Ako získať čas a stíhať viac vecí?

sis789
4. okt 2018
Používateľ sis789 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od sis789.

Život v dnešnej dobe je čoraz rýchlejší a hektickejší. Cestovanie do práce, práca, cestovanie z práce, domácnosť, deti, varenie, pranie, žehlenie a upratovanie. Kto by popri tom všetkom mal čas ešte učiť sa cudzie jazyky? Jedine, že by ste dokázali z bežného dňa „vyžmýkať“ nejaký čas navyše. Rada by som vedela ako získať viac času? osobne som uplne vyhorena a bez času

liz_lemon
4. okt 2018

@sis789 ak si sama na deti tak chapem, ze cas nemas, ale ak mas muza/partnera, tak nech ti pomoze a cas sa urcite najde
ja pracujem od 7 do 15, potom mi trva hodinu, kym pridem do skolky dalsia polhodina, kym sa dostanem domov, cez tyzden vobec nevarim, len vzdy dam prat, ale nezehlim, to si nechavam na vikend, na vysavanie mam toho robota, takze napr. dennodenne vysavanie odpadlo, raz do tyzdna som v praci dlhsie, a vtedy mam aj konverzaciu v ANJ, a este chodim aj cvicit 2x do tyzdna
ale inak cudzi jazyk sa da ucit aj online, netreba nikam chodit, su ludia, ktori vyucuju cez Skype, aj na Youtube su rozne kanaly zamerane na vyucbu, staci len naozaj chciet

beky1813
4. okt 2018

Co mas, filozoficke okienko?

dskjhfdlkdjhl
4. okt 2018

@sis789 mozno by bolo vhodne, keby si poskytla svoj denny rezim a budeme vidiet, kde sa ten cas da najst, lebo kazdy to ma inak a teda kazdy musi inak optimalizovat.

benit
4. okt 2018

Asi vsetky mamy mame tieto povinnosti. Tiez som potrebovala dopilovat anglinu. Jednoducho som si na to cas musela najst. Raz do tyzdna na hodinku hned z prace som ficala. Dieta bolo na kruzku. Druhe uz samostatne. Vsetko sa da.

sissy27
4. okt 2018

@sis789 Treba si určiť priority. V domácnosti sa dá ušetriť mega veľa času. Umývačka riadu, pračka, sušička, robotický vysávač alebo kľudne aj pani na upratovanie 1-2x do týždňa, každý podľa svojich možností. Zapojiť ostatných členov domácnosti by malo byť samozrejmosťou.
Perie hádam pračka, to za nejakú extra prácu ani nepovažujem. Obstaraj si viacdielny kôš na špinavú bielizeň, ak nie sú členovia domácnosti farboslepí, tak nech si pekne triedia veci, potom len hodíš jeden balík do pračky a hotovo. Žehličku som ja osobne nevidela od roku 2014. Ak nemáš sušičku, tak stačí správne vyvešať a je to. No ale dajme tomu, ak by muž nosil košele, tak asi by som sa musela obetovať, ale zas ani jemu by ručičky neodpadli, keby si ich ožehlil sám, že?
Variť tiež netreba každý deň 3 teplé menučka. Navar na 2-3 dni. Narob si jedlá do mrazničky - napr. rezne si zamraz už obalené, v prípade potreby máš za 10min čerstvé jedlo na tanieri. A toto sa dá urobiť s viacerými jedlami, proste si spravíš domáci polotovar.
S čím sa ťažko hýbe, je čas strávený cestovaním do / z práce, nie každý má auto alebo prácu za rohom. Ale zas práve ten čas presedený niekde v buse alebo v zápchach v aute sa dá využiť na učenie cudzích jazykov - podľa možností buď kniha alebo audio na počúvanie / opakovanie.
A rozhodne menej internetu a diskusií online - to vie ušetriť úplne najviac času 😀

ukulela
4. okt 2018

@sis789 nezehlit. len to najnutnejsie, aj do prace nakupovat veci, ktore zehlit netreba. aj do skoly. poznam baby, co zehlia chlapom aj monterky - no by som sa vy ...
manazment varenia - tak sa prestriedajte - navar ty na dva - tri dni a potom muz nadva - tri dni a potom uz len nedelny obed. kedy tedy objednaj pizzu napr raz do tyzdna. a z kazdeho menu odloz jednu/dve porcie do mraznicky. ked bude najhorsie, vytiahnes a hotovo. ja tak robim bezne.
desiata/ranajky sa da pripravit aj vecer vopred. v chladnicke pocka, a mozes si o 20 minut dlhsie pospat.
psik - my nasho nenechame dlhsie, ako 8 hodin, potom je to uz pre neho trapenie. od 7 rana do 7 vecera by som ho nenechala dnu ... ale 8 hod by mal v poho vydrzat. pokial nie je chory.

bozzie
11. okt 2018

@sis789 neviem, ci sa to vobec da😀 Kolko mas deticiek?

skatulienka_sk
11. okt 2018

skorej vstať? ja robím naraz viac vecí: neperiem - perie pračka, varím - samovariace sa jedlá, pri tom sa učím s malou, alebo žehlím a pod. na skúšky a štátnice som sa učievala v autobuse po ceste do a z práce. stíham každý deň hodinu cvičiť, čítať knihy...ale mám aj super muža, ktorý veľa pomáha 🙂
nenapíšeš presne čo a ako robíš, ako ti máme poradiť, čo zmeniť, aby si mala toho času viac?

montemotherone
11. okt 2018

@sis789 dostali sme toľko času ako naši predkovia. Doba je vždy rovnaká, len každý z nás si ju urobí rýchlou. Máme jedinú "nevýhodu" oproti našim predkom. Sme viac informovaní, chceme všetko získať, vedieť, vidieť a to čo sa nepodarí, kvôli tomu sme v strese. Odpoveďou je ZJEDNODUŠIŤ SVOJ ŽIVOT a venovať sa tomu najdôležitejšiemu. Všetko ostatné je bublina, nemá to nič spoločné so skutočnou realitou. Skutočná realita je jedlo ktoré jeme, vzduch ktorý dýchame, dotyk ktorý cítime, či "vôňa" blízkeho človeka, dieťaťa... Ak to naplno prečítaš, čas sa spomalí 🙂

bubinkaaa
11. okt 2018

@montemotherone úžasne napísané👍

skatulienka_sk
11. okt 2018

@montemotherone presne, koľko času nám zožerie TV, či internet v mobile, dôležité veci unikajú