Ako sa naučiť vzorce v farmaceutickej chémii?
13. jan 2025
Ahojte, ste tu nejakí farmaceuti? Ako ste sa naučili všetky tie vzorce liečiv na farmaceutickú chémiu? Ja už som zúfalá 😭 vlastne zo všetkého tam
Ahojte, ste tu nejakí farmaceuti? Ako ste sa naučili všetky tie vzorce liečiv na farmaceutickú chémiu? Ja už som zúfalá 😭 vlastne zo všetkého tam
Tak isto ako som sa naučila reakcie na organiku a biochémiu. 😂 Pero do ruky, dvojka bieleho na stôl a písať dokola tie vzorce kym sa nevypíšeš z podoby. Keď si prejdeš všetky otázky tla zistíš, že základne štruktúry sa opakujú, zacne zo dávať zmysel. A neviem ako je to teraz, ale u nás nikto nechcel aby sme sa naučili presne vzorce stoviek liečiv. Museli sme ovládať základne štruktúry, vzťah štruktúra-účinok ktorý ma tiez nejaké základne pravidla ktorých keď sa budeš držať tak vieš povedať niečo ku každej otázke.
A aby si si nemyslela, že si zúfalá iba ty. Nie, to sme všetci. A takto s niekoľko ročným odstupom sa mi to píše ľahko, ale keď som za tým stolom sedela ja, nebolo mi všetko jedno a rozhodne som nechodila na skúšky pripravená na 100%. Na tej farmačke si každý príde hlúpy aj keď nie je