany kruh.. uvidime..

nivos
6. feb 2013

@hajanka hajanka, k tomuto nemám čo dodať. Možno len: Skús sa opýtať svojej mamy, čo Ti dávala, keď si bola vo veku Tvojho dieťaťa. Či Ťa kŕmila len mliekom, alebo Ti dala aj čaj alebo niečo iné na pitie...

nivos
6. feb 2013

@hajanka práve Ty by si si mala naštudovať, aký je rozdiel medzi UM a MM... Až potom môžeš odporúčať štúdium iným ľuďom s opačnými názormi, ako je ten Tvoj.

hajanka
6. feb 2013

@nivos nemyslim si ze musim robit rovnako ako ona len preto ze to je moja mama a ze v tom case nemala ine informacie 🙂 take ake su dostupne dnes, ps. rodiel medzi UM a MM poznam

slavicita
12. feb 2013

Ahojte, rada by som sa poradila, dcérka má 4 týždne, už od 2 týždňov ju kŕmim umelým mliekom Beba Ha, hoci nikto z rodiny nemá alergiu ale doktorka to pre istotu odporučila. Teraz som čítala na internete od jedného pediatra, že hypoalergénne mliečko je vhodné dávať len prvý mesiac ( ale teda len v tom prípade, že nemá nábeh na alergiu ) myslíte si, že by som mohla prejsť na nealergénne miečko??

domciatko
16. okt 2014

@hipp ahoj .... nás drobec ma tiež reflux a tiež papa nutrilon AR stolicu ma takú hustú ako plastelína a pri kakani je chudáčik až bordový tak som mu kúpila kvapky SAB SIMPLEX a celkom nám pomohli nedávam mu ich každý deň len v tety ak už je ozaj že potrebne ..v príbalovom letáčiku piše že 15 kvapiek na 0,6 ml vody čo si myslím že je veľa tak ja som dala len 8 kvapiek a bolo dobre pekne sa vykakal ... skús a uvidíš

lastom
17. mar 2016

ahoj, my sme mali podobny problem, takisto sme presli s nutrilonu na amilk bifido a odvtedy maly papa a spinka uplne v pohode. Ja si myslim, ze zmenu umeleho mlieka netreba vobec riesit s doktorkou. Kazdemu dietatu sadne nieco ine a treba skusat a pokial je spokojne s danou znackou, tak je to super.

mimka1111
20. mar 2016

@maria613 značky nikdy nemixujte

maria613
20. mar 2016

@mimka1111 moj prispevok je stary 3 a pol roka ale nevadi...

modrofuzik11
29. apr 2016

ahoj,
podla mojho nazoru mozes kludne zmenit znacku mlieka bez konzultacie s doktorkou. My sme zacinali nutrilonom, po kratkom case sme presli na nejake francuzske, uz som zabudla nazov, bolo dobre, ale bol problem ho zohnat, tak sme nakoniec skoncili pri amilku a maly to znasa uplne v pohode. Ja si myslim, ze umele mliecka nie su ziadna veda, vsetky su dobre a niektre su este lepsie, treba len skusat.

stastnablcha
9. máj 2016

ahojte, ja som presla tolkymi mliekami ze si uz ani napamatam 🙂 nakoniec hodne pomohlo ked sme vyvysili postielku - maly ma silny reflux a z toho strasne vela problemov.
inak, vsetky mlieka na trhu presli kontrolami, zlozeni by malo byt viac - menej rovnake ( probiotika su rozdelne a pridavok vitaminu D), ide o to , ktore dietatku bude chutit a bude prospievat. pri prvom som tiez takto maturovala. pri tretom sme chvalabohu začali aj skončili na prvom mlieku amilku. pridavam do toho cajiky a cistu vodu a mala je spokojna.

sophitia
4. dec 2016

Ahojte mamicky potrebujem poradit mam 3 mesacneho synceka bohuzial nemozem ho kojit preto mu davam UM od Hippa combiotic.na zaciatku bolo super zacal mi po nom spavat dlhsie ako hodinku ale poslednu dobu ma zapchy tak dva tyzdne ak nie viac uz som bola niekolkokrat u lekarov ale tu je vsetko normalne Uk dostala som prenho lactulose co je ako prehanadlo a aj cipky ale to moc nechcem pouzivat lebo ma potom strasne krce skusali sme aptamil ale po tom mal krce a bolesti.myslite ze mam zmenit to mlieko? A este kaka niekedy bobky a niekedy take dlhsie ako keby sulance viem znie to sprosto ale on to nevie vytlacit pomahat teplomerom mu nechcem a rektalnu rurku som neskusala lebo sa bojim ze na to navykne a ani neviem ci by to tade pretlacil ked je to take tuhe strasne sa puci a krcuje uz sa na to nemozem pozerat prosim o vsetky rady budem vdacna

lenka_samorin
11. dec 2016

@sophitia vyskúšaj zmeniť mliečko, ako sama píšeš. Ja som obe deti mala možnosť kojiť viac ako rok, ale potom som prešla na UM kvôli tomu, že im už moje mlieko nestačilo a takéto problémy sme nikdy nemali. Ale kamarátky si s takýmto problémom poradili tak, že zmenili mliečko. Nepostrehla som nejaké pravidlo, že by jedno UM bolo lepšie na bruško ako druhé, skôr záležalo na konkrétnom dieťatku, čo mu lepšie sadlo a aj chutilo. Môj syn pil Nutrilon a dcéra Amilk, chutili im a nemali po nich žiadne zápchy. Len syn potom s nástupom do škôlky menej pil cez deň ako predtým doma a potom sme už aj my bojovali s tvrdou stolicou.

gabona1
13. dec 2016

Ahojte, aj my sme vymenili mliečko za amilk bifido, tiež sme mali všelijaké problémy predtým, teraz sme spokojní, papáme ho už skoro rok a super, maličký nemá žiadne ťažkosti, pekne prospieva, chcem v ňom pokračovať minimálne do dvoch a možno aj do troch rôčkov.

ivusa8520
22. dec 2016

ahojte prosim vas malej davam sunar chuti jej vsetko ok od narodenia som daval a č.1 a ked skoncila 5 mesiac som presla na 2 ale na krabici je napisane ze az od 6 mesiaca s a id ena dvojku ze ci to to nevadi ze osm nepockala do ukoncenia 6 mes ze ci to moc vadi ?? mal a je dost vela mam 6 ,mes a 9 kg

nikki165
16. jún 2017

Ahojte, malemu davame france lait 1 ale uz budeme prechadzat na mliecko od ukonceneho 6. mesiaca, ale radi by sme presli na sunar, pediatricka ma dovolenku tak s tej sa spytat nemozem. Myslite , ze mozem to mliecko zmenit ked sme na nom uz od 2. mesiaca, a rie ktore pouzivate sunar aky je rozdiel medzi klasickym sunarom a sunarom premium

lenka_samorin
24. jún 2017

@nikki165 ahoj, so Sunarom ti neviem poradiť, ten som nepoužívala. Ale keď som menila mlieko po niekoľkých mesiacoch užívania Nutrilonu na Amilk Bifido, lebo bolo za lepšiu cenu a dávalo dieťatku tiež všetko potrebné, nikoho som sa nepýtala a Zuzka bola spokojná. Mliečko jej chutilo, bruško ju nebolelo a ďalej pekne prospievala. Je to len na tvojom rozhodnutí a samozrejme na rozhodnutí tvojho malého, či mu Sunar bude chutiť, keď je zvyknutý na inú značku.

cicababa
10. nov 2017

Mame maleho 2,5 tyzdnove naprv sme uzivali nutrilon stoho mal tazkosti kakanin....zmenili sme na babylove ale zase odtohto mliecka menej spinka,i ked vypije necelych 90ml

lenka_samorin
15. nov 2017

@cicababa nemám skúsenosť s umelým mliekom pre také malé bábätko, ale ako som písala vyššie, moje deti nemali problém s Nutrilonom ani Amilk Bifido. Ale mám skúsenosť s rôznym zasýtením u dvoch značiek mlieka. Neviem, či Amilk viac zasýti ako Nutrilon, ale dcére ho stačilo o možno 60 ml menej, ale to už mala 15 mesiacov.

autumn11
18. nov 2017

aj my sme museli v dvoch mesiacoch vymeniť umelé mlieko, lebo malého hrozne zapekalo. Skúsila som amilk bifido s obsahom probiotík a to nám výborne sadlo. Malému sa za pár dní upravilo trávenie a bol spokojný. Teraz má dva roky a stále pije amilk.