icon

Ako povedať rodičom, že medicína nie je moja cesta?

kawezsi
18. okt 2025

Asi ste to mali každý , že choď medicínu budeš sa mať dobre a atď . Keď vidím tých doktorov , že aby mali tých 3500 v čistom , musia robiť sviatky , zmeny , víkendy . Ja mám vyštudovaného rádiologického technika a možno v budúcnosti by som sa chcela prihlásiť na nadväzujúce štúdium , no ale rodičia si myslia svoje ... už u mňa hrozilo vyhadzov z domu . Viete mi poradiť ?

Strana
z2
taktotedanie
19. okt 2025
@reela

@taktotedanie par mojich znamych (tiez lekari + jeden ITckar) sa vratili bud hned po studiu, alebo po par rokoch na Slovensko z Brna kvoli nedostupnosti byvania alebo nizkym platom. Ti, co na Slovensku vystudovali a ostali tu, tak v drvivej vacsine maju uz byty na hypo a pozakladane rodiny. V Brne z tych x ludi, co tam ostali, tak nepoznam nikoho, kto by mal na hypo. Vsetci v prenajmoch. Malokto z nich ma deti.

@reela tak, hovorim “velke oci” a prisla studena sprcha

anonym_4c30bb
19. okt 2025

@kawezsi škoda že nie je možné vymeniť rodičov za normálnych rodičov. Keby ma rodičia vyhodili z domu lebo mám iný pohľad na život tak dovidenia, nemám záujem o nich najbližšie roky

anonym_606842
19. okt 2025
@taktotedanie

@reela tak, hovorim “velke oci” a prisla studena sprcha

@taktotedanie to si robis srandu, ze lekar v Brne zarobi menej ako ty pred 8r na Slovensku?! :O :O ale ceski lekari maju vseobecne v prepocte nizsi tabulkovy plat ako nasi slovenski, nie?🤔A inak suhlasim, ludia maju casto velke oci ako je v zahranici vsetko lepsie, krajsie, neviemake… holt, jeden z prikladov, ze tomu tak nemusi byt. Len ked uz raz niekto vystuduje taku narocnu skolu, dalej sa musi cely zivot vzdelavat a ma zodpovedne povolanie, jeho plat by mal byt dostojny na zivot a nie ze mu mamka s tatkom musia posielat na vyzitie.😓🫣

taktotedanie
19. okt 2025
@anonym_606842

@taktotedanie to si robis srandu, ze lekar v Brne zarobi menej ako ty pred 8r na Slovensku?! :O :O ale ceski lekari maju vseobecne v prepocte nizsi tabulkovy plat ako nasi slovenski, nie?🤔A inak suhlasim, ludia maju casto velke oci ako je v zahranici vsetko lepsie, krajsie, neviemake… holt, jeden z prikladov, ze tomu tak nemusi byt. Len ked uz raz niekto vystuduje taku narocnu skolu, dalej sa musi cely zivot vzdelavat a ma zodpovedne povolanie, jeho plat by mal byt dostojny na zivot a nie ze mu mamka s tatkom musia posielat na vyzitie.😓🫣

@anonym_606842 nie nerobim, bavili sme sa o tom a ked na mna vysypal kolko ma nastupny plat len som pozerala na neho a hovorim aky som mala ja a on pozeral na mna s otvorenymi ustami, ze ci tu sumu myslim vazne, este sme to prepocitavali a mala som vyssi plat nastupny ako zacinajuci lekar na slovensku v malej nemocnici ako on zacinajuci lekar v brne, nebyt rodicov neuzivi sa
O rok sa vravia spat na slovensko, a tym ze 6mes odrobi a potom zacina rozposielat zivotopisy a chodit na pohovory

Strana
z2